שתף קטע נבחר

ה-CIA ערך משחק סימולציה להתקפה אלקטרונית

הסימולציה, שהחלה שלשום (ג') במדינת וירג'יניה ומסתיימת היום, נועדה לבחון את מוכנות הממשל והמגזר העסקי למתקפה מהאינטרנט על תשתיות קריטיות

ה-CIA עורך השבוע משחק מלחמה בשם Silent Horizon ('אופק חרישי'), במטרה לתרגל מגננה נגד מתקפת טרור אלקטרונית אשר השלכותיה עלולות להיות לא פחות קטלניות מפיגועי הטרור של ה-11 בספטמבר, 2001.

 

הסימולציה, שהחלה שלשום (ג') במדינת וירג'יניה ומסתיימת היום, נועדה לבחון את מוכנות הממשל והמגזר העסקי להתגברות האיומים מהאינטרנט.

 

מקורות שהעדיפו להתראיין בעילום שם, מסרו כי המתקפות האלקטרוניות המדומות מתרחשות בעתיד, בעוד כחמש שנים, ומקורן הוא בברית כלכלית שהקימו ארגונים אנטי אמריקניים, בהם האקרים שמתנגדים לגלובליזציה. המשתתפים צפויים לתרגל את התרחיש החמור ביותר בשעות האחרונות של המשחק, לקראת סופו.

 

סימולציה חיונית בעקבות ה-11 בספטמבר

 

המשתתפים ציינו כי הסימולציה הפכה לחיונית לאחר שהתבררו ההשלכות הקשות של מתקפות הטרור של ה-11 בספטמבר על הממשל וחלקים מהמשק האמריקני. הנחת הייסוד היא כי התלות הרבה של ארה"ב במערכות מיחשוב חושפות את הכלכלה האמריקנית לפגיעה קשה של התקפה אלקטרונית, אשר על פי עמדת גורמים בממשל, עלולה להיות לא פחות קשות ממתקפות טרור אלה. זאת, בניגוד להערכות מומחי אבטחה רבים השוללים הערכה זו.

 

"עם הזמן, שומעים פחות ופחות את המושג 'פרל הרבור הדיגיטלי', כתיאור של מתקפה אלקטרונית על תשתיות קריטיות, שעלולה לתפוס את הכלכלה האמריקנית עם המכנסיים למטה", ציין דניס מגרת, שערך שלושה משחקי סימולציה מלחמתיים עבור המכון ללימודי אבטחת טכנולוגיה באוניברסיטת דרתמות'.

 

משחק המלחמה נערך על ידי מרכז פעולות המידע (Information Operations Center) של ה-CIA, גוף לא מוכר האומד את עוצמת האיומים על מערכות המיחשוב של ארה"ב מצד ממשלות זרות, ארגוני פשע והאקרים. במשחק השתתפו 75 אנשים, רובם מה-CIA, אשר התאספו בחדרי ישיבות והגיבו על סימני המתקפה שנראו על מסכי המחשב.

 

הממשל האמריקני עדיין מודאג

 

על אף ההערכות המרגיעות, הממשל האמריקני עדיין מודאג מאוד מהאפשרות כי טרוריסטים ישתמשו בלוחמה אלקטרונית כדי לנסות ולפגוע בתשתיות מיחשוב קריטיות בארה"ב ולחולל באמצעות פיגועי טרור קונבנציונליים, ביולוגיים וכימיים. על פי אחד התרחישים, טרוריסטים יפעילו פצצה, וייעזרו בהאקרים שיפעלו מרחוק כדי לשבש את התקשורת עבור כוחות ההצלה.

 

מנהל ה-FBI, רוברט מולר, הזהיר מוקדם יותר השנה, כי טרוריסטים מגייסים מדעני מחשב לשורותיהם, עם כי ציין כי לרוב ההאקרים אין את המשאבים ולא את המוטיבציה כדי להתקיף את התשתיות הקריטיות של ארה"ב.

 

"עלינו לחשוב על תרחישים לא סבירים"

 

על פי הערכת הממשל האמריקני, צפויות מתקפות אלקטרוניות עד שנת 2020, אם כי הטרוריסטים צפויים להמשיך להשתמש בנשק קונוונציונלי.

 

"בעקבות פיגועי הטרור של ה-11 בספטמבר הואשמה קהילת המודיעין בחוסר דמיון והשראה", אמרה דורותי דנינג, מומחית לאיומי אבטחה באינטרנט שהוזמנה על ידי ה-CIA למשחק הסימולציה אך דחתה את ההצעה, "עלינו לחשוב גם על תרחישים שנראים לא סבירים".

 

תרגיל קודם שנערך על ידי המשרד לביטחון הפנים בארה"ב וסוכנויות ממשל נוספות, העלה שורה של שאלות קשות בנוגע למוכנות הממשל האמריקני למתקפת טרור אלקטרונית. בין השאלות" האם הממשל האמריקני מסוגל לזהות מתקפה אלקטרונית ברגעיה הראשונים ללא סיוע מסיבי של חברות טכנולוגיה פרטיות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים