שתף קטע נבחר

בני רביזדה שוב נעצר והפעם "יש ראיות מוצקות"

מי שמוגדר "בכיר השוק האפור", ושמו נקשר לפרשת הבנק למסחר, נעצר בתום חודשים ארוכים של חקירה סמויה. החשד: הלבנת הון

רעידת אדמה ב"שוק האפור": המשטרה טוענת כי יחד עם רשויות המס, הצליחה לאסוף די ראיות נגד בני רביזדה, מי שזכור בעיקר מפרשת הבנק למסחר - אז הואשם בגניבת 144 מיליון שקל.

 

בתום שבעה חודשי פעילות סמוייה נעצר היום (ב') רביזדה, בן 50, יחד עם שלושה מאנשיו, בחשד למעורבות בעבירות כלכליות. גורם המעורב בחקירה אמר כי מדובר בפרשייה רחבת היקף. תלויים נגדו הליכים משפטיים פליליים כבדי משקל בתחום נכיונות של המחאות, ניהול חשבונות קש, הלבנת הון, ניהול בתי קזינו וזיוף מסמכים שערכם נאמד במאות מיליוני שקלים. כעת המשטרה טוענת כי יש בידה ראיות מוצקות בנדון.

 

בעבר התנהל נגד רביזדה תיק בחשד להעלמת מיסים בשווי של שני מיליארד שקלים ובפרשה הנוכחית הוא חשוד כי באמצעות אחרים המשיך בעסקי ניכיון ההמחאות והעלים מקופת המדינה מאות מיליוני שקלים.

 

סגן ראש מע"מ ומכס בתל אביב, עמיקם ארז, אמר: "מדובר בפרשיה גדולה שבה החשוד פעל בהעלמת מיסים מקופת המדינה. זאת למרות שבעבר בית המשפט הורה לו שלא לעסוק בניכיון צ'קים, אך הוא עשה זאת באמצעות אנשי קש אחרים".

 

הראיות נאספו בין השאר בעקבות מידע מודיעיני שהגיע ליחידה המרכזית של מחוז מרכז יצאו אנשיה למבצע מיוחד בשם "פרש לבן", ותוך שיתוף פעולה עם רשויות המסים עקבו הצוותים אחרי רביזדה ושותפיו.

 

הבנק למסחר: הואשם בגניבת 144 מיליון שקל

 

בפרשת הבנק למסחר נאשם רביזדה בכך שהלווה לעופר מקסימוב את הכסף ששימש אותו להימורים. בתמורה לכך קיבל רביזדה צ'קים מאחותו של מקסימוב, אתי אלון. בכתב האישום נגד רביזדה נטען בשנת 2002 כי הוא גנב או קיבל ביודעו כי הכסף הושג בגניבה, סכומים הנאמדים ב-144 מיליון שקל.

 

כמו כן הוא הואשם בעבירות מס חמורות ובכך שלא דיווח לשלטונות המס על הכנסותיו, בין השאר מניהול בתי הימורים, מתן הלוואות בריבית ונכיון צ'קים תמורת עמלה. הפרקליטות מציינת כי בתקופה הרלוונטית הופקדו בחשבונות שבשליטתו של רביזדה כספים בסכום של 4.8 מיליארד שקל, וכי הנזק שנגרם לאוצר המדינה מאי הדיווח על הכנסותיו נאמד במיליוני שקלים. כמו כן, טוענת הפרקליטות, כי רביזדה ביצע פעולות לשיבוש החקירה בעניינו במטרה להכשיל אותה. 

 

במשטרה חושדים כעת, כי רביזדה נתמך באנשים מארגוני פשע שונים אשר סייעו לו לגבות את הכספים שלקוחותיו היו חייבים לו.

 

אלחנן טננבוים, השבוי שהוחזר משבי חיזבאללה, קשר אף הוא קשרים עם רביזדה, ובעזרת ניכיון המחאות שביצע בעזרתו מימן את מסעות ההימורים שלו.

 

בסוף שנת 2003 הורשעו ארבעה עובדים של רביזדה בכך שלאחר חשיפת פרשת המעילה בבנק למסחר הגיעו למשרדו של רביזדה ורוקנו אותו ממסמכים. בין המורשעים היה גם יוסי רביזדה, אחיו.

 

בפברואר 2003 נעצר רוני ששון בפרשה שכונתה על ידי בנק לאומי "תרגיל עוקץ". לטענת הבנק, הכניס ששון במאי 2000 לחשבון הבנק שלו המחאות ללא כיסוי בסכום של 4.5 מיליון שקל, ונותר חייב לבנק. בעקבות החקירה טענה המשטרה שמאחורי ההמחאות עמדו בני רביזדה ומאיר חסון, מנאשמי פרשת הבנק למסחר, ופעיל הליכוד, שלומי עוז. איש לא הועמד לדין בפרשה ובסיכומו של דבר, נחתם הסכם בין ששון לבין הבנק, לפיו הוא ישלם 4,000 שקל מדי חודש כהחזר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ג'רמי פלדמן
רביזדה. נאספו די ראיות
צילום: ג'רמי פלדמן
צילום: דלית שחם
בהנק למסחר. הואשם בגניבה
צילום: דלית שחם
מומלצים