שתף קטע נבחר

גידול בפער ההכנסות בסין ברבעון הראשון

ההכנסות הפנויות של העשירון העליון במדינה השוויונית לשעבר היו גדולות פי 11.8 מאלו של העשירון התחתון. מדד ג'יני (מדד השוויון) עבר את "רמת האזהרה" של 0.4

פער ההכנסות בסין רשם גידול ברבעון הראשון של השנה - העשירון העליון במדינה מחזיק ב-45% מההון, ואילו העשירון התחתון מחזיק רק ב-1.4% מההון. על כך נמסר מהעיתונות הממשלתית הסינית, שציטטה סקר עדכני שביצעה הלשכה הלאומית לסטטיסטיקה בסין.

 

פער ההכנסות מהווה בעיה שהולכת ותופחת עבור ממשלת סין, שהיתה עד לא מכבר מדינה קומוניסטית הדוגלת בשוויוניות. בעלי הכנסות נמוכות ובינוניות במדינה ממהרים להאשים את הממשלה בגניבת נכסי מדינה במהלך המירוץ של סין לקראת כלכלת שוק קפיטליסטית.

 

הסקר דגם 54 אלף משקי בית עירוניים וכפריים, וגילה כי ברבעון הראשון הייתה לעשירון העליון הכנסה פנויה גדולה פי 11.8 מזו של העשירון התחתון. בתקופה המקבילה אשתקד עמד הפער על פי 10.9. בתקופת הסקר נרשם גידול של 11.3% בהכנסות של כל האוכלוסייה, גם של העשירים וגם של העניים: הכנסות העשירון העליון גדלו ב-15.7%, והכנסות העשירון התחתון גדלו ב-7.6%.

 

מדד ג'יני (מדד השוויון) של סין עבר, לפי הדו"ח, את "רמת האזהרה" של 0.4. לא נמסרה הרמה המדוייקת, אך דיווחים אחרונים אמרו כי המדד מתקרב לרמה של 0.5. רמה של 0 במדד ג'יני מציין שוויון מלא, ואילו 1 מציין אי שוויון מלא (אדם אחד מחזיק בכל ההכנסות). ברוב המדינות האירופיות עומד מדד ג'יני על בין 0.24 ל-0.36. בארה"ב נמצא המדד מעל 0.4 כבר מספר עשורים.

 

לדברי זוה קסיאוהואה, מושל בבנק העממי של סין - הבנק המרכזי בסין, המפתחות לצמצום פערי ההכנסות הם קידום האורבניזציה והקמה של מערכת ביטוח לאומי. סין מקווה להשיג שיעור אורבניזציה של 50% עד 2020.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
הקומוניזם מת?
צילום: רויטרס
מומלצים