שתף קטע נבחר

לקראת הפינוי: 76 שוטרים גויסו למחוז הדרומי

במשטרה מאיצים את ההיערכות להתנתקות והיום הודיעו על גיוסם של 76 שוטרים חדשים ועוד כ-300 מתנדבים למחוז הדרומי. האם מדובר במספיק שוטרים? על כך אומר קצין בכיר, "בתנאים של משטרת ישראל מדובר בהמון כוח אדם". במשטרה מודים: "בתקופת הפינוי לא נוכל להיענות לכל קריאת טלפון של אזרח. ייתכן שלעבירות מסויימות לא נוכל להגיב"

האם זו באמת תוספת הכוח שדרושה למשטרה לקראת ההתנתקות? משטרת המחוז הדרומי גייסה עוד 76 שוטרים חדשים ומאות מתנדבי המשמר האזרחי, שיתגברו את תחנות המשטרה בתקופת ההתנתקות - כך הודיעה הערב (יום ג') מיפקדת המחוז הדרומי.

  

השוטרים החדשים נמצאים עתה בקורס בבית הספר לשוטרים בשפרעם וצפויים להצטרף ליחידות המחוז לקראת ביצוע תוכנית ההתנתקות בסוף חודש יולי. במיפקדת משטרת המחוז הדרומי הביעו סיפוק רב מגיוס 76 שוטרים. בתגובה לטענה שמדובר במעט מדי שוטרים, נמסר שמדובר ב"שוטרים מקצועיים שעוברים את כל תהליכי ההכשרה. בתנאים של משטרת ישראל מדובר בהמון כוח אדם".

 

 

במהלך חמשת החודשים הראשונים של השנה, מאז הוחלט שמשטרת ישראל ובתוכה המחוז הדרומי, ינהלו את פינוי תושבי רצועת עזה היהודים, עובתה לשכת הגיוס המחוזית. נערך מיון קפדני של כוח אדם. בין היתר הוקמה שלוחה של לשכת הגיוס בתל-אביב.

 

לאחר המיון נשלחו עשרות לסדרת גיבוש בת חמישה ימים. במהלך הסדרה, הם עברו מבחנים פסיכומטריים ומבדקי התאמה אישית. עם תום הגיבוש הוחלט מי מהשוטרים יגויס. בשבועות האחרונים הושלם הגיוס והמחזור החדש עתיד לתגבר את המחוז הדרומי של המשטרה נשלח לשפרעם לבית הספר לשוטרים.

 

משטרת מרחב הנגב תקבל 37 מהמגויסים החדשים. משטרת מרחב לכיש תקבל 21 שוטרים, משטרת מרחב אילת תקבל 13 שוטרים. יחידות שונות במחוז יקבלו 4 שוטרים ומרחב שמשון, העתיד להתפרק ולהפוך לתחנה לאחר ההתנתקות, יקבל שוטר אחד בלבד.

 

המתנדבים ישמשו כשוטרים לכל דבר

 

במקביל נמשך גיוס המתנדבים למשמר האזרחי. עד כה מדובר בכ-300 מתנדבים שנוספו ל-9,000 הקיימים. מתנדבים אלה, שחלקם יופעל במדים, יסייעו לתחנות המשטרה השונות במחוז הדרומי, כאשר השוטרים עצמם יירדו לרצועת עזה לעסוק במלאכת הפינוי.

 

חלק ממתנדבים אלה עוברים תהליך הכשרה נוסף, כדי לשמש כשוטרים לכל דבר. במחוז הדרומי מעריכים שיכולת המענה של המשטרה לאירועים פליליים במסגרת תקופת ההתנתקות תהיה נמוכה מהמקובל עתה. עם זאת, על פי התסריטים שנבחנים בשבועות האחרונים, יוכל הגיוס האחרון של שוטרים ומתנדבים לתת מענה ראוי לצרכים.

 

קצין בכיר במחוז הדרומי אמר ל-ynet: "לא נוכל להיענות לכל קריאת טלפון של אזרח. ייתכן שאפילו לסוג של עבירות מסוים לא נוכל להיענות כלל. אבל בטוח שהשירות המשטרתי לאזרח לא ייפגע בצורה דרמטית כפי שאולי אפשר היה לחשוב. אנחנו נערכים לתת את השירות לאזרח במקביל להתנתקות ובמקביל לאפשר למשטרת ישראל לעמוד במטלה שהוטלה עליה על ידי ממשלת ישראל - לפנות את תושבי רצועת עזה היהודים בחודש אוגוסט".

 

במחוז הדרומי של המשטרה נערכים גם מבחינה לוגיסטית כדי לספק את הצרכים של כוח השוטרים המורחב אשר יגיע מכל רחבי ישראל לטובת ההתנתקות. בין היתר מושלם בימים אלה תהליך הניידות, נרכש ציוד שיאפשר הקמת עיר אוהלים לשוטרים באזור צומת רעים שבנגב המערבי.

 

במחוז מתרכזים בימים אלה בשיחות עם התושבים היהודים ברצועת עזה ועם תושבי הנגב המערבי שעתידים להיות קורבן לכמות של עשרות אלפי אנשי ביטחון, גורמים אזרחיים ועיתונאים שיפעלו במהלך ההתנתקות באזור. ביום ראשון נפגש מפקד המחוז הדרומי, ניצב אורי בר-לב, עם ראשי הרשויות בדרום ופירט באוזניהם את פרטי תוכנית ההתנתקות. הוא ביקש מהם לסייע למשטרה במטלה הלאומית אשר הוטלה על השוטרים.

 

החשש: חוסמי הכבישים ירתקו שוטרים רבים

 

לפני מספר חודשים כינס ניצב בר-לב את שוטריו בשדרות והדגיש בפניהם את הצורך לפעול ברגישות במהלך פינוי התושבים שיסרבו להתפנות מרצון מבתיהם, "נדרשת מאיתנו נחישות אך גם רגישות כדי להשיג את המטרות העומדות בפני המשטרה בפקודת ההתנתקות. עלינו כמפקדים להיות דמות שתוביל את השוטרים לבצע את המטלה המוטלת עלינו כפי שרצוי וכפי שנדרש".

 

אין ספק שמשטרת המחוז הדרומי תזדקק לסיוע רב בימי ההתנתקות, בייחוד לנוכח החשש מפני חסימות כבישים שילוו את המהלך. ביום שני שעבר הצליחו אלפי מפגינים לחסום צמתים וכבישים מרכזיים ברחבי הארץ. כ-300 מהם נעצרו.

 

קצינים בכירים במשטרה אמרו ל-ynet, שבתקופת ההתנתקות הבעיה תהיה גדולה הרבה יותר, מאחר ושוטרים רבים יישלחו לפינוי המתיישבים - ובמקביל, המשטרה תצטרך להמשיך לטפל באירועי שגרה ופרט להם, גם בחסימות כבישים מצד מתנגדי ההתנתקות. "אי אפשר יהיה למנוע את חסימות הכבישים, ניתן יהיה במהירות האפשרית לפתוח אותן", אמרו במשטרה.

 

המשטרה נערכת בחודשים האחרונים במספר מישורים לקראת ההתנתקות, כולל במישור ההסברתי. בין השאר הופצו מארזי הסברה. באחד מהם הופיעו אמירות שונות של רבנים, ובהם הרב אברהם שפירא, שקרא לסרב פקודה.

 

מולו, צוטטו מספר רבנים ובראשם הרב הראשי של המשטרה, תת-ניצב יעקב גרוס, שקבע כי "למרות הקושי והכאב הכרוך במשימת הפינוי יש למלא את המשימות כנגזרת מהתפקיד למען אחדות כוחות הביטחון". עוד מציין הרב גרוס כי השוטרים נדרשים לשמור על איפוק ועל כבודו של האחר או השונה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אחיה ראב"ד
חיזוק למשטרה
צילום: אחיה ראב"ד
צילום: אחיה ראב"ד
המחאה בכבישים
צילום: אחיה ראב"ד
צילום: איי אף פי
לקראת התנתקות
צילום: איי אף פי
מומלצים