שתף קטע נבחר

יוון - שביתה כללית נגד הרפורמות הכלכליות

הקשיים הבולטים ביותר הם בתחום התעופה האזרחית והתחבורה הציבורית, כמו גם בבנקים ששובתים כבר כמה ימים

חלק גדול מהמשק היווני מצוי בשביתה היום (ו'), בגלל מאבק שהכריזו האיגודים המקצועיים נגד הרפורמות שמתכננת הממשלה המרכז-ימנית.

 

השביתה, שהוכרזה למשך 24 שעות, גרמה קשיים בולטים בתעבורה האווירית ובתחבורה הציבורית, ובשירות-הממשלתי בכלל; בתי-חולים ומשרדי מערכת-המיסוי מופעלים במתכונת חירום (צוותים מצומצמים, לטיפול בבעיות דחופות); גם הבנקים לא מופעלים, כחלק משביתה שהחלה באמצע השבוע ותימשך עד יום שלישי.

 

במשך כמה שעות שותקה הפעילות הרגילה במרכזה של אתונה הבירה, כאשר 4,000 מאנשי האיגודים המקצועיים קיימו הפגנה במחאה על הרפורמות שהממשלה הודיעה על ביצוען.

 

הממשלה בראשות קונסטנטין קרמאנליס, שנבחרה לפני 15 חודשים, רוצה לבצע תיקון כללי ומעמיק במערכת קרנות-הפנסיה, אשר נחשבת כעתירת כפילויות וכנראה אינה מצליחה לעמוד בנטל שמהווה הקביעות לעובדים בה; היא שואפת להרחיב את תהליך ההפרטה; היא מקדמת חקיקה לשינוי תנאי-העבודה בענף התשתיות-הציבוריות (חשמל, מים, גז, טלפוניה וכיוצא-באלה), אשר גם היא נחשבת ככורעת תחת נטל הקביעות-לעובדים; וכן, היא רוצה להגדיל את יום-העבודה במגזר הקמעונאי.

 

האיגודים טוענים כי תוכניות אלה פוגעות במיוחד בפנסיונרים ובעובדים בעלי שכר נמוך, וזאת באורח בלתי-הוגן בהשוואה לפגיעה בשאר הציבור. הם תובעים להכפיל את שכר-המינימום, כך שיהיה 1,200 אירו (1,450 דולר) לחודש.

 

לא נרשה את הרס הביטחון-הסוציאלי" - הכריז GSEE, שהוא האיגוד המקצועי הגדול ביותר ביוון. "אנו קוראים לממשלה, להתחיל בדיאלוג פוליטי וחברתי מאורגן עם העובדים ועם האיגודים שלהם - כדי למצוא פתרונות".

 

עמדת הממשלה: "הרפורמות הינן חיוניות לצורך יצירת מישרות - ולתימרוץ המשק, אשר כבר עתה פועל בגירעון-תקציבי ומצוי תחת התראה חמורה מצד האיחוד-האירופי".

 

מומחים הזכירו כי ברבעון אוקטובר-דצמבר 2004, שיעור האבטלה היה 10.4% מכוח-העבודה האזרחי (אחד משיעורי-האבטלה הגבוהים באירופה) - עלייה של 0.3% מהרבעון יולי-ספטמבר. לפי תחזית הממשלה, שיעור האבטלה יהיה 12.0% השנה.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
היוונים מביעים את דעתם (אילוסטרציה)
צילום: איי פי
מומלצים