שתף קטע נבחר

קעקוע לשלוש שנים

בחורה דתייה שעשתה קעקוע לאחר שהבינה ממודעת פרסום שהוא יחזיק מעמד שלוש שנים בלבד, תבעה את בעלת הסטודיו לקעקועים לאחר שהוא לא ירד מגופה גם לאחר שש שנים. התביעה נדחתה

לפני כשש שנים, בהיותה בת 19, ראתה ל' מודעה בעיתון שהזמינה את המעוניינים לעשות על גופם "קעקוע לשלוש שנים", וסברה לתומה שמדובר ב"איפור קבוע" שדוהה ונעלם לחלוטין מקץ שלוש שנים. היא סמכה, לדבריה, על הבטחה שקיבלה מבעלת הסטודיו "לידיה קעקועים" ועל שלט מאיר עיניים שהיה תלוי בפתחו, כי הקעקוע ישרוד תקופת זמן קצובה ומוגבלת, והחליטה לעשות את זה.

 

"באתי אליה", טוענת ל', "ואמרתי לה שאני מבית דתי ושאסור לי לעשות קעקוע ושאני לא רוצה קעקוע לכל החיים". לדבריה, "לידיה קעקועים" חזרה על הבטחתה כי הקעקוע ייעלם מעצמו תוך שלוש שנים. אבל הקעקוע שעשתה בסטודיו של "לידיה קעקועים" לא נעלם לאחר שלוש שנים. האמת, הוא לא נעלם גם אחרי שש שנים. הוא לא נשחק ולא הראה סימני דהייה, נשאר חרוט על גופה למגינת ליבה וגרם לה לעוגמת נפש רבה.

 

ל', שציפתה לשווא להעלמו של הקעקוע פנתה למי שהטביעה אותו על גופה, וזו הציעה לה לקבל טיפול להסרת הקעקוע. אלא שהטיפול הכאיב לה ולא הניב תוצאות. "לידיה קעקועים", לדברי ל', הסכימה כי היא תבצע את הטיפול להסרת הקעקוע במקום אחר והבטיחה לשקול השתתפות בהוצאותיה הכספיות. אבל היא חזרה בה מהסכמתה.

 

הסיפור על הקעקוע התגלגל לבית המשפט לתביעות קטנות בתל אביב, בעקבות תביעה כספית שהגישה ל' נגד "לידיה קעקועים". ל' טענה בתביעתה, כי הקעקוע לשלוש שנים נשאר על גופה כמעט שש שנים ואינו מראה סימני דהייה. "עשיתי טיפולים אצל הנתבעת להסרתו אבל הם לא הועילו", סיפרה ל'. "היא החדירה לי חומר שמציף את הצבע, זה היה משהו מזעזע. אין לה רישיון להסרת קעקועים, ואני רוצה שהיא תממן לי טיפול במכון מקצועי".

 

"לידיה קעקועים" טענה כנגד, כי היא מתחייבת בפני הלקוחות שהקעקוע יחזיק מעמד שלוש שנים. "אני לא מבטיחה שהוא יירד לאחר שלוש שנים. מדובר בקעקוע שיש לו נטייה לדהות, ובמידה שהוא דוהה לפני שעברו שךוש שנים אני מתקנת ללא תשלום". הנתבעת הוסיפה וטענה כי התובעת הייתה בגירה בעת שביצעה את הקעקוע והוסבר לה כי עליה להמתין לדהיית הקעקוע באופן טבעי.

 

השופטת, מיכל ברק-נבו, דחתה את התביעה וכתבה בנימוקים להחלטתה כי העובדה שהתובעת סברה שהקעקוע יעלם מעצמו אחרי שלוש שנים, אין בה כדי ליצור מחוייבות כלשהי מצד הנתבעת. (ת"ק 1539/05)

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים