שתף קטע נבחר

לאומי מפלה לרעה בעמלות את לקוחות בנק ערבי-ישראלי

לקוחות בנק ערבי-ישראלי, מקבוצת לאומי, המחזיקים בכרטיס אשראי מסוג ויזה זהב ופלטינום, נדרשים לשלם את מלוא דמי החבר עבור השימוש בכרטיס. לקוחות בנק לאומי, לעומת זאת, מקבלים פטור מעמלה זו

לקוחות בנק ערבי-ישראלי, מקבוצת בנק לאומי, המחזיקים בכרטיס אשראי מסוג ויזה, נדרשים לשלם עמלה גבוהה יותר מזו שנדרשים לשלם לקוחות בנק לאומי. מדובר בעמלת דמי החבר הנגבית ממחזיקי כרטיסים מסוג ויזה זהב, פלטינום, וזהב עסקי מסוג ויזה של בנק ערבי ישראלי.

 

דמי חבר היא עמלה הנגבית אחת לתקופה עבור אחזקת הכרטיס. אבל בעוד שמחזיקי כרטיס ויזה של בנק לאומי מקבלים פטור מעמלה זו בכפוף לפעילות מינימלית של 6 פעולות בחודש, הרי שמלקוחות בנק ערבי-ישראלי גובה הבנק את מלוא העמלה, ללא אפשרות לקבל פטור. מדובר על סכומים לא מבוטלים של מאות שקלים בשנה.

 

בנוסף, גם הסכום אותו גובה החברה ממי שלא מגיע למספר הפעולות המינימלי הנדרש גבוה יותר ללקוחות בנק ערבי-ישראלי ביחס לשאר הלקוחות: מחזיקי כרטיס פלטינום ישלמו דמי חבר של 1,100 שקל (לעומת 760 שקל למי שלא מגיע לפטור בקרב הלקוחות האחרים); מחזיקי ויזה זהב ישלמו 570 שקל (לעומת 380 שקל לשאר הלקוחות); ומחזיקי ויזה זהב עסקי ישלמו 570 שקל (לעומת 430 שקל לשאר הלקוחות שלא מגיעים לפטור).

 

בנק ערבי-ישראלי הוא חברה בת של בנק לאומי. הבנק פועל באמצעות 24 סניפים בארץ, בעיקר באזור צפון הארץ והמשולש הצפוני, המשרתים את המגזר הערבי. הבנק עוסק בכל הפעילויות הבנקאיות.

 

מבנק לאומי נמסר בתגובה: "לקוחות בנק ערבי-ישראלי נהנים מאותן העמלות כמו לקוחות בנק לאומי, למעט נושא כרטיסי האשראי. זאת, מאחר ובנק ערבי-ישראלי מחויב להפיץ כרטיסים של ויזה כאל, על פי חוזי הפצה עם החברה שתקפים עד 2007, ולא יכול להציע ללקוחותיו את ההנחות של לאומי קארד".

 

מחברת כרטיסי האשראי כאל נמסר בתגובה: "מי שקובע את התנאים של כרטיסי האשראי הוא המנפיק, במקרה זה בנק ערבי-ישראלי. חברת כאל, שמפיצה את הכרטיסים, מחויבת לעשות על פי הוראותיו". 

 

המידע הראשוני התקבל באמצעות האימייל האדום

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ג'רמי פלדמן
מחירים שונים
צילום: ג'רמי פלדמן
מומלצים