שתף קטע נבחר

שוחרר משירות נגד מחיל האוויר שסירב לפנות

בצה"ל ממשיכים לסגור בשקט גילויי סרבנות לפנות התנחלויות במסגרת ההתנתקות. נגד בחיל האוויר בדרגת סמל-ראשון שוחרר משירות לאחר שהודיע למפקדיו שלא יוכל לפנות התנחלויות בשל בעיה מצפונית. אביו אמר ל-ynet: "הוא שלם עם החלטתו"

סרבני התנתקות גם בחיל האוויר. נגד בחיל האוויר, הנדסאי אלקטרוניקה בדרגת סמל-ראשון המשרת בבסיס פלמחים, ישוחרר השבוע משירותו לאחר שהודיע למפקדיו שאינו מוכן להיות חלק מ"החטיבה הכחולה" של חיל האוויר, זו שתעסוק בפינוי מתנחלים. כך נודע הלילה (יום א') ל-ynet. אירוע זה מצטרף לפרשות דומות, שגם אותן בחר צה"ל לסגור בשקט. כך היה במקרים שהתגלו בחטיבת גולני, בחיל הים ובאגף הטכנולוגיה והלוגיסטיקה.

 

מדיניות זו של סגירת פרשות הסרבנות מימין מתבצעת הלכה למעשה, למרות מסמך שהוציא באחרונה ראש אגף כוח אדם, האלוף אלעזר שטרן, הקובע את המדיניות במקרים של גילויי סרבנות.

 

ל-ynet נודע כי בימים האחרונים פנה נגד בדרגת סמל ראשון, הנדסאי אלקטרוניקה בהכשרתו המשרת בבסיס פלמחים, למפקדיו והודיע שאינו מסוגל מצפונית לקחת כל חלק במימוש תוכנית ההתנתקות. אביו סיפר ל-ynet כי בנו התייעץ עמו בנושא טרם קבלת ההחלטה. "הוא אמר לי שקשה לו להיות חלק מהמשימה הזאת, זה פשוט לא ביכולותיו", סיפר.

 

הנגד פנה למפקדיו ואמר להם שאין בכוונתו להיות חלק מ"החטיבה הכחולה", ולכן גם לא יגיע לאימונים המקדימים באשקלון. המפקדים השיבו לו שאם יעמוד בסירובו, צפויים להינקט נגדו אמצעי ענישה. "הבן שלי היה מוכן להכל. כמובן שהוא לא היה שמח ללכת לכלא, אבל גם לא להיות חלק מההתנתקות".

 

האב: בני שלם עם החלטתו

 

לדברי האב, לאחר מספר ימים הודיעו המפקדים לבנו שצה"ל יוציא אותו משורותיו בתוך שבועיים. "הבן שלי היה מוכן לזה והוא שלם עם החלטתו, אבל בבסיס החליטו לפעול אחרת. הם החתימו אותו גם על כל מיני מסמכים ובסופו של דבר יצא כאילו הוא מתפטר, ללא שום זכויות", סיפר האב. לדבריו, בנו חתום לשנת קבע, ואף היה צפוי לחתום קבע לתקופה נוספת.

 

בצה"ל אישרו את הפרשה. "הנגד שעניינו הועלה", נמסר בתגובה, "הביע כוונה לסרב פקודה. התנהגות זו אינה הולמת ומחייבת טיפול. נגד הנגד החל תהליך של שחרור מצה"ל". עוד נמסר כי "צה"ל אינו מסכים עם תופעות של סרבנות בין שורותיו וכל מקרה מטופל באופן נחרץ. מדיניות צה"ל במקרים כאלה היא ראשית לפעול בהליך פיקודי של העמדה לדין משמעתי".

 

תגובת צה"ל רק מחדדת את התמיהה בכל הקשור לטיפול בנגד, כמו גם במקרים אחרים של גילויי סרבנות נוספים שפורסמו באחרונה בחטיבת גולני, בחיל הים ובאגף הטכנולוגיה והלוגיסטיקה על רקע תוכנית ההתנתקות. אילו היה הנגד עומד בפני בית דין צבאי, עשויים היו השופטים לשלול את דרגותיו, להענישו במאסר בפועל ואולי אף "להכתימו" ברישום פלילי.

 

גורמים משפטיים בצה"ל אישרו באחרונה שאכן ישנה כוונה להעמיד בפני בית דין צבאי סרבני התנתקות מקרב אנשי הקבע, אם יהיו כאלה. בצה"ל חוששים כנראה מ"גיבור התנתקות" ראשון בבית דין צבאי ולכן, גם במקרה זה בחרו לסיים את הפרשה בדרך שקטה. על השאלה מדוע לא החל תהליך של העמדה לדין כנגד החייל, לא ניתנה תשובה מצה"ל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עמית שאבי
ממשיך במדיניות השקטה. דן חלוץ
צילום: עמית שאבי
צילום: דודו בכר
סרבנות גם בחיל האוויר
צילום: דודו בכר
מומלצים