שתף קטע נבחר

חדש: קוויאר ישראלי אמיתי

אחרי 12 שנות פיתוח, הצליחו להפיק גם בישראל את המעדן המיוצר מביצי דג החידקן. הבעיה: הקוויאר לא יימכר בארץ כי הוא לא כשר

לראשונה – ייצרה חברה ישראלית קוויאר, לא כשר, מדגי חידקן, דגי הקוויאר המקוריים. פיתוח הקוויאר ארך 12 שנה ונעשה על-ידי חברת "קוויאר הגליל", חברה-בת של "דגי הדן" בקיבוץ דן, בשיתוף ובתמיכת המדען הראשי במשרד החקלאות ופיתוח הכפר. עלות ההשקעה: כשישה מיליון שקל.

 

"ביצי קוויאר אמיתיות מופקות מדגי חידקן. בישראל אין דגים ממין זה, על כן הם יובאו לכאן במיוחד", הסביר פרופ' דן לבנון, המדען הראשי במשרד החקלאות ופיתוח הכפר. "על מנת להפיק את הקוויאר נדרש הדג להגיע לבגרות מינית. לאחר מחקר ממושך ובזכות הזנה סדירה ונאותה וטמפרטורה אופטימלית כל השנה קוצר משך ההגעה לבגרות מינית של הדג במחצית – מ-14 ל-7-8 שנים".

 

מעצמת הקוויאר כיום היא רוסיה. אולם יתרונו של הקוויאר הישראלי הוא שאיכותו אינה משתנה. ברוסיה גדלים דגי החידקן בים הכספי שבו טמפרטורת המים משתנה בהתאם לעונות ומגיעה בחורף למינוס 10 מעלות. הדבר משפיע על איכות ביצי דג החידקן. הדגים הישראליים, לעומת זאת, גדלים כל השנה בתנאים חמימים ונוחים.

 

בימים אלה הופקה התוצרת הראשונה. דוגמאות שנשלחו למומחים שונים בעולם התקבלו בהתלהבות. "להערכתנו, הייצור יעמוד על 4,000 ק"ג קוויאר בשנה, שנמכור לייצוא במחיר של כ-500 דולר לק"ג", אמר יגאל בן צבי, מנכ"ל "דגי הדן". התפוקה המשמעותית הראשונה תיוצר ותיוצא לקראת חג המולד הקרוב.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים