שתף קטע נבחר

שוחררו הילדים שנחטפו בקמבודיה; ילד בן 3 נהרג

קבוצת חמושים השתלטה על בית ספר בעיירת תיירות בצפון מערב קמבודיה ולקחה עשרות ילדים של עובדים זרים מאירופה ואסיה כבני ערובה. החוטפים דרשו כופר, נשק ורכב, אך כעבור כמה שעות שיחררו את התלמידים. ילד בן 3 מקנדה נהרג וכן גם שני חוטפים; השאר נעצרו. ישראלי שגר במקום: "הבן שלי לא הלך היום לבית הספר כי הוא היה חולה. למרום הרושם שנוצר, המצב הביטחוני שם טוב ולא הייתי עובד למקום אחר"

הסתיימה דרמת החטיפה בקמבודיה: עשרות הילדים והמורים שנלקחו היום (יום ה') כבני ערובה בידי קבוצה של שישה חמושים בעיירה סיים ריפ - שוחררו, כך מסרו גורמים רשמיים.

 

אולם המשטרה המקומית דיווחה כי החוטפים רצחו ילד בן 3 מקנדה לפני שיחרור בני הערובה. דווח גם כי שני חוטפים נהרגו כתוצאה מחילופי אש שהיו במקום וכי ארבעת החוטפים האחרים נעצרו בעת שניסו להימלט.

 

הדרמה בבית הספר החלה מוקדם בבוקר. שישה גברים חמושים נכנסו לבית הספר הבינלאומי בעיירת התיירות שבצפון מערב קמבודיה, וכלאו בתוכו עשרות ילדים בני 2-6 ושלושה מורים. כוחות משטרה גדולים הוזעקו למקום, כיתרו את בית הספר ויצרו קשר עם החוטפים באמצעות טלפון נייד.

 

הילדים, בגילאי שנתיים עד שש, הם ברובם ילדיהם של עובדים בתעשיית המלונאות המשגשגת באזור ועובדים של ארגוני סיוע בינלאומיים הפועלים באזור. בין החטופים ילדים ממוצא אירי, סינגפורי, אוסטרלי, קנדי, הודי, אינדונזי, פיליפיני, קוריאני ותאילנדי ועוד.

 

במהומה שנוצרה לא היה ברור תחילה כמה ילדים נחטפו. סוכנות הידיעות איי.פי דיווחה מפי מקורות משטרה כי 70 ילדים נחטפו בתחילת היום, אך כ-30 מהם שוחררו מאוחר יותר. סוכנות הידיעות רויטרס, לעומת זאת, דיווחה מפי עדי ראייה כי 29 ילדים נחטפו וכמה מהם שוחררו אחר כך.

 

דרור מרקוס, ארכיאולוג ומדריך טיולים באסיה המתגורר בעיירה, סיפר ל-ynet: "הבית שלי צמוד לגדר של בית הספר. מדובר בבית ספר בינלאומי שבו לומדים ילדים של דיפלומטים ושל אנשי עסקים שעובדים במקום, וילדים של האלפיון העליון. שטח הבית ספר גדול מאוד, 30 דונם, ויש שם מגרשי דשא ומגרשי ספורט.

 

"היום זהו יום סיום שנת הלימודים ובבית הספר היה טקס מיוחד אליו באו מוזמנים רבים ולכן השערים היו פתוחים לרווחה. בין האנשים שהגיעו היו גם מספר אנשים חמושים שהסתירו את הנשק מתחת לבגדים. בסביבות השעה תשע וחצי הם השתלטו על התלמידים, המורים והמוזמנים האחרים והכניסו אותם לאחד האולמות.

 

הם דרשו שהממשלה תספקו להם שישה רובי קלאצ'ניקוב ושש פצצות RPG, רכב מילוט ואלף דולר. אחרי כמה שעות הם העלו את הסכום ל-30 אלף דולר. הסכומים האלה מצביעים, להערכתי, כי מדובר בקבוצה של פושעים קטנים שכל מה שהם רצו זה כסף. רק לשם השוואה, משכורת ממוצעת חודשית בקמבודיה היא 25 דולר.

 

מוקדם יותר אמר מרכוס בתוכנית "מה בוער" של גלי-צה"ל: "אישתי ובני חזרו לקמבודיה לפני שבוע אבל הילד שלי, בן 3, לא היה היום בבית ספר כי הוא לא הרגיש טוב. הרגשות שלי עכשיו מעורבים - אני שמח שלבני ואישתי לא קרה כלום אבל אני מודאג בגלל הילדים האחרים שאני מכיר אותם ואת ההורים שלהם".

 

"לגבי העתיד - אני לא חושב לעבור למקום אחר", אמר מרכוס ל-ynet. העצה שלי לישראלים שמתכוונים לטייל בקמבודיה היא לא לשנות תוכניות בגלל האירוע הזה. המצב הביטחוני בקמבודיה בשנים האחרונות, למרות הרושם שנוצר, הוא טוב למדי. השלטון יציב ואין שום בעיה. הם מקבלים תיירים ברוחב לב. אני תמיד אומר לחברים שאפילו כשאני בקמבודיה, אני דואג לחברים ולמשפחה שבארץ".


פורסם לראשונה 16/06/2005 09:26

 

רוני גל סייעה בהכנת הידיעה
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
שוטרים ליד בית הספר בסיים ריפ
צילום: רויטרס
צילום: איי אף פי
שוטר חמוש ליד בית הספר
צילום: איי אף פי
מומלצים