שתף קטע נבחר

יינות חדשים וסיור לא שגרתי

שגיא קופר סוקר מספר יינות חדשים, ומספר על סיורי כרמים לא שגרתיים שעורך בני סורקין שהיה מנהל הכרמים של יקבי רמת הגולן ויקב הרי גליל, והיום הוא יועץ ליקב דלתון, לבנימינה ולמספר יקבים

ראשית, סקירה של שישה יינות חדשים שעלו על המדף בימים אלה, ולאחר מכן, המלצה על סיורים יחודיים. הפעם נדבר על יין משלושה מהיקבים היותר היותר טובים שלנו: רמת הגולן, דלתון וססלוב. בשבוע הבא – יין איטלקי שאפשר להשיג רק בדיוטי פרי וכמה מילים על יין, גבינה ושבועות.

 

מהצפון – לדרום: יקבי רמת הגולן הוציאו ממש בימים אלה ארבעה יינות חדשים. שני יינות בסדרת גמלא – קברנה סוביניון ושרדונה, וזוג בסדרת ירדן. היקב עושה עכשיו מאמץ פרסומי והסברתי לא קטן, בדגש על "ארץ היין" שלו, הלוא היא רמת הגולן. הקמפיין כולל קו פתוח לשאלות אל יועץ יין: 1212-332442.

 

 

  • גמלא שרדונה 2003  - גמלא שרדונה עשוי מ-100% ענבי שרדונה שמגיעים מהאזור הצפוני, הגבוה והקר של רמת הגולן; סביבות עין זיוון למשל. היין תסס במיכלי נירוסטה והתיישן במשך ארבעה חודשים בחביות, מה שמקנה לו מידה ראויה של גוף, תוך שמירה על רעננות היין. הוא בעל צבע זהוב ויש בו ניחוחות הדרים ותפוח. בהחלט מתאים לשתיה יום יומית. מחיר מומלץ לצרכן: 46 שקל.

 

  • גמלא קברנה סוביניון 2002 - עוד יין מאחת מהשנים המורכבות (ויש אומרים, הבעייתיות) יותר שהיו בארץ. זהו יין טוב ונחמד, עם מידה ראויה של עץ, שמורכב מ- 89% קברנה סובניון, 9% מרלו ו 2% קברנה פרנק. רוב הענבים מגיעים מכרמים הנמצאים במרכז רמת הגולן. היין בעל צבע סגול עמוק ובעל ניחוחות של פרי יער, מתובל מעט ומפגין סיומת נעימה. כדאי להגיש אותו מקורר מעט, במיוחד בימי הקיץ שלנו. מחיר מומלץ לצרכן: 72 שקל.

 

  • ירדן סוביניון בלאן 2004  - השנה יש לא מעט סוביניון בלאן ישראלי איכותי לבחור ממנו, והיין של רמת הגולן הוא בהחלט תוספת מבורכת. זהו יין שחלקו יושן בחביות, ויאהבו אותו חובבי ניחוחות הפרי הטרופי. עם החבית, הוא עדיין פריך ורענן, ועם לא פחות מאשר 14% אלכוהול. אלגנטי. יחס מחיר-תמורה בהחלט הוגן. מחיר מומלץ לצרכן: 44 שקל.

 

  • ירדן פינו נואר 2002 - הענבים ליין זה מגיעים מחלקה הצפוני של רמת הגולן, מאזורי עין זיוון, מרום גולן ואלרום. היין התיישן במשך 15 חודש בחביות צרפתיות. פינו נואר ישראלי אבל בעל אופי אופייני לזן. מחיר לצרכן – 99 שקל.

 

  • דלתון שיראז 2003  - "השנה הראשונה שבה החליט היקב שהיין עומד ברמת האיכות הדרושה". אני לא יודע מה היה שם עד היום, אבל ההחלטה בהחלט נכונה. השיראז החדש והראשון של דלתון הוא יין ראשון מסוג זה של היקב, והוא בהחלט מצוין. הענבים מאזור הגליל העליון – היקב עצמו יושב ברמת דלתון הוולקנית והקרה. צבע טוב, שחור ממש, אופייני ועמוק, אף מצוין ומתובל, עם מתיקות שמקורה בפירותיות של היין. גוף טוב, סיומת מצוינת, איזון וטאנינים טובים. אם הוא יוחזק בתנאים טובים, הוא בהחלט ישמר לאורך זמן. 52 שקל מחיר מומלץ לצרכן. שווה.

 

  • ססלוב אדום 2002 - קברנה סוביניון (100%) מענבים שבאים מאזור כרם בן זמרה. כרגיל אצל ברי ססלוב, גם היין מהסדרה הגבוהה של היקב מתומחר בצורה הוגנת וסבירה יחסית למה שקורה מסביב. לעצם היין, ה"אדום" הוא יין מאוד מעניין ומורכב, עם הרבה מאוד פרי ואף משובח. צבע היין מאוד אלגנטי והסך הכל הוא של יין עגול, רך ומאוזן. ברי עובד עם חמישה סוגים שונים של חביות, חלקן אמריקאיות וחלקן צרפתיות. לכל סוג חבית הוא משייך תכונות ותרומות אחרות ליין –החל מהטרנסו, שנותן הרבה שוקולד וקפה, וכלה בקנטון, עם ארומות של תבליני האוקיינוס ההודי – וניל, מוסקט וקינמון. מחיר מומלץ לצרכן – 79 שקל. כדאי לברר ביקב אם ברי עורך פגישות מודרכות. אם יעשה טעימה מודרכת של "תרומת חביות ליין", כפי שעשה לפני שנתיים או משהו, כדאי להצטרף.

 

סיורי כרמים עם בני סורקין

אם אתם חובבי יין משקיענים, ההזדמנות הבאה תאפשר לכם להרחיב את הידע הינני שלכם מזווית חדשנית. לא עוד "ביקור ביקב", אלא משהו הרבה פחות שגרתי. אני מדבר על סיורי הכרמים של בני סורקין.

 

בני היה מנהל הכרמים של יקבי רמת הגולן ויקב הרי גליל, והיום הוא יועץ ליקב דלתון, לבנימינה ולמספר יקבים אחרים. בשבילי, בני הוא פנינה מהלכת של ידע ונסיון בתחום גידול וטיפוח הגפן. פגשתי אותו לראשונה כשכתבתי על אזור רמת הגולן למגזין C2H5 ומה שנגלה בפני היתה ממש מפת יין מהלכת, עם ברק בעיניים. בני עורך סיורים מודרכים בכרמים של הגולן והגליל, ולוקח את המסיירים איתו ליקבים, להסבר על עשיית היין מזוית שונה ופחות מוכרת.

 

הסיורים, בני יום או חצי יום, ממחישים בצורה הטובה ביותר את מושג הטרואר. תוך מתן הסברים וסיפור אנקדוטות משעשעות, ממחיש סורקין באופן יחודי ומרתק את מושג "גידול היין" שכה רבים מדברים עליו, וכה מעטים באמת מבינים אותו. במתכונתם המלאה, הם כוללים סיור בכמה מהכרמים הטובים ביותר בגולן או בגליל העליון, לפי בקשתכם, ביקור ביקבים קטנים ושתי ארוחות מלוות יין. פרטים נוספים ניתן לקבל אצל בני, מומלץ בחום.

 

  • בני סורקין. טל' 054-6700826.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
גמלא שרדונה וגמלא קברנה סוביניון.
דלתון, שיראז 2003.
ססלוב אדום 2002.
מומלצים