שתף קטע נבחר

חטיפים - מקבץ ארועים קולינריים

אבינועם גיל במקבץ ארועים: חגיגת סיום קורס בישול ספרדי במכון סרוונטס, משתה בשר ויין בדרך היין, השף עידן הלפרין מתארח ביקב טוליפ ועוד

חגיגה ספרדית במכון סרוונטס

לרגל סיום קורס הבישול הספרדי הראשון שנערך במכון סרוונטס, מוזמן הקהל הרחב לחגיגת גסטרונומיה ספרדית. בחגיגה תוכלו כמובן לטעום מממטעמי המטבח הספרדי, ובנוסף תקבלו הסברים, בספרדית ובעברית, אודות אמנות הבישול הספרדי, כך שבסוף הערב יהיו באמתחתכם כמה מתכונים ספרדיים חדשים וכמה מילים חדשות בספרדית. לאור הביקוש הרב, יפתח בקרוב קורס נוסף (אין צורך בידע מוקדם בספרדית). המפגש יתקיים מחר, ה-19 למאי בין השעות 19-21 במכון סרוונטס בת"א. הכניסה חופשית. לפרטים נוספים ניתן לפנות ללואיס חוסיד במכון סרוונטס ת"א בטלפון 03-5279992.

 

  • מכון סרוונטס, שולמית 7, תל אביב. טל' 03-5275705

 

תפריט חדש בטמפל בר

עם היועץ הקולינרי שלו, צחי בוקששתר. הבר מציע מבחר מנות חדשות שמתאימות במיוחד לקיץ הקרב ובא ולבירות – האיריות והבלגיות – שהוא מגיש. בין המנות החדשות אפשר למצוא: נקניקיית טלה ארוכה המוגשת עם שיפוד פטריות ועגבניות שרי, סלט ירוק בתיבול מיוחד, קולסלואו – סלט כרוב, גזר ותפוחים, עם חזה אווז מעושן, ומבחר קינוחים.

הבר מציע מבחר של בירות מהחבית – החל בג'ון מרטי , דרך סטלה ארטואה, ולף וכלה בגינס. בנוסף תוכלו לטעום קוקטיילים קיציים חדשים וקלילים שמותאמים למנות הבשר: קוקטייל ספייסי, קוקטייל רוזה – עם מונין ורדים – מוחיטו תפוחים ועוד.

 

  • טמפל בר – מתחם הסינמה סיטי, גלילות. 03-6995536. שעות פתיחה: א' – ו' משעה 17:00 על"א. שבת – 12:30 ועד אחרון הלקוחות. במקום חדר פרטי לארועים עד 40 איש.

 

 

קוקויה – שידור ישיר מהמטבח

"קוקויה" היא מסעדה אסיאתית חדשה בקניון ארנה במרינת הרצליה, בניצוחו של השף שלומי קצין. המטבח מוגדר על ידי שלומי כ"אסיאתי משודרג עם קריצות שובבות ליצירתיות קולינארית מוטרפת". תוכלו למצוא שם אוכל מוקפץ, אוסטרלי, יפני, אורז, נודלס, ארבעה סוגי לחמים הנאפים במקום ומגוון קינוחים ששלומי מכין במטבח המסעדה (למשל, מוס שוקולד בפלפל שחור ואטריות קדאיף).

 

המסעדה מציעה ארוחות הבוקר, מהארוחה הישראלית-סטנדרטית עד ארוחת בוקר אסיאתית, בה מככבות ביצי עין עם סרטנים, סלטי מלפפון באצות וקלמרי ועוד. בלילות מציעה המסעדה תפריט טעימות של מנות מוקטנות. בשידורים הישירים מתוך המטבח ניתן לצפות מעל ארבעה מסכי פלזמה גדולים, המותקנים במסעדה. במטבח המסעדה הותקנו מצלמות וידאו שמשדרות את הנעשה במטבח - בשידור ישיר.

 

  • קוקויה, קניון ארנה, מרינת הרצליה. שעות פתיחה: א'-שבת 10:00-02:00. טל' 09-9551496.

 

 

חגיגת יין ובשרים של דרך היין נס ציונה ומסעדת טוקופיה

 

דרך היין סניף נס ציונה ומסעדת טוקופיה מזמינים אתכם לערב שכולו בשר משובח ויינות איכותיים. בתפריט מגוון יינות של יקב Lindemans מאוסטרליה ויקב Castillo De Molina מצ'ילה, וכן שלושה סוגי בשר: אנטריקוט, סינטה ושיפודי פרגית. הבשרים יצלו על פלנצ'ה ע"י שף מקצועי, היין והבשר יוגשו באופן חופשי וללא הגבלה.

 

בנוסף, מקיימת הרשת טעימות יין בסניפים שלה: 

  • סניף תל אביב 20/05/05 - פסטיבל יקב וודברי'ג של רוברט מונדבי מקליפורניה.
  • סניף רעננה 20/05/05 - פסטיבל טומאסי, מאסי, טדסקי ואלגריני מוונטו איטליה .
  • סניף אור יהודה 20/05/05 - טעימת יקב ברבדו, סוסון ים, פלם היינות החדשים.
  • סניף נס ציונה 20/05/05 - פסטיבל יקבי ד'ארנברג, השקת יין חדש.

 

  • האירוע יתקיים בדרך היין, סניף נס ציונה בתאריך 19/05/05 יום ה', בין השעות 20.00-23.00. עלות השתתפות בטעימה 95 שקל, 15 שקל מהם ישמשו כזיכוי לרכישת מהיינות המוצגים באירוע. מספר המקומות מוגבל, הרשמה באמצעות כרטיס אשראי בטלפון: 08-9302858.

 

 

עידן הלפרין ביקב טוליפ

השף עידן הלפרין ממסעדת "אחוזת הלפרין" יערוך ביקב Tulip ביום שישי 20 במאי, ארוחת גורמה בת שבע מנות ייחודיות אשר הותאמו במיוחד ליינות של היקב. הארוחה תלווה בהסברים וסיפורים של עידן.

 

יקב Tulip, בכפר תקווה שליד טבעון, יארח את הלפרין, בוגר ביה"ס הגבוה לבישול בפאריז La Notre, הבעלים והשף של מסעדת "אחוזת הלפרין" ולשעבר השף של "רוטשילד". הערב ילווה במיטב יינות יקב Tulip. המנות והיינות "חוברו" יחדיו על ידי יינן היקב, דורון יצחקי והשף עידן הלפרין.

 

בין המנות בתפריט: משמש ממולא טלה ברוטב פורט, כפיות קויאר בחצילים, כדורי מלון באבסולוט,  מדליוני טונה צרובה על מצע פול ועגבניות שרי קדש ברנע בליווי Mostly סוביניון בלאן,  דואט מולרד עם עיגולי תפוחי אדמה בליווי קברנה סוביניון Reserve בציר 2003, סורבה פסיפלורה במרק פירות יער אדומים, טרפלס שוקולד בליווי גרפה, ועוד. המחיר לאדם: 220 שקל.

 

  • פרטים והרשמה לארוחה: נילי , טל'  054-8049809.

 

 

יקבי רמת הגולן בגולף ביסטרו בקיסריה

אחת לחודש, ביום החמישי האחרון של כל חודש, מקיימת גולף ביסטרו קיסריה אירוע קולינרי מיוחד – ארוחה מלאה בת חמש מנות המלווה בהרבה יין.  בעולם הגדול קוראים לזה "חתונת אוכל ויין". כאן קרא לזה גיא ונגלניק, השף ובעל המסעדה, ארוחת טעימות והתאמות – טעימות גורמה והתאמות יין, ואפשר גם להיפך.

 

הארוחה הבאה תתקיים ביום חמישי 26.5, בשעה 20:00 כשבתפריט: סביצ'ה דניס בסגנון מכסיקני – ירדן שרדונה סינגל ויניארד אורגני. טורטליני גבינות בחמאת קארי – שרדונה. סורבה ביניים. פילה יען על מצע תרד מוקפץ ברוטב יין אדום מעושן – גמלא סנג'ובזה. אוסובוקו טלה – ירדן סירה. סופלה גבינות עיזים בכנאפה – מוסקט גולן.

 

לחוששים לשתות ולנהוג מוצע שירות חדש ויחודי - אפשרות להזמין הסעה הלוך ושוב מאזור ת"א או חיפה (מותנה בהודעה מראש). מחיר הארוחה כולל היין – 220 שקלים.

 

 

 

ביקורים מודרכים ביקב מוני 

יקב מוני, הנמצא על הדרך שבין שער הגיא ובית שמש, מציע לכם להנות מהשילוב של יין ונוף. משפחת ערטול, בעלי היקב וכרמים באזור, פתחו במקום בית קפה הפונה אל נוף עמק שורק. הם מציעים סיורים ביקב – במתקניו ובמערת החביות שלו, בת מאת השנים – ובכרמי הענבים, השקדים והזיתים. המערה, שבה שוררת טמפרטורה טבעית של 17% ו-70% לחות, נחצבה ידנית על ידי נזירי מנזר דיר רפאעת בסלעי הגיר.

 

במקום ניתן לרכוש יין מתוצרת היקב, שמן זית וזיתים כבושים ומוצרים קשורים אחרים, ריבות, טחינה משובחת ועוד. הביקור ביקב מוני הוא חוויה מרתקת - השילוב בין המנזר והיקב לבין הנוף המרהיב, הנגלה לעין הוא עוצר נשימה ופסטוראלי.

 

  • יקב מוני, דרך הגעה: מכביש מספר 1 תל אביב – ירושלים, יורדים בשער הגיא לכיוון כביש מספר 38, נוסעים דרומה לכיוון בית שמש, נוסעים עד לקיבוץ צרעה ומשם, בדרך עפר באמצעות הכוונה קיימת, מגיעים עד למנזר דיר רפאעת, שם מצוי היקב.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פיאסטה במכון סרוונטס
צילום: איילת בן-יוסף
צילום: סי די בנק
חגיגת יין
צילום: סי די בנק
ובשר - ב"דרך היין"
מומלצים