שתף קטע נבחר

מי מפחד ממקרן?

מרגישים שטלוויזית פלסמה או LCD מעניינת, אבל לא מספיק? רוצים מסך גדול בבית, אבל התקציב לא מאפשר זאת? יש פתרון: מקרן. מי צריך אותו, למה, וכמה זה עולה?

תחום המקרנים הוא עולם מופלא ואם טרם התנסיתם בו, זה הזמן הנכון להתחיל. לפני שנתחיל, נציג כמה שאלות שעולות בהקשר זה, הראשונה שבהן היא: "מה רע בטלוויזיה הרגילה שלנו?".

 

ובכן, "ברונטיות נחמדות, ובלונדיניות הן כיפיות, אבל כשצריך לעשות את העבודה הקשה - אני בוחר בג'ינג'ית...", שר ברוס ספרינגסטין במחווה לאשתו פטי. כפרפרזה על המשפט הנ"ל, פלסמות נחמדות, LCD זה כיף, אבל עבור קולנוע ביתי אמיתי צריך להשתמש אך ורק במקרן.

 

הגודל קובע - ובגדול

 

"הגודל קובע" היא מנטרה צרכנית-פירסומית, שלפעמים מטרתה לטשטש מגרעות מסוימות,

באדיבות מרטין סבג hometheater.co.il

אולם בכל מה שקשור לקולנוע ביתי, האפקט של הגודל קובע - ובגדול. 

 

שטח התצוגה של פלסמה ממוצעת עומד על 42 אינץ', שאפילו לא מכינים אתכם להלם שתקבלו מ-80 אינץ' של מקרן ממוצע. החוויה הקולנועית בסלון הביתי תגרום לכם להסתכל על מכשיר הטלוויזיה כפי שבעל מכונית ספורט מסתכל על מכונית משפחתית - לא רק כמו אמצעי, שמביא אותכם מנקודה א' ל-ב'.

 

לא זורקים את הטלוויזיה

 

אז מה, קונים מקרן וזורקים את הטלוויזיה? לא ולא! מקרן אינו אמור להחליף טלוויזיה מכמה סיבות: ברוב המקרנים יש להחליף מנורה, שעלותה בין 2,000 ל-2,500 שקלים, כל 2,000-3,000 שעות עבודה (תלוי בדגם). נתון זה הופך את השימוש היומיומי במקרן ליקר במיוחד.

 

סיבה נוספת היא הצורך להחשיך את החדר עבור אפקט מרבי

(ממש כמו באולם קולנוע, רק בלי החסרונות).

 

לכן, הטלוויזיה תמשיך לתפקד בבית לצרכים סטנדרטיים - חדשות, סדרות, ערוץ הילדים וכדומה; והמקרן ייועד לסרטי DVD ושידורי ספורט מובחרים. למרות זאת, אם בא לכם לראות את ג'ק באואר יורה בטרוריסטים בעזרת המקרן, זו ממש לא בעיה, ב-100 אינץ' שעל הקיר תראו את חלוקת המסך המפורסמת של "24" בגדול.

 

כעת, לאחר שענינו על שאלות עקרוניות, הגיע הזמן לקצת פרקטיקה: "איפה נשים את המקרן, ומה גודלו בכלל?".

 

נתחיל מהסוף: המקרנים החדישים קומפקטיים, ורובם מגיעים עם אפשרות לתלייה מהתיקרה. אבל בכל זאת לא מדובר במשימה כה פשוטה. העניין מחייב מתיחת כבלים בין המכשירים השונים, וכמובן מסך ייעודי, עובדה הדורשת תכנון מוקדם.

 

כמה זה עולה?

 

טווח המחירים במקרנים דומה לזה של מכוניות. המקרנים הפשוטים מתחילים ב-6,000-7,000 שקלים, ומגיעים למאות אלפי שקלים.

 

ההבדלים ביניהם מתרכזים בעיקר בביצועים. תמורת 10,000 שקלים תוכלו

לרכוש מקרן טוב למדי מדרגת הכניסה, כדוגמת הפנסוניק 500 או האופטומה 31.

 

שתי הטכנולוגיות השולטות בשוק המקרנים הביתיים הן LCD ו-DLP, כשלכל אחת יש יתרונות וחסרונות. בכל מקרה, חשוב מאוד לראות את המקרן בפעולה לפני שקונים.

 

כתב: הגולש bitton71, בשיתוף אתר האודיו והקולנוע הביתי, Hometheater.co.il.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
באדיבות מרטין סבג hometheater.co.il
מקרן. הגודל קובע
באדיבות מרטין סבג hometheater.co.il
בשיתוף אתר האודיו והקולנוע הביתי hometheater.co.il
מומלצים