שתף קטע נבחר

מתאבנים לשבועות - מנות קטנות וטעימות

פיליס גלזר מגישה ארבעה מטעמים חלביים מיוחדים לארוחת חג מושלמת. על קצה הכפית

כשיבואו חברים, בא לי להגיש משהו שונה, כמה מנות קטנות ומדליקות. עדיף לאכול פחות ממשהו "אמיתי", מאשר יותר ממשהו "כאילו", במיוחד עם הוא מכיל תוספי מזון.

 

מעדן בכפית

לוקחים את כל הכפיות שיש לכם בבית, כולל אלו שמצאתם בשוק הפשפשים. אפשר גם להשתמש בכפיות פלסטיק צבעוניות. מגישים אותן בשורה על מגש, עם מפיות לבנות קטנות וכוס זכוכית להנחת הכפיות המשומשות. לפינוק אמיתי, מחליפים את "קוויאר" הזיתים בקוויאר סלמון. אפשר גם להשתמש בכפות במקום כפיות, או לשלב.

 

המרכיבים:

1 ביצה גדולה, קשה (עדיף אורגנית)

מלח ופלפל לפני הטעם

1/2 כוס שמנת חמוצה או גבינת עזים רכה

ל"קוויאר" זיתים (כ-1/2 כוס):

1/2 כוס זיתים שחורים קצוצים דק  מאוד (לא מעוכים)

1 כף בזיליקום טרי קצוץ דק

2 כפיות חומץ בלסמי

2 כפיות שמן זית כתית מעולה

1 שן שום כתושה דק

קורט פלפל שחור וגרגרי פלפל אדום (כמו לפיצה)

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את כל החומרים לקוויאר בקערה קטנה (אפשר להכין עד יומיים מראש ולשמור מכוסה במקרר). טועמים ומתקנים תיבול.
  2. מפוררים את הביצה הקשה בעזרת מזלג או סכין חד. מתבלים במלח ופלפל. בכל כפית מסדרים פס של כ-1/2 כפית שמנת חמוצה בחלק האחורי של הכפית (שמתחבר לידית), 1/2 כפית ביצה קשה, ומסיימים בקצה עם כ-1/2 כפית "קוויאר" זיתים.

 

הערה: ניתן למלא את הכפיות עד לשעה לפני ההגשה, לכסות ולקרר.

 

מטבל רוקפור וענבים 

המקום להגיש עם מקלות ירקות, אפשר לסדר קערית עם המטבל באמצע הצלחת, וסביבו זיתים אדומים מחוברים, לטבילה. נראה יופי על השולחן.

 

המרכיבים (כ-1/4 כוסות):

1/2 כוס גבינת שמנת או ריקוטה טרייה מאוד 

1/2 כוס גבינת רוקפור מאיכות טובה 

1/4 כוס שמנת חמוצה או יוגורט סמיך ועשיר כמו "יוגורמה" 

1/2 כוס בצל ירוק קצוץ דק מאוד (לבן וירוק) 

כף טרגון טרי קצוץ או כפית טרגון יבש 

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

 

אופן ההכנה:

  1. שמים את כל החומרים במעבד מזון ומעבדים. מעבירים לקערית, ומסדרים מסביב אשכולות קטנים של ענבים (וכמה עלי גפן אם יש). אפשר להגיש עם משולשי לחם מקמח מלא קלוי ומקלות סלרי.

 

כוסות פילו וגבינה

"אורי" היא גבינת כבשים קשה חדשה בארץ, הדומה ל-MANCHEGO הספרדי, מתוצרת משק "יעקבס". הגבינה טובה לאכילה או לגירוד והמסה. אפשר להשתמש גם בגבינות צאן אחרות, אך לא יבשות מדי. לאיזון טעמים, כדאי לחתוך את כל החומרים דק. ניתן לגוון עם בצק עלים, ומומלץ להשתמש בתוצרת "זוגלובק", שאינו מכיל שומני טראנס מסוכנים.

 

המרכיבים (12 יחידות): 

4 דפי פילו 

2 כפות חמאה נמסה

למילוי: 

3/4 כוס גבינת "אורי" או אחרת, חתוכה לקוביות קטנות 

1/2 כוס סלרי אמריקאי, קצוץ דק מאוד 

1/2 כוס מלפפון חתוך לקוביות קטנות, מסוננות על מגבת נייר 

1/2 כוס זיתים שחורים קצוצים או תפוח, חתוך לקוביות קטנות 

1/4 כוס פקאנים, קצוצים גס 

מעט בזיליקום, כוסברה או טימין לימוני (לא הכרחי) קצוץ 

שמן זית כתית או שמן אגוזים 

מיץ לימון או חומץ אגוזים 

מלח ופלפל שחור

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים את התנור מראש ל-180 מעלות.
  2. שמים דף פילו על משטח עבודה ומברישים קלות בחמאה. מוסיפים את יתר הדפים זה על זה ומברישים כל שכבה.
  3. במספריים או סכין חד, חותכים את ערימת הדפים ל-12 מרובעים ומניחים כל מרובע בשקע של תבנית שקעים (למאפין), כך שפינות המרובעים בולטות מעל כל שקע. אופים 4-6 דקות או עד שמזהיב. מצננים בתבנית על רשת.
  4.  מערבבים את כל החומרים ומטפטפים שמן זית ומיץ לימון (שהסלט לא יהיה רטוב מדי). מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם. לפני ההגשה, שמים כפות מן התערובת בכל כוס ומגישים מיד.

 

יוגורט עזים ואפרסקים

מתכון של ארז קומרובסקי

 

המרכיבים:

1 ק"ג אפרסקים צהובים בשלים (לא רכים מדי) 

1 ליטר יוגורט עזים סמיך 

1/2-3/4 כוס דבש פרחי בר 

1/2 כוס סוכר 

1 כף גרידת לימון 

1 מקל וניל 

2 כפות מיץ לימון

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את היוגורט עם הדבש וגרידת הלימון ומעבירים למקפיא. מערבבים לעיתים קרובות תוך כדי הקפאה כדי שהמרקם לא יהיה קרחי (מי שיש לו מכשיר להכנת גלידות – הרוויח). בינתיים, מקלפים את האפרסקים וחותכים לשמיניות. משרים בסוכר ולימון.
  2. חוצים את מקל הווניל לאורך ומוסיפים. משרים ל-4-5 שעות. מגישים את היוגורט הקפוא עם האפרסקים מלמעלה.

 

הערה: אם מעוניינים להימנע מסוכר לבן, משתמשים באפרסקים מתוקים. מקלפים וחותכים לשמיניות, מערבבים עם 1-2 כפות דבש ומגישים טרי.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יוסי סליס
קוויאר זיתים בכפית
צילום: יוסי סליס
מומלצים