שתף קטע נבחר

הפנטגון מאשר: מודאגים מהקשר הישראלי-סיני

במשרד ההגנה האמריקני מאשרים באופן רשמי את דבר המשבר בין שתי מערכות הביטחון, על רקע העברת ציוד צבאי וטכנולוגיה מישראל לסין. סלע המחלוקת: שדרוג ה"הארפי". מעל "היחסים המיוחדים" מרחפת עננה נוספת: פרשת ה"חפרפרת". בכתב האישום נגד לארי פרנקלין, שהוצג בוירג'יניה, נזכרת ישראל כ"מדינה זרה איי"

ארצות-הברית מודאגת מעסקאות נשק שמנהלת ישראל עם סין, ומציוד צבאי וטכנולוגיה שהיא מוכרת ומעבירה לידיה. כך הצהיר אמש (יום ב') דובר במשרד ההגנה האמריקני.

 

"זה בהחלט נושא שנדון בין וושינגטון לישראל", אמר בראיין וויטמן מהפנטגון, "הבהרנו את דאגתנו ממכירת הציוד לסין באזני שותפינו הישראלים". הדובר הוסיף כי וושינגטון מודאגת מעסקאות שמנהלות בנות-בריתה ושותפותיה עם בייג'ינג, וקוראת להן לנקוט גישה אחראית. "מדובר בסוגיה רחבה יותר מאשר רק ישראל", הבהיר.

 

שר ההגנה האמריקני, דונלד רמספלד, הביע לאחרונה דאגה מהתעצמותה המהירה של סין, כמהלך שעלול להפר את המאזן באזור.

 

בוושינגטון עוקבים כבר זמן רב בדאגה אחר שיתוף הפעולה הצבאי בין ישראל לסין. המשבר הנוכחי פרץ בעקבות השדרוג שביצעה התעשייה האווירית למטוסים ללא טייס מדגם "הארפי" עבור צבא סין.

 

בסוף-השבוע פורסמה ב-ynet זהותם של בכירי מערכת הביטחון, שאת "ראשיהם" צפוי הפנטגון לדרוש: עמוס ירון, מנכ"ל משרד הביטחון; קותי מור, ראש משלחת הרכש של מערכת הביטחון בניו-יורק; יוסי בן-חנן, ראש סיב"ט - האגף לסיוע ויצוא ביטחוני במשרד הביטחון; ויחיאל חורב, הממונה על הביטחון במערכת הביטחון (המלמ"ב).

 

מקורות בכירים בוושינגטון ציינו כי מערכת הביטחון האמריקנית מסרבת להוסיף ולעבוד עם אותם בכירים. כבר עכשיו חלקם מוחרמים בארצות-הברית, שאף הקפיאה שורה ארוכה של פעילויות הקשורות לסיוע הביטחוני לישראל.

 

ממשרד הביטחון נמסר כי "בימים אלה מתנהל דיאלוג ענייני וקונסטרוקטיבי עם הממשל. בשיחות אלה עולה בבירור רצונם של שני הצדדים להביא בהקדם לסיום הפרשה". עוד הובהר כי לא ידוע על דרישה כלשהי לנקוט צעדים אישיים נגד עובדי המשרד הבכירים, ו"שר הביטחון גיבה וממשיך לגבות את מנכ"ל המשרד ואת עובדיו".

 

ואם בכך לא די, עננה נוספת מוסיפה לרחף מעל "היחסים המיוחדים" בין שתי מערכות הביטחון: פרשת ה"חפרפרת" בפנטגון. הערב הוצג בבית-משפט בוירג'יניה כתב האישום נגד לארי פרנקלין, בן 58, החשוד שהעביר מידע מסווג לאנשי השדולה היהודית. פרנקלין הכחיש את האישומים נגדו, ומשפטו ייפתח ב-6 בספטמבר.

 

שמה של ישראל אינו מוזכר באישום, במקום זאת מופיע בו שם הקוד: "מדינה זרה איי". אף שני אנשי איפא"ק אינם נזכרים בשמותיהם, ותחת זאת נכתב "הקושרים 1 ו-2". ההערכות הן שבסופו של דבר, גם הם - שכבר הודחו מתפקידיהם בשדולה - יועמדו לדין בפרשה.  


פורסם לראשונה 13/06/2005 22:26

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
מודאגים. רמספלד
צילום: איי פי
צילום באדיבות התעשייה האווירית
סלע המחלוקת: שדרוג ה"הארפי"
צילום באדיבות התעשייה האווירית
צילום: חיים זיו
מוחרם בוושינגטון. עמוס ירון
צילום: חיים זיו
צילום: סבסטיאן שיינר
רוצים בהדחתו. יחיאל חורב
צילום: סבסטיאן שיינר
צילום: איי פי
מכחיש. לארי פרקלין
צילום: איי פי
מומלצים