שתף קטע נבחר

חטיפים - מקבץ ארועים קולינריים

אבינועם גיל במקבץ התרחשויות קולינריות - ג'אז בשישי ב"יועזר בר יין", סדנאות בישול בספייסס, חגיגות "בוז'ומה" ב"לחם ארז" וביקור ביקב יתיר

ג'אז בשישי ביועזר בר יין

בכל יום שישי בחודש יוני, החל מהשעה 12:00 ועד 17:00 יופיע הרכב ג'אז במסעדה. ליד המוזיקה תמצאו מגוון מנות מגרות מהמטבח של יועזר ויינות משמחים במחירים קלים לעיכול. כל מיני טרמצינים, שוק טלה עסיסי, פטה כפרי בבצק עלים, קורנביף חם, צ'ילי קון קרנה, גבינות עיזים, אטריות 40 חלמונים, פילה אמריקן, דגים כבושים ועוד ב-25 עד 65 שקלים.

 

היינות: מורגון של ג'ורג' דובף, ריוחה של פאוסטינו, שיראז של רוזמונט, זינפנדל של ברינג'ר, קאמפופיורין של מאסי ואחרים, ב-20 עד 50 שקלים לכוס.

 

  • יועזר בר יין. ככר השעון, יפו. 03-6839115

 

סדנאות בישול ואפיה ב"ספייסס"

 

ספייסס, המרכז הקולינרי החדש שבתל אביב פרסם את רשימת סדנאות הבישול והאפיה שלו לחודש יוני. הסדנאות מתקיימות במשך כל ימות השבוע, בשעות אחר הצהריים עד הערב, ומיועדות לכל – למתחילים ולמתקדמים. את הסדנאות מעבירים שפים מוכרים וידועים כמו מיקה שרון, מאיר אדוני, יניב גור אריה, פיליס גלזר ואחרים. מספר המשתתפים מוגבל ל- 25 ויש להרשם מראש. מחירי ההשתתפות בסדנאות נעים בין 180 ל- 240 שקל, בהתאם לסדנא. בין סדנאות השבוע הראשון של יוני תוכלו למצוא:

1 ביוני, 20:00-17:00 - סלטי קיץ עם בל קפצן, שפית הבית.

2 ביוני, 21:00-18:00 - סדנת לחמים עם השף יניב גור-אריה.

5 ביוני, 20:00-17:00 - ארוחת גבינות מאלף עד תו עם רחל גרא.

6 ביוני, 20:00-17:00 - בישול אסייתי עם השפית מיקה שרון.

 

  • "SPICES כלים וטעמים", קהילת סלוניקי 11 תל-אביב, טל' 03-6475555

 

 

"בוז'ומֶה" - הבוז'ולה של הדיר

האביב הוא עונת ההמלטות של העיזים והכבשים. זוהי גם תחילתה של עונת הגבינות. חגיגה אמיתית לנוקדים וגם לנו, חובבי הגבינה. במהלך חודש יוני תתקיים בסניפי "לחם ארז" חגיגת "הבוז'ומֶה", הבוז'ולה של הדיר בשיתוף עם אגודת הנוקדים.

 

במסגרת חגיגת הבוז'ומֶה תוגש בבתי הקפה של "לחם ארז" ארוחה זוגית של גבינות בוטיק, יוגורט עיזים, לחם טרי וממרחים, במחיר 56 שקל לאדם. בחנויות של "לחם ארז" ניתן יהיה לרכוש מבחר גדול במיוחד של גבינות ממחלבות בוטיק מכל רחבי הארץ ויתקיימו טעימת גבינות ויינות. בסניפי "לחם ארז" נבחרים יתקיימו במהלך החודש ערבי גבינות ויין במהלכם נחווה את תהליך הגיבון. במהלך יוני, כמחווה לעונת הגבינה וחג השבועות, יוצגו בסניפים עוגות גבינה ולחמים ובהם גבינה.

 

תפריט ארוחת הבוז'ומֶה – ארוחה זוגית במחיר של 112 שקל – כולל: שתי כוסות איירן בצל ירוק על מצע עלי גפן, לחם אגוזי לוז ולדר משמשים, חמאת אגוזי לוז ודבש, גבינת פקורינו פלפל עם תאנים חמות, גבינת עיזבלה בצ'טני משמשים. מנה עיקרית כוללת סלט טאבולה וגרעיני קינואה ופילו ממולא בפטה כבשים ותרד. לסיום, יוגורט עיזים קפוא עם אפרסקים.

 

  • חגיגות "בוז'ומֶה" בלחם ארז. בתאריכים 5-30 ביוני 2005.

 

ביקור ביקב "יתיר"

יקב "יתיר" פותח שעריו לחברי מועדון סופרדרינק. היקב שזכה לאחרונה לפרס ראשון בתחרות "אשכול הזהב", ובפרס ראשון בתחרות יוקרתית ב-בורדו. בתחרות השתתפו 4800 יינות מ-35 מדינות. במהלך הביקור תינתן סקירה אזורית על הכרמים השונים מהם מופקים היינות השונים, סיור בנקודות קליטת הענבים בזמן הבציר, חוות המיכלים, חדרי החביות , והסבר על תהליך ייצור היין ביקב, בהמשך נתארח בחדר הטעימות לטעימת מגוון היינות וכיבוד קל. היציאה ביום שני ה-20/6/05 בשעה 13.00 באוטובוס ממוזג מרמת השרון וחזרה משוערת לרמת השרון בשעה 20.00 . משך הביקור כולל נסיעה כ- 6 שעות. העלות למשתתף – 100 שקל בלבד. מספר המקומות מוגבל.

לתאום: יואב, סופר דרינק, אוסישקין 45 רמת השרון טל' 5497707 פקס 03-5498808

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
סדנאות ב"ספייסס".
ביקור ביקב יתיר.
צילום: מאיר פרטוש
חגיגות "בוז'ומה" בלחם ארז.
צילום: מאיר פרטוש
מומלצים