שתף קטע נבחר

מחקר: חלקים במוח האישה מפסיקים לעבוד באורגזמה

חוקרים בהולנד מצאו כי איזורים מוחיים האחראים על פחד וחרדה משותקים בזמן האורגזמה הנשית, אך כשהאישה מזייפת הם נותרים פעילים

האם היא מזייפת או בשיא הסיפוק? מחקר חדש מגלה כי איזורים במוחה של האישה השולטים על פחד וחרדה כָּבים בזמן האורגזמה הנשית, אולם נותרים פעילים כשהאישה מזייפת אורגזמה. ממצאי המחקר הוצגו בכנס האגודה האירופאית לפוריות שנערך השבוע.

 

חוקרים מאוניברסיטת גרונינגן שבהולנד גייסו 11 גברים, 13 נשים ובני זוגם.
איור: איי פי
למתנדבים הוזרק חומר ניגוד המראה את תפקוד המוח בסריקה מוחית. אצל הגברים איתר הסורק פעילות מוחית בזמן מנוחה, זיקפה, גירוי מיני וגם בזמן השפיכה שנגרמה על ידי בת הזוג.

 

מנגד, אצל הנשים התמונה הייתה שונה לגמרי: כשהנשים זייפו אורגזמה, קליפת המוח (הקורטקס) האחראית על פעילות מודעת הראה פעילות, אולם בזמן אורגזמה אמיתית, אותו איזור לא הראה כל פעילות. גם תנועות הגוף של האישה בזמן המשגל היו בלתי מודעות, שעה שהאיזור המוחי היה לא פעיל.

 

אלא שהתוצאות המובהקות ביותר, נראו באיזור מוחי הקרוי אמיגדלה, המעורב בתחושות של פחד וחרדה. בזמן זיוף האורגזמה, המשיכה האמיגדלה לפעול כרגיל, אולם בזמן אורגזמה אמיתית, לא נצפתה כל פעילות שם, מה שמוביל למסקנה כי האורגזמה מנטרלת תחושות של פחד וחרדה. שיתוק זה של פעילות האמיגדלה המוחית, מבטיח לדברי החוקרים, כי תחושות לחץ ומתח לא יפריעו לאורגזמה, וכי כיבוי הפעילות המוחית הזה הוא הכרחי בדרך לסיפוק מיני.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: סי די בנק
אורגזמה. בלי פחד
צילום: סי די בנק
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים