שתף קטע נבחר
צילום: סידי בנק

המנצחים והמפסידים של השבוע

הטור כולו לא מספיק כדי למנות את כל המנצחים והמפסידים הגדולים של השבוע - גיבורי פרשת "הסוס הטרויאני". אבל לטעמנו, המפסידים האמיתיים של השבוע הם בני הזוג המסוכסכים מרחובות, אשר בלהט הריב שהתלקח ביניהם לקח הבעל 3 מיליון שקל במזומן, שהחביאו השניים מתחת לבלטות, והעלה אותם באש


 


 

  1. עמיקם כהן, צדיק בין מרגלים

קורבנות פרשת "הסוס הטרויאני" שהתפוצצה בתחילת השבוע, היו אמורים לכאורה להיות בצד המפסיד. חוקרים פרטיים וגורמים מתחרים חיטטו במחשביהם ומשכו מהם חומר סודי - עסקי ופרטי - שגרם להם נזק ודאי. אבל מאז שהתפוצצה הפרשה מתחלק עולם העסקים בארץ ל"טובים" ו"רעים". הרעים הם מזמיני ומבצעי הריגול העסקי, בעוד שהטובים הם הקורבנות מהם נגנב החומר. בחלוקה הזו יצא עמיקם כהן, מנכ"ל חברת פרטנר, צדיק בסדום. מבין שלוש חברות הסלולר, פרטנר היא היחידה שלא חשודה בהזמנה או בקבלת חומר שנגנב מן המתחרות. על פי החשדות רכשו את סודות פרטנר מתחריה, פלאפון ואולי גם סלקום. עמיקם כהן היה היחיד השבוע שלא היה צריך לכתוב לעובדיו מכתב מתגונן להעלאת המורל, ובימים שכאלה גם זה סוג של ניצחון.

 


  

2. אבי ניר, מלך הגבעה בקשת

מעטות החברות שיכולות להתנהל בצורה יעילה תחת שני מנכ"לים משותפים. בקשת, למשל, זה לא עבד. שני המנהלים, אבי ניר, המנכ"ל ואורי שנער, הנשיא, לא הסתדרו ביניהם, ולאחר הזכייה במכרז ערוץ 2, הודיעו לדירקטוריון כי במצב הקיים הם אינם יכולים להמשיך לתפקד ביחד. השבוע התכנס דירקטוריון קשת, ובמה שנראה כרגע ככיבוי שריפה, הצליח לחלק בין השניים את סמכויות הניהול ולהשאיר, לפי שעה, את שניהם בחברה. הקרובים לתחום העריכו כולם כי ממאבק הכוחות הזה יצא ניר המנצח. הוא נשאר עם סמכויותיו הרחבות ועם תואר המנכ"ל ואף קיבל חלק מן הסמכויות שהיו קודם בידי שנער, כמו הטיפול ברגולציה.  שנער נשאר עם הגדרת תפקיד מעורפלת, חסרת סמכויות אופרטיביות, בטח לא מה שקיווה לקבל. עכשיו רק נותר לראות אם, ולכמה זמן, יישאר בקשת.

 


 

3. מיכאלה ברקו, 4 ילדים וחוזה פרסום חדש

בגיל 36, אחרי הפסקה של 7 שנים, עם מינוס של כמה עשרות קילוגרמים ופלוס ארבעה ילדים, חוזרת מיכאלה ברקו אל אורות הזרקורים. הדוגמנית הישראלית המצליחה ביותר בכל הזמנים, עושה את הקאמבק שלה בדוגמנות צילום, כשתוביל את קמפיין הפרסום של רשת האופנה למידות גדולות, "אשה אשה", לקיץ 2005. ברקו התחילה מוקדם - היא התגלתה בגיל 15, עשתה קריירה בינלאומית מדהימה שבשיאה, בסוף שנות ה-80 ותחילת ה-90, היא נחשבה לאחת מ-10 דוגמניות-העל המצליחות בעולם, עם הופעות רבות  על שערי ירחוני הנשים הנפוצים בעולם כמו "ווג", "קוסמופוליטן" ו"אל". לימים פרשה מן המסלול, נישאה ואף הספיקה ללדת ארבעה ילדים לפני שהתפנתה לחזור למקצוע הדוגמנות. תמורת עבודתה ל"אשה אשה" תקבל ברקו 50 אלף דולר - כ-220 אלף שקל - לא רע בשביל עבודת קיץ זמנית.

 


 


 

1. עידן עופר, יו"ר החברה לישראל

אין זה משנה איך יסובבו יחצ"ני החברה לישראל ומשפחת עופר את ניסוחי ההודעות שלהם לעיתונות - בעינה נשארת העובדה שבתום סיבוב של השמצות הדדיות ואיומים בהליכה לבית משפט, התקפלה החברה לישראל והסכימה לקבל את תנאיו של החשב הכללי, ירון זליכה, לרכישת חלקה של החברה לישראל בבתי הזיקוק. החברה לישראל תבעה תמורת החזרת חלקה בבז"ן (26%) 170 מיליון דולר. זליכה היה מוכן לשלם רק 120 מיליון דולר, אף שסבר כי לחברה לישראל לא מגיע גם שקל אחד תמורת החזרת בתי הזיקוק. הויכוח התלהט וגלש עד מהרה לסכסוך אישי בין עידן עופר לירון זליכה, כשכל אחד משמיץ ומאיים על הצד שכנגד. אתמול נשברה החברה לישראל והודיעה כי תסתפק ב-120 מיליון הדולרים שהסכים האוצר לשלם לה. הודעת הכניעה מתפתלת וסבוכה וכותרתה: "התפשרנו על המחיר אך לא על העקרון". נו באמת.

 


 

2. לילך פרי. כמה עולה לריב עם הבעל

בסיפור הזה יש להפסד תג מחיר מדוייק - 3 מיליון שקל. יצחק פרי, עורך דין במקצועו תושב רחובות, רב עם אשתו לילך והחליט ללמד אותה לקח. הוא הוציא 3 מיליון שקל במזומן, בשקלים ובדולרים, שבני הזוג החביאו מתחת לבלטות, לקח אותם לחצר האחורית של הבית, השליך גפרור ושרף את הכסף. עד שהגיעו השוטרים ומכבי האש שהוזעקו לבית, כבר לא נשאר הרבה מה להציל מן האוצר המשפחתי. "הוא שרף לנו את הבית שרצינו לקנות בכסף הזה", נשמעה האשה צועקת. היא אמנם סירבה להגיש תלונה במשטרה נגד בעלה, אך התיק לא נסגר לפי שעה, שכן המצית עבר לכאורה עבירה פלילית בכך שהשחית את שטרות הכסף. לחגיגה יצטרף אולי גם מס הכנסה שעשוי להתעניין מה מקור האוצר המשפחתי שהוחבא בבית. השורה התחתונה שייכת לאחת השכנות שהיתה עדה לאירוע: "מי בכלל מחזיק 3 מיליון שקל במזומן בבית?"

 


 

3. נגיד הבנק המרכזי של תאילנד לשעבר. ברירת קנס

על כשלונות ועבירות צריך לשלם והעונש צריך להתאים לכישלון או לעבירה. את הלקח הזה ניסה בית המשפט בתאילנד ללמד כאשר הטיל על נגיד הבנק המרכזי לשעבר של תאילנד, רארנגצ'אי מאראקאנונד, קנס אישי בגובה של 4.56 מיליארד דולר. הנגיד לשעבר הורשע באחריות לבזבוז אדיר של כספי הבנק המרכזי של תאילנד, כאשר הוציא בין 36 ל-38 מיליארד דולר מקופת הבנק בניסיון כושל להגן על המטבע המקומי, הבאט, מפני ספקולנטים, בימים שקדמו למשבר הפיננסי החמור של 1997.  בית המשפט הורה לרארנגצ'אי לשלם את הסכום העצום הזה לבנק המרכזי של תאילנד בתוך חודש. אם לא יעשה כן, יוחרמו כל נכסיו האישיים. תחשבו על הרעיון - לחייב שרים ונגידים באחריות אישית, ממש כמו דירקטורים בחברות, על הצעדים הכלכליים שהם נוקטים. ניסית? לא הצליח? תשלם את מחיר הכישלון מכיסך.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הסוס הטרויאני. פרשת השבוע
מומלצים