שתף קטע נבחר

ראש ממשלת לבנון הבא: פואד סניורה האנטי-סורי

שר האוצר הלבנוני לשעבר, הידוע בעמדותיו האנטי-סוריות, ירכיב את הממשלה הבאה בלבנון. סניורה, יליד צידון בן 62, נחשב למינוי של סעד אל-חרירי, בנו של ראש הממשלה לשעבר, רפיק אל-חרירי שנרצח בהתנקשות

יוצאים לדרך חדשה? שר האוצר הלבנוני לשעבר, פואד סניורה, הידוע בעמדותיו האנטי-סוריות, יכהן כראש הממשלה הבא. היום (ה') הטיל עליו נשיא לבנון, אמיל לחוד, להרכיב את הממשלה. לחוד נועד עם מנהיגי המפלגות בעקבות הבחירות שנערכו במדינה, ובתום אותן ההתייעצויות התברר כי 126 מתוך 128 חברי פרלמנט תמכו במועמדותו של סניורה, לעומת שניים שנמנעו.

 

תוצאה זו נחשבת לחסרת תקדים בתולדות לבנון, ולפי גורמים שונים היא מביעה אמון רב באיש או לכל הפחות במי שעומד מאחוריו. ההתייעצויות שהתקיימו בארמון הנשיאות בבעבדה זימנו תמונות שלא נראו זמן רב. הגנרל מישל עוון, שרשימתו זכתה ל-21 מושבים בפרלמנט, נפגש עם הנשיא לחוד, לראשונה מאז שב ללבנון אחרי 14 שנה.

 

סניורה, יליד צידון בן 62, נחשב למינוי של סעד אל-חרירי, בנו של ראש הממשלה לשעבר, רפיק אל-חרירי שנרצח בהתנקשות. הוא גם ראש הרשימה לזכתה לרוב מוחלט בפרלמנט עם 72 מושבים, אך החליט שלא לקבל את תפקיד ראש הממשלה.

 

סניורה שימש כשר אוצר בשלוש ממשלות של אביו של סעד, ונחשב לאחד ממקורביו. כעת, אחרי שזכה ברוב מוחץ, יעמוד סניורה, הידוע בעמדותיו האנטי-סוריות, בראש הממשלה הראשונה שנבחרה אחרי 30 שנה של נוכחות סורית בלבנון.

 

ברקע, נשלמות ההכנות לאיוש שאר התפקידים במערכת הפוליטית בלבנון. אתמול הודיע הגנרל עוון שהוא מוכן להשתתף בממשלה יחד עם רשימתו של אל-חרירי וזאת לאחר מאבקים קשים במערכת הבחירות בין השניים וחילופי האשמות. במקביל, מונה יו"ר הפרלמנט, נביה ברי, לכהונה רביעית במספר בתפקיד השמור לשיעים, וגם זאת ברוב גדול.

 

כעת נראה שאחרי שתקום הממשלה החדשה, תופנה עיקר תשומת הלב לעבר כסאו של נשיא לבנון, אמיל לחוד, הידוע כפרו-סורי מובהק. עד כה קראו לו רבים להתפטר, ובהם עוון, וליד ג'ונבלאט ואחרים. לחוד אמנם הבטיח מספר פעמים שיישאר בתפקידו עד היום האחרון לכהונתו, אך נראה שבנושא זה טרם נאמרה המילה האחרונה. 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
פואד סניורה, האנטי סורי
צילום: איי פי
אמיל לחוד הפרו-סורי
צילום: רויטרס
מומלצים