שתף קטע נבחר

  • חדשות וכתבות

החזון: הסלולרי יתחרה במחשב

ג'וי טאן מקרן ההון סיכון "בלו ראן" חושב שהמגבלה העיקרית של מכשירי הסלולר היא הזיכרון

"לדעתי, שיחות הווידיאו אינן היישום המנצח של הדור השלישי בסלולר", כך אומר ג'וי טאן, שותף-מנהל בקרנות ההון סיכון "בלו ראן ונצ'רס". טאן הגיע לישראל לביקור קצר, במטרה לבחון השקעות בחברות סטארט-אפ ישראליות המפתחות מוצרים בתחום התקשורת. עד כה השקיעה הקרן, המנהלת מיליארד דולר, בשתי חברות ישראליות: אדווה סנס, מפתחת שבבים למצלמות דיגיטליות ואי.זי. צ'יפ, העוסקת ברשתות תקשורת.

 

כאשר בוחנים את השקות הדור השלישי בישראל, רואים כי כל אחת משתי החברות שמספקת שירותי דור שלישי, בחרה להדגיש שירותים שונים. פרטנר, למשל, מתמקדת בשיחות וידיאו בין המשתמשים, ואילו פלאפון מדגישה את מהירות העברת הנתונים ואת תכני הווידיאו – אף שרשת הדור השלישי של פלאפון לא מסוגלת להעביר שיחות וידיאו.

 

טאן ציין כי ברמה הגלובלית, שוק הסלולר מתנהג באופן שונה בכל מדינה ומדינה, ולפיכך קשה לחזות את הדרישה לשירותי הדור השלישי. הוא סבור כי הדור השלישי בסלולר הוא חלק ממהלך גדול שיעבור על שוק המכשירים האלקטרוניים הניידים.

 

הכל ייכנס לטלפון

 

לדבריו, יאוחדו בעתיד כל המכשירים הניידים למכשיר אחד. במילים אחרות: הכל ייכנס לתוך הטלפון. לקוח שמסתובב כיום עם מצלמה דיגיטלית, טלפון נייד, מחשב כף יד ונגן MP3, יוכל, להערכת טאן, להסתובב עם מכשיר אחד בלבד בתוך שנים ספורות.

 

אותו מכשיר יצליח לספק ללקוח את מגוון השירותים שמספקים כיום כמה מכשירים נפרדים ובאיכות שאינה נופלת מהמקור. לדברי טאן, שילובם של כל המכשירים האלה למכשיר אחד צפוי להציג בפני הלקוח אפשרויות שאינן קיימות כיום. מילת המפתח בשוק האלקטרוניקה העתידי, אומר טאן, היא ניידות. כדוגמה לכך הוא מציין חברה אמריקנית בפורטפוליו של קרן

ההשקעות, שמייצרת מוצר מבוסס מיקום. אותו מוצר מיועד לבלוגרים (משתמשים המנהלים יומני רשת), ומציע להם לנהל את היומן האישי שלהם לפי המיקום הגיאוגרפי שבו הם נמצאים.

 

מי שייכנס לאתר של הבלוג, יראה מפה גדולה, והרישומים של המשתמש ביומן יאופיינו על פי מיקומו. לטענת טאן, אחד הקשיים העיקריים המעכבים את מימוש החזון הזה, הוא הזיכרון הנמוך של מכשירי הסלולר. האתגר הוא לקרב את מכשירי הסלולר למחשבים, ואת זה אי אפשר לעשות בלי דיסק קשיח (זיכרון) גדול. הסיבה המרכזית לכך היא שהשימושים העתידיים של מכשיר הסלולר, כגון שמירה של תמונות, קבצי וידיאו ומוזיקה, תופסים הרבה מקום.

 

פתרונות בדמות כרטיסי זיכרון

 

כרגע אף מכשיר סלולר לא מציע פתרון לכך. אחד הפתרונות האפשריים לבעיה זו הוא החלפת כרטיסי זיכרון במכשיר – בדומה לפתרונות מעולם המחשבים, כמו דיסק און קי (זיכרון זעיר עם חיבור USB) וכדומה. עם זאת טאן לא התייחס לאפליקציה המנצחת, ה"קילרית" בשפת התעשייה, שתביא לדעתו לחברות הסלולר את ההכנסות הגדולות מהשירותים המתקדמים. נראה כי גם הוא עדיין מחפש אותה.

 

מנהל הסניף הישראלי של הקרן, יוסי חסון, מסכים עם ההערכות של טאן, ומוסיף כי הרבה חברות ישראליות מנסות לכוון למגמה הטכנולוגית הזו באמצעות פיתוחים שונים. חסון מזכיר את המקלדת הווירטואלית, ומדבר על מסכים ממוזערים, תשתיות רשתות לתעבורה מהירה של נתונים, וזכרונות ממוזערים עוד יותר.

 

לדבריו, אחד הצדדים החזקים של החברות הישראליות הוא שיווק חלקי חומרה למכשירים אלה, כמו מצלמות דיגיטליות ממוזערות להרכבה בתוך מכשירי סלולר. עוד אומר חסון כי בעתיד יוכלו החברות הישראליות לתפוס נתח מכובד משוק מכשירי הסלולר, או מכשירי הבידור הניידים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
סלולרי כתחליף למחשב
תחליף מצלמה
מומלצים