שתף קטע נבחר

קרן מבטחים תפצה על מידע מוטעה

בית המשפט פסק לפנסיונר פיצוי של 70 אלף שקל לאחר שקיבל פנסיה של 40% בעוד שהובטחה לו פנסיה של 46%

כאשר שקל ש', המתגורר בצפון הארץ, לפרוש מעבודתו ולהתמסר למשפחתו ולתחביביו, הוא פנה למשרדי קרן מבטחים, שבה מתנהלת קרן הפנסיה שלו, כדי לקבל פרטים על שיעור הגימלה שלה יהיה זכאי בעת פרישתו לפנסיה מוקדמת. הוא נפגש עם מנהלת המחלקה, שערכה עבורו חישובים שונים. לבקשתו, נשלח אליו מכתב החתום על ידי מנהל המחוז של מבטחים, ובו סיכום החישובים. בין היתר נכתב במכתב, כי ש' יהיה זכאי לפנסיה בשיעור של 46.6% משכרו הקובע.

 

על סמך מידע זה פרש התובע לפנסיה מוקדמת. להפתעתו, לאחר שכל הליכי הפרישה בוצעו, התברר לו לפתע כי הוא זכאי לפנסיה בשיעור של 39.93% בלבד. מידע זה התקבל כאשר כבר היה התובע במעמד של פנסיונר, ללא דרך חזרה.

 

ש' הגיש תביעה נזיקית נגד מבטחים באמצעות עוד גלי כרמלי מעכו. סכום התביעה עמד על 112 אלף שקל, הסכום המהוון שנגרע לפי חישוביו מהפנסיה החודשית שלו, בעקבות המידע המוטעה. מבטחים טענה להגנתה, כי התובע הוא זה שאשם במידע המוטעה, שכן לא העביר לה מידע בדבר חברות קודמת שהיתה לו בקרן הפנסיה. בנוסף, טענה מבטחים כי לא את החישוב הסופי ניתן לערוך רק בעת הפרישה בפועל.

 

בפסק הדין קבעה שופטת בית הדין האזורי לעבודה בחיפה, אביטל רימון-קפלן, כי על מבטחים לשלם לתובע מחצית מסכום התביעה, בתוספת הפרשי הצמדה וריבית החל מיום הפרישה, בסך הכל כ-70 אלף שקל. זוהי הפעם הראשונה, שהוטל על קרן פנסיה לשלם למבוטח פיצויי נזיקין.

 

"למרות שהנתבעת ידעה כי התובע שוקל אפשרות לפרוש לפנסיה מוקדמת על סמך הנתון שיקבל, הרי שמסרה מידע חלקי שלא נבדק", נאמר בפסק הדין. "היא אף לא טרחה לציין שמדובר במידע חלקי, אותה הערה שנהגה לציין בדוחות הנשלחים למבוטחיה מדי שנה. בנסיבות אלו ברי כי מבטחים הפרה את חובתה לנקוט אמצעים סבירים כדי למנוע נזק".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים