שתף קטע נבחר

ברודקום במו"מ לרכישת קוריג'נט מידי אורכית

עד כה הערכה היתה שסיסקו היא שמתכוונת לרכוש את החברה. הרכישה תבוצע ככל הנראה בתוך ימים ספורים לפי שווי של 500 מיליון דולר

ברודקום היא החברה שמנהלת מו"מ עם אורכית לרכישתה של החברה הבת קוריג'נט - ולא סיסקו, כפי שסברו עד כה. לדברי גורמים בשוק ההון אמורה קוריג'נט להימכר בתוך ימים ספורים לברודקום, לפי שווי מוערך של יותר מ-500 מיליון דולר.

 

בעלי השליטה באורכית, הנסחרת בבורסה לפי שווי של 350 מיליון דולר, הם איציק תמיר ואריק פנט. אורכית סיימה את הרבעון הראשון עם רווח של 3.1 מיליון דולר והכנסות של 20.6 מיליון.

 

העיסקה הצפויה יכולה להסביר את הזינוק הענק במחירה של מניית אורכית מתחילת השנה - 220%. באחרונה רבו השמועות בשוק על מכירתה הצפויה של קוריג'נט, אך החברה הרוכשת, על פי השמועות, היתה סיסקו.

 

ענקית שבבי התקשורת, ברודקום, נסחרת סביב כ-11 מיליארד דולר. החברה, שרכשה בעבר שתי חברות ישראליות, הרוויחה 219 מיליון דולר ב-2004. בנובמבר 2000 רכשה ברודקום את ויז'נטק, יצרנית שבבים לפריסת שידורי וידאו דיגיטלי, תמורת 777 מיליון דולר במניות. לפני שנה רכשה ברודקום את הסטארט-אפ הישראלי אם-סטרים תמורת 8.6 מיליון דולר. חברה שלישית, שלגביה פורסם לפני כחודש כי ברודקום מנהלת מומ לרכישתה, היא סיליקוונט טכנולוג'יס, הפועלת בתחום הרחבת המהירות של הרשתות.

 

פעילותה המרכזית של אורכית כיום היא בקוריג'נט, חברה בת שפיתחה מוצר לתמסורת אופטית שעל בסיסו אפשר לבנות תשתיות עירוניות וארציות (מטרו) לקישור בין אתרים ולהעברת אינפורמציה למגוון יישומים. המוצר מספק פתרון למשחק המשולש", כפי שמגדירים זאת בחברה, של קול, וידאו דיגיטלי ונתונים על גבי רשתות PI.

 

הלקוחה היחידה של קוריג'נט היא KDDI היפאנית, שההזמנה הראשונה שלה היתה בהיקף של עשרות מיליוני דולרים. המוצר של קוריג'נט נמצא בניסויים אצל כל החברות הגדולות בארה"ב, יפאן וקוריאה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ברודקום. ממשיכה לרכוש חברות ישראליות
מומלצים