שתף קטע נבחר

טסים על בטוח: רכב, תקשורת, בריאות

זהו. הדרכונים של כולם בתוקף, כרטיסי טיסה יש, מסלול הטיול נבדק בשבע עיניים ונשאר רק להזמין ביטוח רפואי, לשכור רכב (ויש יותר מסיבה אחת טובה לעשות זאת דווקא מהארץ) ולזכור לא להתקשר מהטלפון שבמלון

שלא כמו בחופשות בטן-גב במועדוני נופש או בילוי רצוף בכרכים הגדולים בחו"ל, טיול משפחתי בלב ארץ היעד, כזה שחולף על פני כפרים קטנים ושורף קילומטרז' ארוך בטבע הפתוח - מחייב רכב שכור. איזה רכב בדיוק? איפה הכי כדאי לשכור אותו? מה מכסה הביטח?

 

נתחיל מהשורה התחתונה: לא מומלץ לסמוך על סוכנויות הרכב בחו"ל, את כל הסידורים עדיף לעשות בארץ. כך תחסכו לעצמכם הרבה כאב ראש וגם כסף.

 

בקיץ, כשכמעט כל העולם ואחותו מטיילים, מי שמגיע ברגע האחרון לסוכנות השכרת רכב בחו"ל עלול לשמוע שהמכונית שבנה עליה אינה זמינה באותו יום. וכך, אתם עלולים למצוא את עצמכם מתזזים מסוכנות רכב אחת לשנייה, מחפשים רכב מתאים ולא מוצאים. ואם בכל זאת מצאתם בסוף את מה שחיפשתם, תגלו שהמחיר שתשלמו עבור הרכב הנכסף יהיה גבוה בהרבה מזה שהייתם נדרשים לו כאן בארץ.

 

טוב, תמיד יש יוצאים מן הכלל. קיימת אפשרות שתגיעו למקום מסוים - וזה בולט בעיקר בפלורידה ובקליפורניה שבארה"ב - ותגלו שאיזו סוכנות מקומית הכריזה על מבצע נקודתי ומשכירה מכוניות במחירים נמוכים עד מצחיקים. לא כדאי לבנות על זה, מקרים כאלה הם די נדירים.  

 

ההתלבטות מיותרת

 

אבי קנת, סמנכ"ל השיווק והמכירות של חברת "אוויס" בישראל, מעריך שהקיץ הזה יהיה חם למדי בכל הקשור לשכירת מכוניות על-ידי היוצאים לחול. "כ-75 אחוז מכלל השכרות הרכב השנתיות של הישראלים היוצאים לחו"ל מתבצעים בארבעת חודשי האביב-קיץ, כלומר מיוני עד ספטמבר", אומר קנת. "אצל הישראלים הזמנת רכב לטיול בחול נמצאת בסוף רשימת ההזמנות, אחרי הטיסה והמלון. ואז מתחילה ההתלבטות - איפה להזמין.

 

"מהניסיון שלנו, זו התלבטות מיותרת. במרבית המקרים הזמנת רכב מהארץ זולה יותר, וגם מבטיחה שהרכב המבוקש אכן יעמוד לרשות המזמין בנקודת האיסוף בחול. זה חשוב במיוחד בתקופת הקיץ, שבה מורגש מחסור בכלי רכב מיוחדים, כמו מיני-ואנים או מכוניות אוטומטיות. בנוסף לכך, בארץ אתה משלם בשקלים ופורס את התשלומים בדרך הנוחה לך, מה עוד שהחברות בארץ גם יוצאות עם מבצעים שונים שכוללים שידרוגים והטבות".

 

דני פלטי, מנכ"ל "הרץ" בישראל, לא חושב אחרת: "אין לנו ספק שאנחנו נותנים מחירים תחרותיים שקשה לקבל בחו"ל, אבל יש עוד עניין, שקשור בביטוח. חברות השכרת הרכב בישראל פיתחו חבילת ביטוח מושלמת שהיא טובה יותר מהחבילות המוצעות בחו"ל, כך שמי שיוצא מהארץ לא צריך להוסיף כסף עבור כל מיני פוליסות שהסוכנויות שם מנסות למכור לו".

 

השתתפות עצמית

 

אופיר דנאי, מנכ"ל חברת "אופרן", מציין שלמרות שבמרבית מדינות אירופה נהוג מטבע אחיד, בתקופת הקיץ יש הבדלים גדולים במחירים שדורשות חברות ההשכרה במדינות השונות. מרבית הישראלים לא שוכרים כלי רכב מדרגה A, שהם הקטנים ביותר, אלא מעדיפים מכוניות גדולות. "ובכל זאת", אומר דנאי, היורו החזק גרם לכך שכאשר מדובר באירופה, השוכרים יורדים בדרגה או שתיים בבחירת המכונית. אנשים מצטופפים היום ברכב קטן יותר, כדי לחסוך כסף. 

 

"מה שכן, הישראלים ערים מאוד לכל נושא הביטוחים. הם דורשים לקבל את כל הביטוחים האפשריים כדי להיות מכוסים מכל כיוון. החל משנה שעברה כמה חברות מציעות ביטוח השכרת רכב ללא השתתפות עצמית, וישראלים רבים מעדיפים לשלם עוד קצת ובלבד שלא יצטרכו לשלם אחר כך על שריטה, גניבה, אובדן או תאונה. היום, אם אתה לא מוגן בעניין הזה, אתה משלם, במקרה של נזק, בין 500 ל-1,500 יורו השתתפות עצמית, וזה ללא קשר אם אתה אשם או לא". 

 

סעו בגדול

 

אחרי שהתלבטתם/בחרתם איפה להזמין את הרכב שילווה אתכם בחו"ל, נשאר רק להחליט על איזה אוטו הולכים. אבל לפני החתימה על חוזה השכירות כדאי לזכור ולהפנים עוד כמה דברים.   

 

  • הגודל כן קובע: אל תוותרו על מכונית גדולה ומרווחת. אם אתם, למשל, זוג ושני ילדים, בטח יש לכם כמה מזוודות לדחוף לתא המטען. רכב קטן, מדרגה הכי נמוכה, אולי מתאים במקרה הזה לתל אביב, אבל כשגומאים מרחקים באירופה לא רוצים להרגיש כמו בקופסת סרדינים. ההבדל בין שכירת פיאט פונטו 3 דלתות באיטליה, לבין רנו מגאן, הוא 35 דולר לשבוע בלבד. את ההבדל בנוחות בין שתי המכוניות ממש לא צריך להסביר.

 

  • לא בשדה: שכירת רכב בנמלי תעופה יקרה יותר, בגלל מס נמל תעופה. אם אתם לא חייבים להתחיל את הטיול בנמל, עדיף לשכור בעיר.  

 

  • רשיונות בבקשה: אם יותר מאדם אחד מתכוון לנהוג ברכב, ודאו שזה מצוין ברשיון, אחרת הביטוח לא יתפוס לגבי מי שאינו רשום.

 

  • כרטיס בבקשה: במרבית חברות ההשכרה בעולם לא תוכלו לקבל את המכונית, גם אם שילמתם עבורה מראש, אם אין עליכם כרטיס אשראי, אותו מגהצים לביטחון.  

 

  • תמונה אחת שווה: עם קבלת המכונית, תבדקו אם יש לה שריטות או אם היא עברה תאונה. שווה אפילו לצלם את הפגמים, כדי לחסוך מעצמכם עוגמת נפש ותשלום עבור נזקים שלא אתם גרמתם.  

 

  • ועוד עמלה: אם אתם לא מתכוונים להחזיר את הרכב בנקודה בה קיבלתם אותו, תוודאו אם מוטלת עמלה על החזרת רכב בעיר אחרת או במדינה אחרת. בדרך כלל מדובר בעמלה גבוהה מאוד, והיא נמוכה יותר אם משלמים אותה מהארץ.  

 

  • בדיקת בגאז': לוודא שיש אוויר בצמיג הרזרבי וגם מגבה ומשולש.

 

  • דוחות וקנסות: אם קיבלתם דו"ח תנועה, דו"ח חנייה או דו"ח על אי-תשלום בכביש אגרה, כדאי מאוד לשלם אותו לפני החזרת הרכב. אם חברת ההשכרה תעשה את זה בשבילכם, תחויבו בדמי שירות הגונים.

 

  • כחדשה: אם המכונית שאתם מחזירים מלוכלכת, שלא לומר מטונפת, תכניסו אותה לשטיפה. לא נעים לחטוף חשבון של 60 יורו עם שובכם לארץ, כשכבר אין את מי לשכנע שהמכונית היתה בקושי מלוכלכת, וגם זה רק מבחוץ.

 

הכי זול: כרטיס חיוג

 

הנה משהו שכדאי לשנן: המרחק בין מדינת ישראל ליעד מסוים בחו"ל, אינו קובע את מחיר השיחות הסלולריות בין שתי המדינות. לא מעטים מאלה שיוצאים לטורקיה נדהמים כשהם שבים הביתה ומקבלים חשבון טלפון של מאות ואלפי שקלים.

 

מחירי השיחות נקבעים בהסכמים בין החברות השונות, וטורקיה היא דווקא אחת המדינות היקרות להפעלת טלפון סלולרי מתחומה לישראל. לא רק זאת, השימוש בסלולרי יקר מאוד גם במסגרת תוכניות מיוחדות ליוצאים לחו"ל. רוצים לחסוך כסף בסלולרי? אל תשתמשו בו.  

 

במה כן? אפשר לרכוש כרטיס סים מקומי, שעלותו בסביבות ה-20 יורו והיתרון שלו הוא שלא משלמים, במרבית המדינות, עבור שיחות נכנסות. עלות כל שיחה יוצאת, כולל מסרונים, נמוכה בהרבה מעלות שיחה באמצעות המספר הישראלי שלכם.

 

דרך אחרת לביצוע שיחות היא באמצעות כרטיס חיוג. היתרון המכריע: המחיר נמוך יחסית ואין חשבונות בדרך.

 

תזכורת: השיחות הכי יקרות הן מהחדר בבית המלון.

 

תהיו בריאים

 

מי שזקוק לתרופות באופן קבוע, שיצטייד במלאי מתאים מהארץ. במדינות רבות בתי המרקחת אינם מספקים תרופות לפי מרשמים של מדינה אחרת, מה שמחייב ביקור בתשלום אצל רופא לצורך קבלת מרשם. 

 

כדאי לבדוק איזה ביטוח רפואי מתאים לכם ביותר ולא להסתפק תמיד בביטוח של חברת כרטיסי האשראי. וגם זה חשוב מאוד: מתכוונים לבצע במהלך החופשה פעילות אתגרית? קודם תוודאו שיש לכם ביטוח משלים שמכסה פעילות כזו. 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: סי די בנק
שוכרים בארץ. מתניעים בחו"ל
צילום: סי די בנק
צילום: אביגיל עוזי
סלולרי? לא משתלם
צילום: אביגיל עוזי
מומלצים