שתף קטע נבחר

למה בבזק גובים הוצאות גבייה?

אם איחרתם לשלם את חשבון הטלפון שלכם ביותר משבוע - תשלמו הוצאות גבייה של 10 שקלים

"ביום העצמאות, 12 במאי, חזרתי משהייה ארוכה יחסית בחו"ל, ומצאתי חשבון טלפון של בזק בסכום של 258.39 שקל, שאותו אמור הייתי לשלם עד ה-5 במאי. למחרת מיהרתי לסניף הדואר הקרוב ושילמתי את החשבון", סיפר לנו א"ו מגבעתיים. א' הוא מאותם אנשים, שמעדיפים לשלם כל חשבון בנפרד בבית הדואר או בבנק כדי לא לעשות הוראת קבע או למסור מספר כרטיס אשראי בטלפון. מתברר שיש לא מעט אזרחים ספקנים כאלה.

 

א' חשב שבכך הסתיים הסיפור של אותו חשבון, אך כאשר קיבל את החשבון הבא הופתע לגלות שני חיובים נוספים: האחד ריבית פיגורים בסך 65 אגורות על איחור של 8 ימים בתשלום החשבון, והשני המרגיז - 10 שקל הוצאות גבייה.

 

"לא כל כך ברור לי איזה הוצאות גבייה היו לחברת בזק על החשבון הזה. האם היא מימנה לי מונית כדי שאסע לדואר? האם כיבדה אותי בכוס קפה בשעה שרשמתי את הצ'ק?" שאל המאחר בתשלום.

 

ביררנו בהנהלת בזק מהם הנהלים, ואכן, מתברר שכל איחור בתשלום נושא לא רק ריבית, אלא גם הוצאות גבייה. תעריפים אלה אושרו כמובן על ידי משרד התקשורת - אך כדאי שציבור המאחרים יידע עליהם.

 

ובכן: התאריך האחרון לתשלום חשבונות הטלפון הוא 14 יום לאחר משלוח החשבון ללקוחות. לקוחות שאינם משלמים עד לתאריך האחרון הרשום על החשבון מחויבים בריבית עבור סכום החוב על פי מספר הימים, החל מהיום השלישי, וכן בהוצאות גבייה 11.70 שקל (כולל מע"מ) החל מהיום השביעי.

 

"הוצאות הגבייה נועדו לכסות את ההוצאות האפקיטיביות של הטיפול לתשלום החשבון, כמו הפקת תזכורות, הודעות קוליות, מעקב אחר התשלום וכו'", נמסר מלשכת דובר בזק. במקרה של א', אגב, לא היה צורך בתזכורת או הודעה קולית, שכן הלקוח מיהר רץ לשלם את החשבון מיד כשהיה באפשרותו לעשות זאת.

 

ומהו הקנס הצפוי במקרה של חיבור קו לאחר ניתוק? זה עלול לקרות למי שלא שילם 28 יום לאחר התאריך האחרון לתשלום, ולאחר שקיבל מספר התרעות קוליות. כאן הריבית תקפוץ ודמי הגבייה יזנקו ל-31.12 שקל.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים