שתף קטע נבחר

עובדי תעש לא קיבלו שכר וחידשו את העיצומים

אלפי עובדי תעש לא קיבלו היום (ה') את שכר חודש מאי וחידשו את העיצומים. פגישות המו"מ בין האוצר למנהלי תעש בנסיון לפתור את הבעיה נכשלו והתפוצצו. העובדים החריפו את העיצומים: הם אינם מוציאים סחורה מהמפעלים ואינם מבצעים ניסויים. המשמעות: פגיעה בייצוא ובצה"ל. האוצר: הנהלת תעש אשמה. הנהלת תעש: האוצר אשם

הביזיון הגדול מגיע לתעש: אלפי העובדים של התעשייה הצבאית הגיעו הבוקר (ה') לעבודתם ולא קיבלו את שכר חודש מאי.

 

חברת תעש, הנמצאת במשבר כספי קשה ביותר, הודיעה לעובדים כבר לפני מספר שבועות שאין ביכולתה לשלם להם את שכר מאי. אתמול והיום נפגשו מנהלים בכירים בתעש ופקידים בכירים באוצר ובמשרד הביטחון כדי לדון במשבר, אך לא הגיעו להסכמות כלשהן.

 

בתגובה להלנת השכר ולכישלון המו"מ, חידשו העובדים את העיצומים שהתחילו בהם שלשום, ואף החריפו אותם. העובדים אינם מוציאים כל סחורה ממפעלי החברה, וגם הפסיקו לבצע ניסויים בכלי נשק חדשים.

 

משמעות העיצומים, אם יימשכו זמן רב, היא שיתוק, למעשה, של פעילות החברה. החברה לא תוכל לפתח כלי נשק ומוצרים חדשים, ולא תוכל לממש את צבר ההזמנות הרחב שקיבלה מצה"ל ומלקוחות בחו"ל. אם העיצומים יימשכו זמן רב, הם עלולים לפגוע גם בצה"ל, שתעש היא אחד הספקים המרכזיים שלו.

 

"כוועד אחראי, ניסינו להימנע במשך זמן רב מלפתוח בעיצומים", אומר יו"ר וועד עובדי תעש, יצחק יהודה. "מדובר בהפרה בוטה של פסיקה מפורשת של בית הדין הארצי לעבודה, שקבע שאין לעכב תשלום שכר כלל.. פקידי האוצר משטים בנו בכזבים. מה שהם הציעו לנו אתמול הוא אקמול לחולה סרטן".

 

האוצר: "ההנהלה אחראית לטענות העובדים"

 

ממשרד האוצר נמסר בתגובה: "הנהלת החברה היא האחראית לתשלום השכר השוטף לעובדי וגמלאי החברה והיא הכתובת לטענות העובדים".

 

נציגי האוצר נפגשו עם הנהלת תעש אתמול והיום והציעו סיוע ממשלתי לחברה, בכפוף להתייעלותה. הכסף שהצענו היה אמור לאפשר תשלום מידי של משכורות העובדים והגמלאים של תעש, אך הפתרונות שהצענו נדחו על ידי הנהלת החברה.

 

הנהלת תעש מסרבת להיכנס לדיון ענייני עם נציגי האוצר למציאת פתרון מוסכם על הצדדים שיסייע לחברה בהיחלף מהמשבר שנקלעה אליו. נציגי תעש הודיעו בפגישה היום, כי אין ברצונם להמשיך את הדיונים, כל עוד לא יענו דרישותיהם במלואן, ואף עזבו את הפגישה".

 

"יצוין, כי כל התחייבויות הממשלה במסגרת ההסכמים השונים מול החברה קוימו במלואן וזאת בניגוד להנהלת תעש שהפרה הסכם חתום בו התחייבה לשלם לגמלאיה במועד ובעדיפות ראשונה. תעש סובלת מזה שנים מניהול כושל של עסקיה שאילץ את הממשלה להזרים לה למעלה מ-9 מיליארד שקלים מכספי משלם המיסים הישראלי, מתוכם כמיליארד שקלים שהועברו בחצי השנה האחרונה.

 

הנהלת תעש: "האוצר דחה את הפיתרונות שהצענו"

 

מהנהלת תעש נמסר בתגובה: "תעש דוחה את הודעות הכזב שהאוצר מעביר לעיתונות. משרדי הממשלה מנסים כעת לסחוט מראשי החברה וויתורים לא הגיוניים כתנאי להזרמת כספים. לראשי תעש מחויבות עמוקה לכ- 2800 עובדי החברה ואלפי הגימלאים ואין בכוונת התעש לחזור על שגיאות העבר שהביאו את החברה למצבה הנוכחי".

 

"בכירי תעש הציעו אתמול והיום לאנשי האוצר פתרונות שיסדירו את תשלומי השכר לעובדי החברה וגימלאיה, אך לצערינו ראשי האוצר דחו אותן. הנהלת תעש נחושה לפתור את המשבר הכספי בו היא שרויה באופן אמיתי ואין בכוונתה להסתפק בפתרון זמני שינציח את הבעיות".

 

תעש נושאת על גבה משקולות פיננסיות של למעלה מ- 100 מיליון שקל בשנה לתשלומי פנסיות. כיום כל הכנסות תעש ממכירות, בהיקף של 450 מיליון דולר משועבדים לתשלומים אלה. לחברה צבר הזמנות מכובד של למעלה מ- 1.3 מיליארד דולר. עובדי החברה תרמו את חלקם בקיצוץ שכר של 11% ובכירי החברה התנדבו לקצץ משכרם עוד 5% נוספים.

 

"לתעש מוניטין של חברה הידועה באמינותה העסקית, והיא תמשיך לעמוד בלוחות הזמנים שבהם היא מחויבת לצה"ל וללקוחותיה ברחבי העולם".


פורסם לראשונה 09/06/2005 08:55

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: חיים הורנשטיין
תעש: אין שכר? אין נשק
צילום: חיים הורנשטיין
מומלצים