שתף קטע נבחר

במקום כתום - מחאה בעירום

מאבטחי הכנסת נדהמו לגלות במוצ"ש אדם השוכב מול המשכן עירום ועריה. הם חשדו אולי שהוא סוטה מין, אבל הוא הבהיר מיד שעשה את הדבר במחאה על תוכנית ההתנתקות. פרקליטו של האיש הסביר כי מדובר בבעל דוקטורט בפילוסופיה ואמר: "יש בזה אקט אומנותי של נפש יוצרת"

דרך מחאה חדשה ומקורית נגד תוכנית ההתנתקות: במוצאי שבת, סמוך לשעה 22:00, ערכו צוותי אבטחה של הכנסת סיור סביב למשכן. במהלך הסיור נדהמו לגלות גבר כבן שישים, עירום כביום היוולדו, יושב אל מול הכנסת. כאשר נשאל למעשיו, אמר החשוד כי מדובר במחאה על פינוי גוש קטיף.

 

 

המאבטחים מיהרו להזעיק שוטרים למקום והחשוד, בארי מלצי, תושב בית"ר עלית, נעצר לחקירה. אתמול (ב') הוא הובא מלצי בפני שופט בית משפט השלום בירושלים, יצחק מילנוב. המשטרה ביקשה לשחרר את האיש בתנאים מגבילים ובית המשפט נעתר והחליט להרחיק אותו ממתחם המשכן למשך חודש ימים. "יש בזה יותר אקט אומנותי של נפש יוצרת, מאשר אקט אחר", אמר עורך-דינו של החשוד.

 

במהלך הדיון אמר עורך-דינו של בארי, איש הסניגוריה הציבורית, כי "מדובר באיש שלא נטען כלפיו שיש לו עבר פלילי והוא בעל דוקטורט בפילוסופיה שחי את רוב שנותיו בקנדה. לא מדובר במעשה שהמיניות שבו היא מהות העבירה, אלא באקט שנובע מתוך אישיותו של המשיב, שבא למעשה למחות בדרכו הוא על ההתנתקות, ועל גירוש היהודים בארץ ישראל מאזור גוש קטיף".

 

עוד טען עורך-דינו של החשוד כי "מדובר באדם דתי שתורה ומצוות הם שיקולים מנחים אצלו, וכדוקטור לפילוסופיה הוא הבין שעליו לפשוט את בגדיו, לשבת

בכניסת הכנסת, ולזעוק את זעקתו בדרך זו. יש בזה יותר אקט אומנותי של נפש יוצרת מאשר אקט אחר, ואני מבקש לבטל את סממני המיניות שקיימים באקט הזה".

 

החשוד ביקש עוד מבית המשפט שייתן לו להביע את מחאתו בדרכים לגיטימיות, ובין היתר להגיע לכנסת, למקום שאמור לסמן יותר מכל את הדמוקרטיה. "הצעד של מדינת ישראל הוא אקט לא דמוקרטי של גירוש אנשים ממקום מגוריהם", טען.

 

השופט מילנוב קיבל כאמור את בקשת המשטרה והורה לשחרר את האיש בתנאים מגבילים. בין היתר הורה בית המשפט כי החשוד לא יתקרב למשכן הכנסת מרחק של פחות מ-150 מטרים למשך חודש ימים. כמו כן, הורה לחשוד להפקיד ערבות בסך 5,000 שקלים.


פורסם לראשונה 04/07/2005 23:56

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
משכן הכנסת.
צילום: גבי מנשה
מומלצים