שתף קטע נבחר

שוקי הון בעולם - השבוע החולף

מנכ"ל יובנק קרנות נאמנות, אורי פישמן, מסכם שבוע נוסף של מגמה חיובית בשוקי העולם. רק פריצת רמות השיא תאפשר להגדיר את המדדים בארה"ב ויפן כחיוביים לטווח הבינוני. המדד האירופי מוגדר כחיובי לטווח הבינוני כל עוד הוא נמצא מעל לרמה של 2,950 נקודות

יפן ארה"ב אירופה תחזית 
תחזית המדדים הבהרה 
מחירי הנפט המשיכו לנסוק גם השבוע ורשמו עלייה שבועית של 9.21% לרמת שיא של 58.47 דולר לחבית. הדולר נחלש השבוע מול האירו, ונבלם לעת עתה ברמת ה-1.20 דולר לאירו.

 

שוקי המניות בעולם ממשיכים במגמה החיובית. מדד ה-500S&P מחק את הירידה של תחילת השנה. מדד הסטוקס 50 באירופה נמצא ברמות שיא של שלוש שנים.

 

יפן
המגמה החיובית במדד הניקיי נמשכה זה השבוע הרביעי ברציפות. מדד הניקיי רשם עלייה שבועית של 1.86% לרמה של 11,514.03 נקודות.

 

עליות השערים מתבססות על נתוני מאקרו טובים שדווחו לאחרונה, ביניהם עלייה של 6.9% בהשקעות ההון של החברות ברבעון הראשון. קיבלות הייצור נמצאת ברמות שיא, ועל החברות להשקיע בציוד חדש ובהקמת מפעלים חדשים על מנת לעמוד בביקושים. קנון, למשל, משקיעה 734 מיליון דולר בהקמת מפעל לייצור רכיבים למדפסות.

 

השבוע דווח כי נתוני התוצר לרבעון הראשון עודכנו לצמיחה של 4.9% לעומת נתון קודם של 5.6%. מחירי הייבוא והייצוא רשמו ירידה של 0.5% ו-1.3% בהתאמה. מחירי הייבוא רשמו עלייה של 8.8% בחישוב שנתי כשהעלייה החדה במחירי הנפט הנה הגורם העיקרי להתייקרות הייבוא.

 

השבוע בלטו במסחר מניות המחצבים והאנרגיה לאור נתוני מאקרו חזקים מאוד מסין ובעקבות המשך עליית מחירי המתכות והאנרגיה. יש לזכור כי יפן נהנית מהצמיחה החזקה בסין מאחר והיא מייצאת לסין בהיקפים גדולים מהייצוא לארה"ב.

 

השבוע דווח כי הקמעונאיות הגדולות ביפן ממשיכות להתייעל כשהם מתכוונות לסגור כ-92 סניפים לא רווחיים עד חודש מרץ בשנה הבאה.

 

מגזר הבנקים ממשיך להיות בכותרות כשבנק מיזוהו מתכנן לקנות בנק הנשלט ע"י ממשלת יפן על מנת להרחיב את עסקיו. בנק סומיטומו מתכוון להרחיב את עסקיו בסין וליהנות מהצמיחה החזקה בסין כשהוא מתחרה ב-HSBC ובסיטיגרופ, גם חברות סלולר כדוגמת NTT DOCOMO מתכוונות להשקיע בסין. יצרניות הרכב היפניות בלטו בעליות שערים כשטויוטה והונדה עולות ביותר מ-3%.

 

חזור למעלה
ארה"ב
שבוע מסחר חיובי נוסף עבר על השווקים בארה"ב למרות עליית מחירי הנפט לשיא. בסיכום שבועי עולים כל המדדים המובילים כששלושת המדדים עולים בכל חמשת ימי השבוע.

 

נתוני האינפלציה שפורסמו השבוע הצביעו על ירידת מחירים של 0.1% במדד המחירים לצרכן וירידה של 0.6% במחירים ליצרן. נתוני הליבה הצביעו על עלייה קלה של 0.1%.

 

ירידת קצב האינפלציה בחודשים האחרונים יחד עם נתוני הצמיחה האחרונים והיעדר אזהרות רווח שבועיים לפני סוף הרבעון, מצביעים על צמיחה בריאה ללא עליית מחירים שתקל על הפד להפסיק את העלאות הריבית כשנגיע לרמה "נייטרלית", ומביאה אופטימיות לשווקים.

 

מחיר חבית נפט זינק השבוע ב-9.21% לשיא של 58.47 דולר לחבית. מדד מניות האנרגיה עלה ב-6% השבוע והשלים עליה של 26.6% מתחילת השנה והוא המגזר החזק ביותר מתחילת השנה, כשמחירי הנפט נמצאים בחלק הארי של החצי שנה האחרונה מעל רמת 50 דולר לחבית ומביאים את רווחיות החברות לרמות שיא מדי רבעון. מניות אקסון מובייל עלו השבוע ב-4.3% והובילו את החברה שוב למעמד החברה הגדולה בעולם במונחי שווי שוק.

 

נתוני המכירות הקמעונאיות שפורסמו השבוע אכזבו עם ירידה של 0.5%, חדה מהצפי המוקדם, מדד אמון הצרכנים של אונ' מישיגן הפתיע לטובה עם עליה חדה מהצפוי לרמה של 94.8 נקודות.

 

חברות הפיננסים הגדולות של וול סטריט פרסמו השבוע דוחות טובים מהתחזיות כשלהמן ברדרס וביר סטרנס דיווחו על עלייה ברווחים וגולדמן זאקס דיווח על ירידה ראשונה ברווח מזה שלוש שנים. מניות החברות עלו בשיעור של 3%-6% ומדד מניות הפיננסים עלה ב-1.74%.

 

מגזר נוסף שעלה בחדות השבוע היה מגזר הביוטכנולוגיה עם עליה של 4.84% בעיקר בעקבות אישורים חדשים שקיבלו חברות כמו מילניום, ושמועות על מיזוגים בענף.

 

אגרות החוב בארה"ב נסחרו תוך יציבות יחסית השבוע כשהתשואה על אג"ח ל- 10 שנים עלתה בסיכום שבועי לרמה של 4.07%, באג"ח לשנתיים נשארה התשואה ברמה של 3.70% והפער ביניהם עומד על 0.37%.

בסיכום שבועי עלה מדד הדאו ג'ונס ב-1.05% , מדד ה- 500S&P עלה ב-1.57%, מדד הנאסד"ק 100 עלה ב- 1.12%.

 

שוקי המניות ימשיכו בשבוע הקרוב לעקוב אחר מחירי הנפט והודעות מקדימות של חברות, כשאנו נמצאים שבועיים לפתיחת עונת הדוחות לרבעון השני. מספר נתוני מאקרו מועט יפורסם השבוע, כשהמרכזי יהיה הזמנות מוצרים בני קיימא.

 

חזור למעלה
אירופה
שוקי המניות באירופה המשיכו במסעם צפונה זה השבוע החמישי ברציפות, כאשר המדדים רושמים שיאים של שלוש שנים. את העליות הובילו השבוע מניות הנפט והכרייה בעקבות עליית מחירי הנפט והנחושת. מדד הדאו ג'ונס סטוקס 50 המייצג חברות מכלל אירופה הוסיף השבוע 0.81% לרמה של 3,032.24 נקודות, הרמה הגבוהה ביותר מיוני 2002.

 

16 מתוך 18 השווקים במערב אירופה עלו השבוע, מדד הפוטסי הבריטי והקאק הצרפתי עלו ב-0.9% כל אחד ומדד הדקס הגרמני הוסיף השבוע 0.4%.

 

בצד המניות הבולטות ניתן לציין את: מניית BHP חברת הכרייה הגדולה בעולם שהוסיפה השבוע 7.1% בעקבות דיווחים על ירידה במלאי העולמי שהובילו לעליית מחירי הנחושת לשיא של 16 שנה והמשך ביקושים ערים למתכות מסין. מניות הנפט Shell ו-Royal Dutch היו הבולטות במדד סטוקס 50 ועלו ב-5.19% ו-4.95% בהתאמה בעקבות הזינוק במחירי הנפט ליותר מ- 58 דולר לחבית.

 

מניות הבנקים עלו השבוע בעקבות עסקת הענק של רכישת הבנק הגרמני HVP על ידי יוניקרדיטו האיטלקי תמורת 19.2 מיליארד אירו במניות. מניות HVP ויוניקרדיטו עלו ב-7.8% כל אחת. פיליפס, היצרנית האירופית מספר אחת של מוצרי צריכה אלקטרונים והשלישית בייצור שבבים, רשמה את הירידה הבולטת השבוע של 3.8% בעקבות ציפייה להאטה בביקושים מצד צרכנים באירופה.

 

התשואות באג"ח האירופיות ל-10 שנים עלו השבוע לראשונה לאחר 4 שבועות כתוצאה מציפיות כי הבנק האירופי המרכזי יפחית את הריבית המוניטרית. זאת בעקבות נתוני המאקרו המאכזבים במדינות גוש האירו הכוללים האטה צפויה בצמיחה, קיטון בתפוקה התעשייתית ורמות אבטלה גבוהות. עם זאת ובניגוד לציפיות בשוק ההון, נגיד הבנק האירופי ז'אן קלוד טרישה מסר בראיון ללה מונד כי אין כוונה להוריד את הריבית המוניטרית.

 

לראשונה בשלושת השבועות האחרונים נחלש השבוע הדולר מול האירו בכ- 1% לרמה של 1.2244 דולר לאירו, לאחר שנכשל לחצות את רמת 1.20 דולר לאירו. החלשות הדולר הגיעה על רקע הדיווח של משרד המסחר האמריקני על שיא בגירעון בחשבון השוטף ל-195.1 מיליארד דולר ברבעון הראשון של 2005 לעומת ציפיות הכלכלנים לגירעון של כ-190 מיליארד דולר. מתחילת השנה התחזק הדולר מול האירו ב- 10.4%.

 

חזור למעלה
תחזית
המדדים המובילים בארה"ב ויפן עדיין נסחרים בתוך תחומי הדשדוש אותם הגדרנו, אם כי הם ממשיכים לצבור כוח ולהתקדם לעבר רמות השיא של השנה האחרונה. רק פריצת רמות השיא יאפשר להגדיר את המדדים הללו כחיוביים לטווח הבינוני. להערכתנו כבר בימים הקרובים נראה ניסיון כזה.

 

באירופה, כפי שרשמנו בסקירה הקודמת, המצב שונה: המדד האירופי נמצא בשיא מאז מרץ 2002, ולכן המדד מוגדר כחיובי לטווח הבינוני כל עוד הוא נמצא מעל לרמה של 2,950 נקודות.

 

חזור למעלה
תחזית המדדים

תחזית המדדים לשבוע הקרוב
תחזית המדדים
המדד נכון להיום תחזית לשבוע הקרוב  
1,248.3 1,200-1,310 S&P 500
1,645.2 1,630-1,725 NASDAQ 100
16,111.4 15,400-16,800 NIKKEI 225
3,349.1 3,250-3,410 DJ-50 EUROPE

 

חזור למעלה
הבהרה
(*) אין לראות בתחזית זו ייעוץ לרכישה או מכירת נכסים פיננסיים. תחזית זו אינה מתחשבת בצרכיו ובנתוניו הפיננסיים של כל אדם ומסתמכת על הערכות שוק טכניות וכלליות. העושה שימוש בתחזית זו, עושה זאת על אחריותו בלבד .

 

(**) "אינווסטק קרנות נאמנות (ישראל) בע"מ מנהלת קרנות נאמנות שונות המשקיעות ועשויות להשקיע בשווקים ובני"ע הנזכרים בדף תחזית זה. אין לראות בדף זה משום הצעה לרכישת יחידות בקרנות הנאמנות בניהול החברה. רכישת יחידות בקרנות כאמור מתבצעת בהתאם לתשקיפי קרנות הנאמנות".

 

חזור למעלה
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים