שתף קטע נבחר

נקבע מועד לפגישת שרון-אבו מאזן: 21 ביוני

אחרי זמן רב שמדובר על פגישה בין שני המנהיגים, קבעו היום עוזריהם תאריך: ה-21 ביוני. השניים ידונו בתיאום ההתנתקות ובביצוע הבנות שארם. ברקע: ניסיון להגיע להסכמה בעניין הריסת הבתים

היום (ד') נקבע כי ראש הממשלה, אריאל שרון, ייפגש עם יושב ראש הרשות הפלסטינית, אבו מאזן, ב-21 ביוני. יועציו של שרון, דב וייסגלס ושלום תורג'מן, סיכמו עם סעיב עריקאת כי לקראת המפגש יתקיימו פגישות הכנה, שיעסקו בביצוע הבנות שארם ובתיאום הנסיגה מעזה. 

 

במקביל לקביעת הפגישה, החליט ראש הממשלה לדחות את מועד ההצבעה המחודשת בממשלה על ההחלטה להרוס את בתי המתנחלים המפונים, שנקבעה במקור ליום ראשון הקרוב.

 

גורמים בלשכה הבהירו כי אין טעם לקבל החלטה, אם ניתן להגיע להסכמה בעניין גורל הבתים באמצעות תאום עם הפלסטינים.  

 

בישראל מנסים למעשה למצוא "סולם" שיאפשר לממשלה לרדת מן ההחלטה להרוס את הבתים, לאור המלצת גורמי המקצוע, המועצה לבטחון לאומי, ומשרד הבטחון כי הריסת הבתים איננה אינטרס של ישראל מסיבות מדיניות, הסברתיות וכן מסיבות של איכות סביבה (פינוי הריסות ופגיעה בתשתיות) ושל בטחון (הארכת שהות כוחות צה"ל בשטחים המפונים וסיכון חייהם).  

 

יצוין כי בקרוב צפוי להגיע לישראל ג'יימס וולפנזון, נשיא הבנק העולמי, ובירושלים מקווים שהוא יסייע להגעה לפתרון מוסכם ומתואם בין ישראל לפלסטינים בנושא הבתים. בירושלים מקווים שחידוש המגעים עם הפלסטינים, הפגישה הצפויה עם אבו מאזן והגעתו של נשיא הבנק העולמי - יסייעו במציאת פתרון מוסכם בעניין הרס הבתים.

 

בלשכת רה"מ טוענים באופן רשמי, שראש הממשלה עדיין לא גיבש את דעתו בעניין, ושהיא תלויה במידה רבה בסיכומים שיהיו עם הפלסטינים בנושא. גורמים בלשכה אמרו: ברור שלעמדת ראש הממשלה תהיה השפעה מכרעת על ההחלטה שתתקבל בממשלה בעניין.

 

כרגע, מסבירים גורמים ישראלים, הפלסטינים מדברים במספר קולות. יש מי שמעוניינים בהרס הבתים בטענה שאינם זקוקים לבתים פרטיים אלא לבנייה לגובה. אחרים מעוניינים בהשארת השטח כפי שהוא, וישנם גם מי שמבקשים להרוס חלקית את הבתים.

 

בכל מקרה, נציג הבנק העולמי באזור הבהיר באחרונה, כי הבנק העולמי לא יוכל לרכוש את הבתים הללו מישראל, משום שמדובר בבתים שנבנו בשטח כבוש.

 

ברקע: מגעים לתיאום ההתנתקות

 

על הפגישה בין שרון לאבו מאזן דובר כבר זמן רב. לפני כעשרה ימים, התחדשו המגעים הביטחוניים בדרגים גבוהים בין הצדדים, לאחר כחודש שבו הושעו, נפגשו שר הביטחון, שאול מופז, ושר הפנים הפלסטיני, נאסר יוסף, ודנו בהידרדרות הביטחונית ברצועה, באיסוף הנשק מהמבוקשים, בדרישת הפלסטינים להמשיך את תהליך העברת הערים לידיהם ובתיאום ההתנתקות. 

 

כבר בתחילת הפגישה הגיש יוסף תוכנית ראשונית לתיאום ההתנתקות. מופז אמר כי הוא רואה בחיוב את ההכנות של הפלסטינים בנושא, אך ציין גם כי מדובר בתוכנית "שטחית, רדודה ולא מספקת".

 

בנאומו לפני כשבוע בפני ועידת איפא"ק, השדולה היהודית למען ישראל בארה"ב, קרא שרון לפלסטינים להיענות לאתגר ולתאם את ההתנתקות: "הדבר יפתח עידן חדש של אמון בין שני הצדדים". 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
שרון.
צילום: איי פי
צילום: איי פי
אבו מאזן עם בוש בוושינגטון
צילום: איי פי
מומלצים