שתף קטע נבחר

RSS: האטום פותר מלחמות

כמו בכל מלחמה, גם באינטרנט הפתרון הסופי מגיע בדמותה של "פצצת אטום", או במקרה של ה-RSS, תקן Atom, המהווה סטנדרט חופשי להפצת עדכונים

הגירסה של נטסקייפ, RSS 0.9, זכתה לשדרוג על ידי דייב וינר, מפעיל אתר Scripting News, שכבר בשנת 1997 פיתח את Userland, פורמט הפצת תוכן, שכלל כותרת, תוכן, תאריך וקישור להודעה המקורית מאתרים שונים.

 

אך בדצמבר 2000, במקביל להתפתחותם של הדפדפנים, שילובם של תגים חדשים, תוכני מולטימדיה, סקריפטים ושאר ירקות, הוכרז פורמט חדש, ה-RSS 1.0, פרי עבודתה של קבוצת RSS-DEV ב-W3C, ארגון התקינה של האינטרנט.

 

אולם כמו בכל פרויקט בו מעורב יותר מאדם אחד, התגלעו חילוקי דעות בין אנשי Userland לבין ה-W3C, עד שבאוגוסט 2002 הכריזו וינר על שדרוג נוסף ל-RSS, שייקרא מעתה RSS 2.0, ויכלול אפשרויות מתקדמות יותר מהגירסאות הקודמות, ביניהן אפשרות הצגת זכויות יוצרים ל-Feed (השפה בה כתוב הקטע), שם העורך והוובמסטר של אותו אתר, כולל כתובות דואר אלקטרוני שלהם, אפשרות לשילוב תמונות, תאריך פרסום ועוד שלל פיסות מידע, שיקלו בסופו של דבר על המשתמש.

 

ביוני 2003, החליטו קבוצת מפתחים לעשות מעשה, ולהציע גירסת קוד פתוח של RSS, שתיקרא Atom, בתקווה כי האטום, כמו תמיד, ישים קץ למלחמות. מרבית הקוראים של ימינו תומכים הן ב-RSS והן ב-Atom, כך שמבחינת הקורא-הגולש מדובר בעניין שקוף. עם זאת, יש כמה תוכנות - בעיקר סרגלי כלים ותוספים לדפדפנים שונים - שתומכות רק ב-RSS 2.0, ולא יאפשרו לכם לקרוא עדכוני Atom, שהפכו פופולריים למדי בבלוגים מהעולם. מסכת השינויים הזו, אגב, היא גם הסיבה שלמונח כה קצר יש כל כך הרבה פירושים, כשכל אחד מהראשי התיבות מקורו בגירסה אחרת.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים