שתף קטע נבחר

פשרה: המפונים יגורו בניצן רק 4 שנים

תושבי היישוב הדתי משכו את עתירתם נגד המדינה, לאחר שהגיעו להסכם פשרה: הדיור הזמני שיוקם עבור מפוני גוש קטיף יפורק בתום ארבע שנים, והשטח יוחזר להיות "ירוק". אבל הארגונים הירוקים ממשיכים במאבק

תושבי היישוב ניצן, שבתחומו מוקמות יחידות הדיור הזמניות למפוני גוש קטיף, משכו הבוקר (יום א') את עתירתם נגד המדינה, ונגד ההחלטה להקים בתחומי היישוב דיור זמני. זאת לאחר שהגיעו להסכם עם נציגי המדינה.

 

 

תושבי היישוב עתרו בנימוק שהמדינה בנתה את האתר מבלי שהתייעצה עמם ומבלי שיתקיים הליך תכנוני כבכל הליך בנייה בארץ, בניגוד לחוק. בנוסף לניצן הצטרפו לעתירה גם הארגונים הירוקים. בעוד העתירה מתנהלת, נמשכה הבנייה באתר, וכבר הוצבו במקום כמה עשרות קרוואנים.

 

בדיון האחרון נשלחו הצדדים להידבר במטרה להגיע להסדר, לפני שהשופטים יתנו את החלטתם. לדברי עו"ד הקר, שייצג את תושבי ניצן, בהסכם הפשרה הוחלט כי אתר הקרוואנים ביישוב יהיה אתר ארעי. "המדינה מכירה בכך שתוך ארבע שנים האתר יפונה, ולמעשה הקרוואנים מיועדים אך ורק לתושבי גוש קטיף. ברגע שתושב אחד הקרוואנים יתפנה, גם הקרוואן יכול להתפנות מהמקום", הסביר.

 

אם תרצה המדינה לחרוג מעבר לתקופת ארבע השנים שהוקצבו לה בהסכם – תצטרך לעשות זאת תוך התייעצות עם תושבי המקום.

 

כמו כן הוחלט כי המדינה תשיב בעתיד את השטח לקדמותו כשטח ירוק. אחת משתי גבעות הכורכר שנשארה במקום תסומן כעת בכדי שלא תיפגע כמו קודמתה. לדברי הקר, המדינה תהיה מחויבת להתייעץ עם תושבי ניצן לגבי כל תוכנית בנייה במקום בעתיד.

 

צביונו הדתי של היישוב היה עקרוני מאוד עבור התושבים במיוחד לאחר שחילונים הביעו את רצונם להגיע למקום. "בעניין הזה התקבלה החלטה כי הצביון הדתי של ניצן יישמר – כלומר כל ההתקשרות עם תושבים בתוך ניצן תהיה אך ורק עם אזרחים בעלי צביון דתי.

 

"לגבי אתר הקרוואנים, אם המדינה תביא לשם אוכלוסייה שאינה תואמת את הצביון הדתי, הם יחויבו לכבד את אופיו של היישוב וימוקמו באזור שלא יפריע בשבתות לתושבי ניצן, ואני מקווים שהאוכלוסייה החילונית תימנע מלהגיע ליישוב עצמו".

 

כמו כן הוחלט שהמדינה תפעל לפתרון חוסר במבני ציבור בניצן כגון גני ילדים, בתי כנסת וכדומה. הקר אמר כי התושבים מרוצים מההסדר: "אנו כמובן מצרים על כך שנאלצנו להגיע לבג"ץ בשל כך, ומן הראוי היה שהמדינה הייתה פונה אל אנשי היישוב בטרם החלו בעבודות, כי היישוב אינו מתנגד לקליטת המשפחות מגוש קטיף".  

 

תושבי ניצן אמנם משכו את עתירתם, ואולם הארגונים שעתרו גם הם בנושא - עמותת "אדם טבע ודין" וכן החברה להגנת הטבע - עודם מנהלים בבג"ץ מאבק נגד ההחלטה להקים דיור זמני במקום, שלטעמם צריך להישמר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי אף פי
ניצן. הבניה החלה
צילום: איי אף פי
צילום: צפריר אביוב
משכו את העתירה. תושבי ניצן
צילום: צפריר אביוב
צילום: דוד הכהן
שמירה על הצביון הדתי
צילום: דוד הכהן
מומלצים