שתף קטע נבחר

גופתו של הרוג במהומות אוקטובר לא תנותח

בני משפחתו של אסיל עאסלי, שנהרג במהומות בכפר עראבה באוקטובר 2004, חזרו בהם מהסכמתם להוציא את גופתו מהקבר. זאת, כיוון שלא ניתן היה להבטיח כי בדיקה פתולוגית תביא לבירור ודאי של הפרשה. לטענתם, על המחלקה לחקירות שוטרים למצוא את האחראים להרג מבלי לפגוע בכבוד המת. לאחר מכן גם המחלקה חזרה בה מבקשתה לפתוח את הקבר

המחלקה לחקירות שוטרים במשרד המשפטים הודיעה לבית משפט השלום בעכו, כי היא חוזרת בה מהבקשה להוציא מהקבר את גופתו של אסיל עאסלי, מהרוגי מהומות אוקטובר 2000 - כך דווח הערב (יום ד').

 

בתחילה ביקשה מח"ש להוציא את הגופה על מנת לקבוע מאיזה כלי נשק נורה הצעיר, וכך לקבוע מי ירה בו. בני משפחתו של ההרוג התנגדו לבקשה, בטענה שבראש ובראשונה על מח"ש לחקור את המקרה בלי לפגוע בכבודו של המת, דבר שלטענת המשפחה לא נעשה.  

 

אסיל עאסלי, בן 17, נהרג בראשית חודש אוקטובר 2000 במהלך הפגנה שקיימו הוא וחבריו ביציאה מהיישוב עראבה בגליל המערבי. באותה הפגנה נהרג גם צעיר נוסף, עלא נאסר, בן 18. משפחתו של עאסלי טוענת, כי עד היום לא נעשה ניסיון אמיתי וכן לחקור את נסיבות מותו של בנם, ולהביא את האחראים לכך לדין.

 

בוועדת אור, שמונתה כדי לחקור את האירועים, העידו השוטרים כי לא היו ברשותם אמצעים לפיזור הפגנות, והם נאלצו להשתמש בכדורי גומי וכדורים חיים.

 

בחודש אוקטובר 2004 ביקשה מח"ש מבית משפט השלום בעכו, להורות על פתיחת קברו של עאסלי ועל הוצאת הגופה, כדי לבחון את הקליע שגרם למותו. במח"ש טענו כי בדיקת הקליע תביא באופן חד משמעי לזיהוי הנשק ממנו נורה.

 

בני משפחת עאסלי התנגדו להוצאת הגופה. הם טענו שחלפו ארבע שנים מאז מותו של הצעיר, בהן לא נוהלה חקירה כלל (דבר שאומת בדיון בבית המשפט בחודש פברואר השנה), וכי מדובר במחדל.

 

אך בסופו של דבר הביעו בני המשפחה את נכונותם לפתיחת הקבר תוך הצבת מספר תנאים. בין השאר דרשו לקבל חוות דעת שתקבע שבדיקה פתולוגית תביא לידי החלטה חד משמעית לגבי נסיבות המוות. לאחר שלא קיבלו חוות דעת שכזו, חזרו בהם בני המשפחה מההסכמה העקרונית לפתיחת הקבר.

 

המשפחה: מח"ש לא עשתה את העבודה

 

אביו של אסיל, חסן עאסלי, אמר היום ל-ynet כי אין שום סיבה לפתוח את הקבר לפני שמתנהלת חקירה אמיתית בשטח. "זו הוכחה לכך שלמח"ש לא היתה סיבה אמיתית להוציא את הגופה מהקבר. הם לא עשו את העבודה המוטלת עליהם ולא חקרו, ולא הגישו לנו שום ממצא המעיד שהם חקרו באמת.

 

"אם הממשלה הייתה רוצה שהאמת תצא לאור, אפשר היה לעשות את זה תוך 24 שעות. אבל הם לא רוצים לעשות את זה. הם צריכים לבחור בין שתי אפשרויות, או לסגור את התיקים, ובכך לשרוף את כל הגשרים בינם לבין המגזר הערבי, או להגיש כתבי אישום נגד הפושעים, להעמידם לדין, ואז אולי אולי תיפתח תקווה לחיים משותפים בין יהודים לערבים בארץ הזו".

 

מהמחלקה לחקירות שוטרים נמסר כי בדיון שהתקיים לפני כשלושה חדשים בבית משפט השלום בעכו שינתה משפחת המנוח את עמדתה. "לאחר שבתחילה נתנה את הסכמתה להוצאת גופת המנוח, בכפוף למספר תנאים שהציבה, הרי שבמהלך אותו דיון ביקשה שלא להוציא את גופת המנוח בכל מקרה".

 

עוד נמסר כי "בית המשפט ביקש לחדד את עמדת משפחת המנוח, ושאל האם גם במקרה שבו הוצאת הגופה מן הקבר תוביל באופן ודאי לזיהוי היורה, האם גם אז תעמוד המשפחה בהתנגדותה?

 

"משפחת המנוח הודיעה לבית המשפט כי בכל מקרה היא מתנגדת להוצאת הגופה. בעקבות זאת נערך במח"ש דיון, בו נערך איזון בין כל האינטרסים הנוגעים לעניין. בסופו של דבר, בעיקר מתוך רצון להתחשב ברגשות המשפחה, החליטה מח"ש לחזור בה מן הבקשה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום רפרודוקציה: ארכיון ידיעות אחרונות
אסיל אעסלי. אין סיבה לפתוח את הקבר
צילום רפרודוקציה: ארכיון ידיעות אחרונות
צילום עמיקם חורש
חסן עאסלי. לא נעשו מאמצים כנים
צילום עמיקם חורש
צילום: סבסטיאן שיינר
ועדת אור (ארכיון)
צילום: סבסטיאן שיינר
מומלצים