שתף קטע נבחר
צילום: רוני שיצר, איי פי

קוקטיילים ליום העצמאות

יום העצמאות, שעות הבוקר המאוחרות, אני סובל מהאנג-אובר קטלני, כזה שגורם לי רק לרצות להמשיך לשכב במיטה, שום ברביקיו. אבל בעצם – למה לא? אולי יהיה שם אלכוהול (בטוח יהיה, אם אדאג להביא אותו בעצמי). גיא קידר עם קוקטיילים ליום העצמאות

יום העצמאות, שעות הבוקר המאוחרות, אני שוכב במיטתי ומתענג על קרני השמש האביביות. שעות הבוקר המאוחרות של יום העצמאות, המשפחה שלי עושה ברביקיו (כן, הם צפונים), בחצר, אין לי כח ללכת. ברביקיו של יום העצמאות, מסורת, "תביא גם חברים", הם אומרים. הם לא מבינים שכל האנשים שאני מכיר קרעו את הלילה במסיבות ואלכוהול ולאף אחד אין ממש כח, להזיז עצמו לברביקיו מסורתי. בד"כ אני סובל מהאנג-אובר קטלני, כזה שגורם לי רק לרצות להמשיך לשכב במיטה לאור קרני השמש, שום ברביקיו. אבל בעצם – למה לא? אולי יהיה שם אלכוהול (ובטוח יהיה, אם אדאג להביא אותו בעצמי).

 

בין אם אתם שייכים לממנגלים הכבדים, מחכים לכל הזדמנות בה מזג האויר מזמין יציאה אל הטבע, בין אתם חסידי הברביקיו בשבת, או לפחות במועדים מסויימים, ובין אם אתם סולדים מבשר אשר נחרך על גחלים, ואפילו אם אתם תשושים מליל אמש, או חס וחלילה - צמחוניים, אם אתם קוראים שורות אלה בבוקר יום העצמאות עצמו, אתם כנראה חולים. כל השאר כבר מזמן עסוקים במצווה הלאומית הפופולרית אפילו יותר משמירת כשרות בפסח – המינגול. אז קדימה, החוצה, הצטרפו לחגיגה. ואל תשכחו להביא אתכם משהו לשתות, ועדיף שיהיה חריף – זה רק יהפוך את חווית ה"על האש" ליותר שמחה, משוחררת, ואולי גם יותר חברותית.

 

קירור מראש (כמעט עד דרגת הקפאה) של בקבוקי בירה, הוא מעשה חובה בכל אירוע בו צולים בשר על האש. אבל אל הבירות, אל היין, ואל שאר הבריזרים, ניתן להוסיף גם קוקטיילים נוספים – קרים, מרעננים ורוויי אלכוהול. המדור מספק מספר קוקטיילים כאלה, אותם ניתן להכין גם בכמויות מסחריות טרם האירוע, ואשר ישאירו אתכם פנויים, במהלכו, להתעסק בגריל, בעוד אורחיכם שותים ונהנים עד דלא ידע.

 

משקאות על בסיס סאואר-מיקס

הרעיון פשוט, סאואר מיקס היא תערובת של סירופ סוכר ומיץ לימון, כשמוסיפים משקה אלכוהולי בריכוז גבוה, גם ביחסים גבוהים טעם האלכוהול מוסווה היטב, מה שנותן משקאות שקל מאוד להשתכר מהם.

 

וודקה סאואר

 

החומרים:

1 בקבוק וודקה איכותית (כזאת שעולה 50 שקל ומעלה)

750 מ"ל סאואר מיקס

 

אופן ההכנה:

  1. מקררים היטב את הסאואר מיקס ונותנים לוודקה לנוח במקפיא כמה שעות. מערבבים, טועמים ומתקנים אם צריך עם מיץ לימון, סירופ סוכר(שנשארו מהכנת הסאואר מיקס) או וודקה. ממלאים כוסות בקרח כתוש גס ומוזגים.
  2. גיוון: אפשר להוסיף ליקר דובדבנים ע"פ הטעם ולקבל וודקה סאואר דובדבן.


 

(כמעט) מוחיטו

מוחיטו הוא התשובה הקובנית לקאיפירינייה הברזילאית. במתכון המקורי מועכים עלי נענע עם מעט סוכר על דפנות כוס, מוסיפים ליים, סוכר ורום, ומסיימים במעט סודה. המתכון הבא מבוסס על המתכון המקורי.

 

המרכיבים:

1 בקבוק רום בהיר איכותי

800 מ"ל סאואר מיקס

1 כוס דחוסה עלי נענע

1 בקבוק משפחתי של סודה

עלי נענע לקישוט

 

אופן ההכנה:

  1. שמים את הנענע במעבד מזון, מוסיפים כוס מהכמות הכוללת של הסאואר מיקב ונותנים שני פולסים קצרים. מסננים היטב את התערובת לתוך כד ומשליכים את עלי הנענע.
  2. מוסיפים לכד את שארית הסאואר מיקס ואת הרום, מערבבים ומצננים היטב.
  3. בהגשה, ממלאים כוס בקרח, מוסיפים מספר עלי נענע, מוזגים מהמשקה כמעט עד קצה הכוס ומסיימים במעט סודה.

 

  

מרגריטה (בערך) 

במקור, מרגריטה לא צריכה להיות קפואה. הרעיון להקפיא מרגריטה ולתת לה מרקם של ברד בא רק מאוחר יותר. מרגריטה טובה עשויה ממנה של טקילה, חצי מנה קוואנטרו או ליקר תפוזים טוב אחר, וחצי מנה מיץ ליים טרי. את כל זה מערבבים בשייקר עם קרח ומוזגים לכוס קפואה שבשוליה מלח. מיץ ליים אין ממש בישראל והתחליף המקובל הוא מיץ לימון סחוט טרי ו"רוזז ליים" - תרכיז בטעם ליים שניתן לקנות בחנויות משקאות ובחלק מהסופרים. אם אין לכם, הוסיפו מעט סירופ סוכר, כדי לפצות על החמיצות הגבוהה של מיץ הלימון.

 

המרכיבים:

בקבוק טקילה בהירה איכותית (אפשר גם כהה אם בא לכם)

400 מ"ל סאואר מיקס

300 מ"ל קוואנטרו או טריפל סק אחר

50 מ"ל "רוזז ליים" (אם יש. אם אין, מוסיפים עוד קצת סאואר מיקס)

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את כל את החומרים, טועמים ומתקנים אם צריך. מרגריטה אמורה להיות חזקה מאוד.
  2. מקררים היטב. מגישים סטרייט, קר מאוד או על קרח, אם רוצים.

 

 

סאואר מיקס

 

1/2 ק"ג סוכר

1 ליטר מים

750 מ"ל מיץ לימון סחוט טרי ומסונן (עבודה קשה אבל שווה)

 

אופן ההכנה:

  1. מתחילים לילה לפני. מניחים את הסוכר והמים בסיר מתאים ומביאים לרתיחה תוך ערבוב עם כף עץ להמסת הסוכר. לאחר שהסירופ רתח, מבשלים אותו במשך שלוש דקות ברתיחה. מורידים מהאש ומצננים (אם אין זמן, מכניסים למקפיא לחצי שעה, לקרור מהיר).
  2. כשהסירופ קר, מוסיפים 750 מ"ל ממנו למיץ הלימון וטועמים. הטעם צריך להיות חמוץ מאוד ומתוק מאוד אבל מאוזן. מאזנים במיץ או בסירופ אם יש צורך. מקררים היטב ושומרים בקירור.
  3. הערה: סירופ סוכר נשמר זמן רב בקרור כך שאפשר להכין כמות גדולה ולשמור לשימוש עתידי.

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צריך לסחוט הרבה לימונים, אבל שווה
צילום: שלום בר-טל
"קירור מראש (כמעט עד דרגת הקפאה) של בקבוקי בירה, הוא מעשה חובה בכל אירוע בו צולים בשר על האש"
צילום: שלום בר-טל
מומלצים