שתף קטע נבחר

נגזרו עונשי המורשעים בפרשת בית גרונר

חברת דנקר השקעות וחברת סנאורה נקנסו כל אחת ב-460,000 שקל. מנהלה של סנאורה נידון לחצי שנת מאסר על תנאי וקנס של 60,000 שקל. הם הורשעו בשימוש חורג במגדלי המגורים "בית גרונר" ברמת גן

"גופים ציבוריים גדולים, בעיקר פיננסיים, נכנסים לפעמים לשאננות ומשתכח מהם שמעל חוסנם וגדולתם עומד החוק והמוסר הציבורי", ציין שלשום (ד') שופט בית משפט לעניינים עירוניים ברמת גן, דוד מעולם, בגזר הדין של חברת דנקר השקעות וחברת סנאורה ומנהלה יצחק שפר, שהורשעו לפני כ-7 חודשים בפרשת השימוש החורג במגדלי המגורים "בית גרונר" ברמת גן.

 

העונשים שנגזרו: על כל אחת מהחברות הוטל קנס בסך 460,000 שקל והן חוייבו לחתום על ההתחייבות להימנע מעבירות בנייה. שפר נידון ל-6 חודשים מאסר על תנאי והוטל עליו קנס בסך 60,000 שקל.

 

דנקנר השקעות, חברת הבנייה סנאורה ומנהלה הורשעו בבית המשפט לעניינים מקומיים ברמת גן בהפרת התחייבות לבנות על חורבות קולנוע רמת גן בניין דירות לצרכי דיור מוגן.

 

בהכרעת הדין נקבע, כי עיריית רמת גן תכננה להקים בניין לזקוקים לדיור מוגן ולצורך זה היא התירה לדנקר השקעות לבנות בבניין המגורים הידוע בכינויים "בית גרונר" (או מגדלי גרונר) 108 יחידות דיור במקום 60 שהיו אמורות להיבנות שם על פי תוכנית בניין ערים.

 

הנאשמים, נטען, בנו את 108 הדירות ומכרו אותן לכל דורש במקום לשווקן לנזקקים לדיור מוגן, ובכך נהנו מהטבות כספיות גדולות.

 

בא כוח חברת דנקנר השקעות ביקש בטיעונים לעונש לזקוף לזכותה את העובדה שהחברה תורמת סכומי כסף גדולים למוסדות, לעמותות ולגופים שונים. סמנכ"ל הכספים של סנאורה ביקש בטיעונים לעונש להתחשב במצבה הכספי הקשה של החברה, ואמר כי החברה שקועה בחובות כבדים וכי היא תחדל בקרוב לפעול.

 

השופט, שמתח בפסק הדין ביקורת קשה על המורשעים, קבע כי כל המעורבים בפרשה וכל עדי ההגנה שהופיעו בפניו, רובם מנהלים בכירים בשתי החברות, ידעו והבינו שהמעשה שנעשה אינו תואם את היתרי הבנייה שניתנו.

 

"העדים", כתב השופט, "לא אמרו אמת ולא את כל האמת, הם ידעו מה זה דיור מוגן והיו ערים לחובה לקבוע קריטריונים עם העירייה… הנאשמים גרמו לכך שרוכשים תמימים ישלמו כספים רבים כדי לקבל דיור שהשימוש בו על ידם הוא שימוש חורג והם גרים בו בעבירה… הנאשמים פגעו בערך דירותיהם של הרוכשים וגרמו להם עגמת נפש, מטרד וקשיים".

 

השופט הוסיף וכתב, כי הרשויות והנאשמים עושים עתה כל מאמץ כדי להכשיר את השרץ, מחשש לזרם תביעות של דיירים. 

 

השופט לא חסך את שבטו מעיריית רמת גן וגינה את התנהלותה בפרשה: "התנהלותה המוזרה של הרשות המקומית בתיק זה, עוררה בבית המשפט תמיהות גדולות והטרידה אותו, כיצד לא גילתה ואם גילתה כיצד לא פעלה בזמן, כשהדירות בבניין נמכרו ללא קריטריונים. 8 שנים נמשך המצב והנאשמים בשלהם מבלי שאיש יפריע להם או ידרוש את עלבונו של הבניין. האם תוכל הרשות המקומית לבוא בטענות לציבור, אם יהיו כאלה שיעלו חלילה חשד שמא מדובר ביותר מרשלנות?".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גטי אימג' בנק ישראל
השופט מתח ביקורת חריפה
צילום: גטי אימג' בנק ישראל
מומלצים