שתף קטע נבחר

משפחה חמה בעונת מלפפונים קרירה

"אין ספק שהגיע הקיץ, שכן בחורף אני מתנועע בקלילות של רקדן בלט". רפי אהרונוביץ' מבכה את בוא החום ומציע מתכון למרק יוגורט צונן ומצנן

יש כאלה הטוענים שהקיץ השנה הגיע בהדרגה ו-"בינתיים זה לא כל כך נורא". אותי, חברים, ולא בגלל אופיי הפסימי, זה לא משכנע. הוא, כלומר הקיץ, תפס אותי בבת אחת, בהפתעה, וחזק.

 

מתי? לפני כמה ימים בעודי נוטף זיעה ומשווע לטיפת אוויר תוך שאני פוסע מהחניה לכיוון בית הקפה "הטיילת" בתל אביב ("בוודאי", הוסיפה אשתי, "הקיץ אשם, דני רופ אשם, התחנה המטאורולגית אשמה, ל-30 הקילוגרם המיותרים שלך אין שום קשר לעניין"). ברור, השבתי, (זה סוג ההכחשה האופייני לעבי הבשר) אין ספק שהגיע הקיץ, שכן בחורף אני מתנועע בקלילות של רקדן בלט.

 

ייתכן שאת ההרגשה המרירה סחבתי איתי פנימה לקפה הטיילת, אבל משהו לא זרם שם. בפנים ישבו מעשנים כבדים כך שגם בפינת הלא מעשנים אפשר להיחנק, ובחוץ אורב לו ידידי הוותיק הקיץ. הזמנתי צאזיקי למנה ראשונה על מנת להתקרר, והמבורגר לשנייה על מנת לאכול. החמוצים המתוקים שעל השולחן היו טובים, ההמבורגר הגיע לפני הצאזיקי כך שויתרתי על מנה מצננת זו. הקציצה לא הייתה בשורה, ותפוח האדמה האפוי בשמנת שלצידה היה בדיוק - תפוח אדמה בשמנת. התנחמתי בשליש בירה קרירה וחזרתי לביתי הממוזג. אגב, תופעה אנתרופולוגית מוזרה מתרחשת במעוני - במהלך כל הקיץ מסתובבבים כל דרי הבית מלבדי עוטי דובונים וכפפות. כנראה שאנחנו משפחה חמה.

 

עונת המלפפונים

 

הקיץ, כידוע, הוא עונת המלפפונים. הנה שני טיפים שיכולים לעזור לנו בבואנו לבשל מתכוני מלפפונים:
  • להשתדל לקנות באלדי. הם אמיתיים, גדלים בשטח, לא מימיים והגרעינים קטנים ולא מורגשים. אפשר בשוק ביפו ,בעכו וכדומה או אצל ירקני הצמרת כשזה ארוז בקלקר ועולה בהתאם.
  • אם אין ברירה וקונים סתם מלפפונים ללא ייחוס, כדאי לבחור בדקים ולהוציא עם כפית את הגרעינים ואת כל החלק המימי לפני השימוש.

 

 

מרק יוגורט עם פלפל קלוי

  

החומרים (לארבע נפשות חמות):

4 גביעי יוגורט כבשים (אפשר יוגורמה 5%)

2 גביעי שמנת (אפשר 9%)

8 בצלים ירוקים קצוצים דק מאוד

8 מלפפונים אמיתיים קצוצים דק אף הם

3 פלפלים אדומים קלויים מקולפים וחתוכים לקוביות קטנות.

1 פלפלון חריף, קצוץ דק מאוד ללא גרעינים

1 מלפפון חמוץ קצוץ דק

2 שיני שום

מעט מלח

מעט פלפל שחור

להגשה:

תערובת עשבי תיבול

גרידה מלימון אחד

חצי כוס שמן זית משובח

כמה טיפות שמן שומשום

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את כל הכבודה ומנייםח במקרר לשעה.
  2. בינתיים, מכינים תערובת עשבי תיבול משמיר, בזיליקום, ונענע קצוצים דק (אני תמיד מוסיף גם כוסברה אבל לא חייבים), לפי היחס האהוב עלינו. מערבבים אותה עם גרידת הלימון, שמן הזית ומספר טיפות של שמן שומשום.
  3. מוזגים את המרק הסמיך לקערות, מניחים כשתיים שלוש כפות מתערובת הירק מלמעלה ומטפטפים את שמן הזית מעל, המשקיעים במיוחד יכולים לחליף חלק מהיוגורט ,ביוגורט של 'דן' שהוא סמיך וחמוץ יותר, ויפזרו צנוברים קלויים מעל.

 

סלט מלפפונים די פולני

 

מאחר ונשארו עוד מלפפונים במקרר למחרת, לא הייתה ברירה והכנתי סלט מלפפונים די פולני שזה פשוט פלחי מלפפון, פלחי בצל סגול, שמן זית, מלח, מעט סוכר, ומעט חומץ יין לבן. על מנת להיות פולנים עד הסוף הוספנו מספר פילטים של הרינג בשמן חתוכים לרצועות, מעט בצל ירוק ושמיר (נשאר במקרר - פולנים לא זורקים כלום), הכנסנו לקירור לשעתיים, והגשנו עם וודקה פולניה קפואה מהפריזר.

 

האמת, היא שלמרות שהייתה קפואה, הוודקה לא ציננה אותנו במיוחד, אבל בהחלט חיממה את הלב. כל זה הוגש על לחם זיתי קלמאטה וטל העמק של 'ארז',שנקלה מעט בטוסטר, ולמעלה נחה כף שמנת חמוצה. השתדלנו לא לספר שום בדיחות על פולניות.

 

לפני סיום נזכרתי בשני דברים שבהם אני רוצה לשתף אתכם, והם לא קשורים למלפפונים:

  • הרוזה של דלתון (אני מבחין בהבעות הבוז והרמת הגבה) - אחלה יין קר, שמתאים בדיוק לימים אלה, וכדי שתיהנו יותר קחו בחשבון שרוזה שותים בכול העולם.
  • פנייה אישית לארקפה - מספיק עם המבצע של ה-50% בדיינרס: 
    א. הילדים כל הזמן לוקחים את הכרטיס.

    ב. אני לא יכול להמשיך הרבה זמן ולאכול 8 קרואסון שקדים ביום. זה לא בדיוק מצנן אותי!

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מריאן הול
קיץ - עונת המלפפונים
צילום: מריאן הול
מומלצים