שתף קטע נבחר

בעקבות התחזקות הדולר: יוצאים ממשכנתאות דולריות

בנק אדנים: גידול של 35% במספר המבקשים למחזר משכנתא שנטלו במסלול הדולרי ולהמירן בהלוואות צמודות מדד. זאת, על רקע הזינוק שרשם הדולר באחרונה שהגדיל את יתרת ההלוואה וההחזר החודשי

עקב הזינוק החד שחל בשער הדולר בשבועות האחרונים, חלה עלייה של 35% בחודש וחצי האחרונים בביקוש למיחזור משכנתאות דולריות והמרתן להלוואות שקליות או צמודות מדד. כך עולה מנתונים של בנק אדנים למשכנתאות. הגידול הוא ביחס לחודשים קודמים - מרץ ואפריל.

 

לדברי יונתן הולצר, מנכ"ל בנק אדנים למשכנתאות, יותר ויותר לווים אשר נטלו הלוואת משכנתא צמודה לדולר, חוששים כעת מהזינוק החד שהוא רושם וממהרים להחליפה ולמחזרה, בכדי שלא להגדיל את יתרת ההלוואה וההחזר החודשי. 

 

"יתרת הלוואה צמודה לדולר של 100,000 דולר שהייתה שוות ערך במרץ לסכום של 430,000 שקל, עומדת כיום על קרוב ל-450,000 שקל. יתרת הלוואה מעין זו, עלתה לדוגמא בכ-2,000 שקל רק ביום רביעי האחרון, כתוצאה מהעלייה של מחצית האחוז שרשם הדולר ביום אחד".

 

לדבריו,  "עד לפני שנה, היה המסלול הדולרי פופולארי מאוד, ונגס בנתח של כ-25% מהאשראי שבוצע בשוק המשכנתאות. עם הפחתת הריבית בהלוואות המשכנתא צמודות המדד והתייצבות האינפלציה על שיעורים אפסיים, צנח הביקוש להלוואות אלו והוא מהווה כיום רק כ-15% מנפח האשראי המבוצע". 

 

להערכתו, עקב התחזקות הדולר והריבית הדולרית הנמצאת במגמת עלייה מזה כשנה, רבים יעדיפו להיפטר מן ההלוואות צמודות הדולר שבתיק המשכנתא שלהם ולעבור לריביות השקליות הצמודות למדד.

 

מיחזור הלוואות צמודות דולר מבוקש במיוחד כיום, על רקע הריביות הנמוכות המאפיינות את המגזר השקלי והצמוד מדד. "חשוב לציין כי ברוב המקרים, להלוואות צמודות הדולר לא נלווה קנס בגין פרעון מוקדם של ההלוואה, כך שמיחזורן הופך לזול ופשוט יותר", מציין הולצר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים