שתף קטע נבחר

מה גילו החתמים בדרך להנפקת רדיאנסי?

בלעדי: חברת רדיאנסי (Radiancy) בניהולם של פרופ' שלמה בן-חיים ושותפו האמריקני לואיס פל, אולצה לבטל הנפקה מתוכננת בלונדון על רקע מעורבותו של פל, אז יו"ר החברה, בפרשת הונאה של כספי לקוחות בארה"ב בשנות ה-70. באחרונה התפטר פל מתפקידו כיו"ר החברה כדי לאפשר לה לצאת בהנפקה מחודשת וזו תתבצע בקרוב בנאסד"ק

אל רשימת החברות הפרטיות המנפיקות בנאסד"ק תנסה להצטרף בקרוב גם חברת רדיאנסי (Radiancy), כאשר דויטשה בנק נבחר כבנק שילווה את ההנפקה. רדיאנסי, בניהולם של צמד המשקיעים המצליחים פרופ' שלמה בן-חיים ושותפו האמריקני לואיס פל, עוסקת בייצור מיכשור רפואי והיא תואמת סינרון, אשר הונפקה ושווה היום יותר מ-800 מיליון דולר.

 

לא תהיה זו הפעם הראשונה שרדיאנסי עומדת לפני הנפקה. לפני מספר חודשים התבטלה הנפקה מתוכננת של רדיאנסי בבורסה של לונדון.

 

מה גרם לביטול ההנפקה המתוכננת? חיפוש באתר האינטרנט של בורסת ניו-יורק (NYSE) חשף כי לואיס פל, מבעלי רדיאנסי, הואשם בארה"ב בשנות ה-70' כי עשה שימוש לא ראוי בכספי לקוחות ובניירות ערך של לקוחותיו.

 

פל עבד אז כבנקאי השקעות בחברת Du Pont Waltson & Co ועל-פי מסמך של הבורסה בניו-יורק, פל העביר אגרות חוב בין לקוחותיו בלי לקבל את רשותם לכך.

 

מוסד השימוע של דירקטוריון הבורסה של ניו יורק מצא את פל אשם בסעיפים המיוחסים לו, וקבע כי הוא לא יהיה מועסק לכל ימי חייו בכל תפקיד בעל סמכות אצל חבר בורסה או ארגון חבר בורסה.

 

עם פל בדירקטוריון - אי אפשר להנפיק

 

ככל הנראה, כאשר ניגשה רדיאנסי לתהליך הרוד-שואו לקראת הנפקתה בבורסה של לונדון, במחצית 2004, גילה החתם בהנפקה, בית ההשקעות פנמור גורדון, את עברו של פל בתחום ניירות הערך.

 

במהלך בדיקת נאותות והערכת השווי של החברה גילו החתמים כי פל היה מעורב באותה פרשייה בשנות ה-70'. ערב ההנפקה המתוכננת היה פל בעל המניות הפרטי הגדול ברדיאנסי והוא כיהן כיו"ר החברה, דבר שהעיב על המשך הליך ההנפקה.

 

במרץ 2005 סיים פל את תפקידו כיו"ר החברה, ככל הנראה כדי לשחרר את רדיאנסי מן ההגבלות שהוטלו עליו ואשר מונעות את הנפקת החברה. כיום עומדת רדיאנסי שוב בפני הנפקה מחודשת והפעם בנאסד"ק.

 

לפני כחודש עזבו את החברה ד"ר ציון עזר ופיני שלו, מייסדי החברה, ככל הנראה על רקע ביטול ההנפקה בלונדון וגילוי מאוחר על חלקו של יו"ר החברה, לואיס פל, בפרשה משנות ה-70 שגרמה לביטול ההנפקה.

 

הערכות: צפויות פרישות נוספות מהחברה

 

רדיאנסי מעסיקה כ-100 עובדים, מתוכם כ-70 בישראל. לחברה מכשירים המיועדים לארבעה יישומים: הסרת שיער, טיפול באקנה ("פצעי בגרות"), שחזור עור נעורים וטיפול במחלת העור פסוריאזיס. כל מכשירי החברה מבוססים על שילוב בין גלי חום ואור וכולם מיועדים לטיפולי עור לא-פולשניים.

 

מקורות בחברה מעריכים, כי בתקופה הקרובה עלולים מדענים ואנשי פיתוח למצוא את עצמם מחוץ לחברה על רקע סכסוכים מתמשכים. עוזבי רדיאנסי, רובם אנשי פיתוח בעלי ניסיון רב, צפויים לנצל את הגאות בגיוסי ההון ולפנות להקמת מיזמים בתחומי מדעי החיים. 

 

לצמד המשקיעים בעלי השליטה בחברה, בן חיים ופל, רקורד של אקזיטים מוצלחים של חברות בתחום מדעי החיים. השניים היו מעורבים במכירת חברות בסכום כולל של כמיליארד דולר, בהם מכירת ביוסנס לג'ונסון אנד ג'ונסון, במהלך 1997, תמורת כ-400 מיליון דולר במניות, מכירת אינסטנט למדטרוניק ב-1996, מכירת הארט טכנולוג'י בידי בוסטון סיינטיפיק ב-1995, ומכירת X-Technologies לגאיידנט.

 

למרות פניות חוזרות ונישנות של ynet לחברה, לא התקבלה עד עתה תגובת החברה ותגובתו של לואיס פל לידיעה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
רדיאנסי. האם ההנפקה בנאסד"ק תתקיים?
מומלצים