שתף קטע נבחר

כונני USB: מה לקנות?

כונני ה-Flash בממשק USB לא רק נראים קצת אחרת, אלא גם מציגים הבדלים הולכים וגדלים בביצועים, בתוכנות הנלוות, בתכונות המתקדמות. מהם השיקולים לבחירה, מה חשוב לבדוק, איזה מוצר הכי מהיר ועל איזה מהם אפשר לדפוק בפטיש 10 קילו בלי שזה יזיז לו? לקחנו שמונה מוצרים לבדיקה והתוצאות לפניכם

כמו הפריג'ידר, התרמוס והג'יפ, גם "DiskOnKey" אינו שם גנרי אלא מותג שהפך בפי העם לשם עצם מן המניין. בחנויות ובאתרי האינטרנט של יצרנים שונים, תפגשו במוצרים האלה בתור USB Flash Drives (או פשוט Flash Drive, השם בו אנו נשתמש), USB Memory ,USB Keys ,Thumb Drive, "זיכרונות ניידים" ועוד.

 

השמות שונים אבל הרעיון בסך הכל דומה: רכיב זיכרון מזווד במארז פלסטי זעיר שבקצהו תקע USB. חברו אותו למחשב והוא יהפוך כונן לכל דבר.

את המוצר הראשון מהסוג הזה, DiskOnKey, הציגה M-Systems הישראלית לראשונה בשנת 1999. מאז הוא

הועתק, שוכפל, שוכלל ושופר עוד הרבה. אחרי המדפסת והצורב, הופך ה-Flash Drive בהדרגה בימים האלה לפריט החומרה הפופולרי ביותר.

 

Flash Drives: שוק בצמיחה

 

ההערכות מדברות על צמיחה של שוק ה-Flash Drives בשנת 2005 לכ-50 מיליון יחידות, פי שניים ויותר מהמכירות אשתקד. הפופולריות הגדולה, והשימוש ברכיבי Flash במגוון מוצרים אחרים (כרטיסי זיכרון למצלמות, נגני MP3 וכו'), משכו לשוק הזה יצרנים רבים ויוצרים תחרות עזה שגורמת לירידת מחירים מתמדת.

 

מכיוון שממילא חלק גדול ממותגי ה-Flash Drive מיוצרים היום בסין, לא מפתיע לגלות שגל מוצרים פחות ידועים אבל זולים יותר, שוטף בימים האלה את המערב. בלית ברירה, היצרנים הגדולים מנסים לפתות את הלקוחות לא רק במחירים אטרקטיביים, אלא גם בשיפורים, תוספות ופונקציות חדשות.

 

כבר לא מדובר על סתם כונן זעיר שניתן לחבר לצרור המפתחות בטבעת פלדה. חלק מהמוצרים החדשים מצטיינים בעיצובים מרהיבים, במארזים עמידים במיוחד, אמצעי אבטחה מובנים, מגיעים עם תוכנות ייעודיות. ישנה גם השקעה בשיפור טכני של המוצרים, בעיקר בכל הקשור לקצבי הקריאה והכתיבה. במסגרות שלצד הכתבה תוכלו לקרוא טיפים לבחירת מוצר כזה. כדי לעזור לכם להתרשם מההיצע, לקחנו שמונה מוצרים מעניינים לבדיקה.

(הערה: המחירים הם לדגמי 256MB, בשקלים ללא מע"מ, אלא אם צויין אחרת.)

  

הספורטיבי: Lexar JumpDrive Photo

 

בישראל Lexar Media פחות מוכרת, אבל מדובר באחד היצרנים החשובים של מוצרי Flash בעולם. בתחום מוצרי ה-Flash Drive עברה פעילותה רענון משמעותי בחודשים האחרונים, והיא מציעה היום בסדרת מוצרי JumpDrive שלושה-עשר דגמים במגוון צורות ונפחים.

 

JumpDrive Photo אינו המוצר הזול ביותר בתחום וגם לא הזול ביותר של החברה, אבל הוא מציע שילוב תכונות יפה בתמחור אגרסיבי יחסית.

גודלו הפיזי של הרכיב עצמו הוא מהקטנים בסקירה. מה שתורם עוד קצת נפח הוא מעטה הגומי הקשיח שעוטף ומגן עליו היטב. גם איתו, זהו עדיין מוצר קומפקטי שמרגיש נוח מאד בכיס.

 

הגימיק של המוצר היא תוכנת Image Rescue 2.0 (הוא מסופק כשהיא כבר עליו) שמציעה תכונות דיאגנוסטיקה שימושיות ואת האפשרות ייקרת-הערך לשחזר קבצים שנמחקו ממנו. אפשרויות השחזור המתקדמות תומכות רק בקבצי תמונה מסוג JPEG, RAW ו-TIFF,

אבל השחזור הרגיל מתמודד היטב עם כל סוגי הקבצים. תכונה נוספת שקיימת במוצרי Lexar כמו בכמה מוצרים אחרים: סל מחזור, כמו של Windows, שמאחסן קבצים שנמחקו. פשוט אבל מצויין.

 

אם אתם מחפשים מוצר בסיסי-פלוס, עם הנדסת אנוש מצויינת, ביצועים סבירים ותמיכת תוכנה טובה, JumpDrive Photo הוא בהחלט אופציה.

 

מידות: 83.5x21.5x12 מ"מ (כולל מעטה הגומי)

מחיר: 199 שקלים

אחריות: שנתיים

תאימות: Windows 98-XP, Mac OS 8.6-X

מהירויות: 6/8MB/sec

 

ציון:

  

המתאבק: Lexar JumpDrive Secure

 

קרוב לקצה השני של הסקאלה נמצא JumpDrive Secure, מוצר קצת יותר גדול ויקר למרות שגם יותר מתוחכם. בדגם הזה הושם דגש בעיקר על אבטחת נתונים: הוא מגיע עם תוכנה שמאפשרת להצפין את תוכנו (חלקו או כולו) בהצפנת 256 ביט, ולהגן עליו באמצעות סיסמא. התוכנה תומכת גם במעקב אחרי מצב הפרגמנטציה של הנתונים (כולל התראות לפי בקשה), הפעלה אוטומטית של תוכנות עם החיבור

 למחשב, הסתרה אוטומטית של קבצים מוצפנים אחרי זמן קצוב ועוד. אלא שמלבד התוכנה המצויינת, זהו מוצר בינוני למדי. עיצוב מכסה ההגנה על תקע ה-USB אינו מוצלח, ומארז הרכיב כולו מגושם קצת לטעמנו.

 

מידות: 70.3x30.8x11.5 מ"מ

מחיר: 225 ש"ח

אחריות: שנתיים

תאימות: Windows 98-XP, Mac OS 8.6-X

מהירויות: 6/8MB/sec

ציון:

 

השורד: SanDisk Cruzer Titanium

 

SanDisk היא כוח מרכזי בשוק ה-Flash העולמי, אבל רק בשנים האחרונות היא החלה לנצל את כוחה כדי לפנות ישירות ללקוח הסופי ולא רק ליצרנים הגדולים. הדור הראשון של מוצרי ה-Flash Drive מתוצרתה הצטיין במפרטים מרשימים ועיצוב אסתטי, אבל היה בוסרי ובעל הנדסת אנוש בינונית. שנתיים אחרי, SanDisk מציעה גם מגוון רחב של דגמים (עם זיהוי טביעת אצבע, עמידות למים ועוד) וגם יישום יפה של לקחים מהמוצרים הקודמים.

 

Cruzer Mini, אחד המוצרים האחרונים שלה בתחום, הוא המוצר הקומפקטי והנוח. Titanium, מוצר הדגל של החברה, הוא בעל מידות ממוצעות אבל מצטיין בתחום אחר: עמידות פיזית. המארז שלו, שבנוי מאותה מתכת שממנה עושים מטוסים, יכול לעמוד במכה בעוצמה של עד 900 ק"ג בלי להינזק. הוא גם מגיע עם חבילת תוכנה מוצלחת שמספקת אפשרויות לגיבוי, סינכרוניזציה (מול Outlook ותיקיות My Documents), הצפנה חזקה (448bit AES), וגם כוללת סל מחזור מובנה.

 

Titanium הוא מוצר מאובזר מהמקובל, שמגיע עם נרתיק נשיאה, "קליפס" שמתאים לחגורה או לכיס החולצה. והוא גם מהיר מאד, ויפה, אבל מגיע בנפחים של 512MB ומעלה ולכן יקר יותר. וגם הוא לא חף משגיאות בהנדסת האנוש. בסך-הכל מוצר מרשים שמתאים מאד לבעלי ידיים שמאליות.

 

מידות: 74.8x20.8x8.5 מ"מ

מחיר: 379 ש"ח

אחריות: שנתיים

תאימות: Windows 98-XP, Mac OS 9.1-X

מהירויות: 9/15MB/sec

ציון:

 

המינימליסטי: Kingston DataTraveler

 

Kingston ידועה במקומותינו בעיקר בזכות מודולי הזיכרון (DRAM) שלה, שנחשבים איכותיים למרות שלא תמיד זולים.

בשוק ה-Flash Drives היא פחות ידועה, אבל יש לה כמה מוצרים מעניינים בהחלט.

 

DataTraveler, הדגם הבסיסי במשפחה באותו שם, הוא פאר הטכנולוגיה של לפני שלוש שנים: מוצר סטנדרטי לגמרי, ערום מתוכנות ומגימיקים. אפילו נורית חיווי אין לו. האטרקציה העיקרית שלו היא המחיר, שהוא מהזולים בשוק. יתרון נוסף שמספק מוטיבציה הגיונית יותר לקנות אותו: הוא מגובה בחמש שנות אחריות. הביצועים, אגב, גבוהים יותר ממה ש-Kingston מדווחת (ראה מסגרת הביצועים).

 

מידות: 72.7x24x10 מ"מ

מחיר: 155 ש"ח

אחריות: חמש שנים

תאימות: Windows 2000/XP, Mac OS 9.x/X, Linux

מהירויות: 1.5/6MB/sec

ציון:

 

המתקדם: Kingston Data Traveler Elite

 

המוצר השני מבית Kingston הוא כמעט ההפך הגמור. העיצוב המינימליסטי גם כן, מסתיר מוצר מתקדם וסופר-מהיר שמלווה בתיעוד מפורט ותוכנה מצויינת. התוכנה תומכת בסינכרוניזציה של Outlook, MyDocument ותיקיות מותאמות אישית, מאפשרת להגדיר חיווי צלילי ואיקונים, מציגה את המקום הפנוי בחלונית קטנה, מאפשרת לחסום את הרכיב לכתיבה ולהצפין קבצים בהצפנת 128bit.

 

DT Elite איננו עמיד פיזית במידה דומה ל-Cruzer Titanium אבל בנסיבות קונבנציונליות יותר יהיו לו סיכויי שרידות גבוהים מהממוצע. Kingston טוענת שהוא מתאים להפעלה בטווח טמפרטורות אופייני של 0-60 מעלות צלזיוס, וישרוד באחסון גם בתנאים של מינוס 20 עד 85 מעלות. כדי להבטיח הגנה מפני נזק הנגרם מניתוק תוך כדי פעולה, התוכנה מאפשרת "לכבות" את הרכיב. לא השתכנעתם? יש עליו גם

חמש שנות אחריות.

 

מידות: 77.4x22.1x10.1 מ"מ

מחיר: 232 ש"ח

אחריות: חמש שנים

תאימות: Windows 2000/XP, Mac OS 9.x/X, Linux

מהירויות: 14/24MB/sec

ציון:

 

חביב הבנות: LG Xtick 2.0

 

אצלנו מכירים את חברת LG הקוריאנית בעיקר כיצרנית של מסכים וכוננים אופטיים, אבל כמקובל בקונגלומרטים, היא מייצרת הכל. LG היא גם יצרנית גדולה של רכיבי זיכרון מסוגים שונים, ובשנה האחרונה נכנסה בשעטה לתחום ה-Flash Drives.

 

כמו בכמה תחומים אחרים, גם בקטגוריה הזו רוב המוצרים של LG פונקציונליים מאד ותחרותיים במחיר. המוצר שנשלח אלינו לבדיקה עבור הסקירה הזו, מכל מקום, הוא מקרה קצת שונה.

 

XTick הוא מוצר יוקרתי למראה, מעוצב כתכשיט, שמתאים לנשיאה על הצוואר כמו שרשרת. פיזית, זהו אחד המוצרים הקטנים ביותר בתחום. מארז הכרום עם נורית החיווי הכחלחלה מעניקים לו ללא ספק את המקום הראשון גם מבחינה אסתטית. מעבר לזה, למעט הקופסא המהודרת בה הוא מגיע (תכשיט, כבר אמרנו לא?) והתיעוד שעל התקליטור, הוא מגיע עירום מתוכנות ומגימיקים וגם ביצועיו הם מהפחות טובים בסקירה.

 

מידות: 53x13.5x5 מ"מ

מחיר: 299 ש"ח

אחריות: שנתיים

תאימות: Windows 98SE-XP/CE, Mac OS 8.x-X, Linux

מהירויות: 7/8MB/sec

ציון:

 

המגניב: PQI Intelligent Stick 2.0

 

PQI, חברה טיוואנית שידועה בעיקר בזכות רכיבי הזיכרון מתוצרתה, מציגה את iStick בתור מוצר ה-Flash Drive הקטן בעולם. טכנית היא צודקת, משום שהמוצר הבסיסי הוא רכיב Flash עירום כמעט לגמרי. את תקע ה-USB שלו מחליף מעגל מודפס, שאיננו

 תקע תקני אבל מתאים פחות או יותר לכל שקע USB, כלומר - זה עובד.

 

מעשית, אתם לא תרצו לשאת את הרכיב העדין הזה בלי להגן עליו באיזה אופן. PQI מספקת אותו עם שני מארזים קומפקטיים: מעטפה פלסטית קשיחה בגודל של כרטיס אשראי, ומתאם פלסטי שקוף שכולל תקע USB מובנה. עם שניהם, iStick נראה הייטקי להפליא, ונשאר נוח מאד לנשיאה.

 

בגירסת ה-Pro החדשה (שעדיין לא משווקת בארץ), iStick מתחרה במוצרים המהירים ביותר בסקירה. הגירסה הרגילה אותה אנחנו בדקנו, היא לא מהמהירות, אבל היא זולה יחסית ומגיעה עם חבילת תוכנה פשוטה שמספקת אפשרויות דיאגנוסטיקה, הצפנה, שחזור קבצים וגם חלוקה למחיצות (שיקבלו אותיות כונן נפרדות). אז נכון, זהו לא המוצר הטוב ביותר מסוגו - אבל מספיק מבט אחד בתמונה כדי להשתכנע שהוא הכי מגניב.

 

מידות: 42.9x18x2.7 מ"מ (ללא מארז)

מחיר: 155 ש"ח

אחריות: שלוש שנים

תאימות: Windows 98-XP, Mac OS 9.x-X, Linux

מהירויות: 7/8MB/sec

ציון:

 

המקורי: DiskOnKey Classic 2.0

 

התחרות הקשה על הקטגוריה שהיא עצמה יצרה, עודדה בשנים האחרונות את M-Systems להתפשט לתחומים נוספים, אבל החברה הזו עדיין מציעה כמה ממוצרי ה-Flash Drive היוקרתיים והאיכותיים ביותר.

 

המוצרים האחרונים במשפחת DOK מגיעים במגוון צורות, צבעים וטעמים, אבל לכולם צד משותף אחד והוא הביצועים

הגבוהים ביותר בתחום. M-Systems גם מספקת כלי תוכנה לסנכרון, אבטחה והצפנה, כאשר כלי הניהול העיקרי המכונה MyKey בעצם זהה לזה של שמסופק עם DataTraveler Elite של Kingston.

 

אנחנו בדקנו את הגירסה הנוכחית של DiskOnKey Classic, הדומה בצורתה למוצר המקורי מ-1999. זהו לא מוצר ה-Flash Drive הקטן ביותר שקיים, אבל הוא עדיין קומפקטי, מעוצב היטב, נוח לשימוש ובעל מראה הייטקי שקוף למחצה.

 

מידות: 98x25.1x14.2 מ"מ

מחיר: החל מ-230 ש"ח לדגם 256MB, החל מ-380 ש"ח לדגם 512MB

אחריות: עד חמש שנות אחריות

תאימות: Windows 98SE-XP/CE, Mac OS 8.x-X, Linux

מהירויות: 15/23MB/sec

ציון

 

כמה מילים על הביצועים

 

את הביצועים של מוצרי ה-Flash Drive מדדנו באמצעות תוכנת Sandra Lite 2005 של חברת Sisoftware. התוכנה תומכת במוצרים כאלה בשניים ממבחני הביצועים שלה: File System Benchmark ו-Removeable Storage Benchmark.

 

בשני המקרים מדובר במבחנים סינתטיים, כלומר כאלה שאינם מבוססים

ביצועי כונני Flash - על פי Sisoft Sandra
אינדקס המוצר
21MB/sec DiskOnKey Classic 2.0
20MB/sec Kingston Data Traveler Elite
15MB/sec SanDisk Cruzer Titanium
9MB/sec Kingston DataTraveler
8MB/sec PQI Intelligent Stick 2.0
8MB/sec Lexar JumpDrive Photo
8MB/sec Lexar JumpDrive Secure
8MB/sec LG Xtick 2.0

על קוד אמיתי של אפליקציות, ולכן הם מסוגלים לספק אינדיקציה חלקית בלבד ליכולות האמיתיות של המוצר. המבחן הראשון מבצע העברה של נתונים בקבצים גדולים להתקן וממנו; המבחן השני מדמה שימוש בכונן ה-Flash לקריאה וכתיבה אינטנסיביות של נתונים, שאופייניות למצבים בהם למשל מריצים תוכנה ישירות ממנו.

 

התרכזנו בבדיקות לפי המבחן הראשון. המבחן הזה מספק ציון אינדקס כללי שאמור לשקף את ביצועי ההתקן בתנאים אמיתיים, וזהו הנתון העיקרי אליו יש להתייחס. הוא מספק גם נתונים על ביצועי קריאה וכתיבה במצבים ספציפיים.  

 

כמה ממצאים מעניינים:

 

  • המוצרים של M-Systems ו-Kingston (דגם Elite) מהירים משמעותית מהאחרים. המוצר של SanDisk הוא הבא אחריהם.

  • במפתיע, דגם ה-Traveler הבסיסי של Kingston מהיר יותר ממה שהחברה מדווחת. המוצר הזה והמוצר של PQI מהירים יותר מהמוצרים הנותרים.

  • iStick של PQI אמנם אינו מהיר מאד מבחינת קצבי העברת הנתונים שלו, אבל במבחן ה- Removeable Storage Benchmark השיג תוצאות גבוהות יחסית. בשימושים מסויימים הוא עשוי להיות מהיר ממה שהאינדקס שלו משקף. 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים