שתף קטע נבחר

הכבאים איימו להשבית הזיקוקים - וכך קיבלו משכורת

כבאי הגליל המערבי, שטרם קיבלו את משכורת אפריל, איימו לא לפקח על מופעי הזיקוקים של יום העצמאות. "אנחנו מעוניינים שראשי הרשויות המקומיות יבינו ששירותי הכיבוי לא מובנים מאליהם", אמרו. בישראל כמו בישראל, האיומים עבדו - ובעקבות מו"מ מואץ הושג הסדר שיאפשר תשלום שכרם של הכבאים

בישראל כמו בישראל, האיומים עובדים: שעות ספורות לאחר פרסום הידיעה ב-ynet על איומי הכבאים בגליל המערבי, לא לפקח על הפעלת זיקוקים בערב יום העצמאות, מאחר ולא קיבלו את משכורות חודש אפריל, נמסר מאיגוד הכיבוי הארצי כי הושג הסדר לתשלום המשכורות.

 

"לא ייתכן שאנחנו נסבול בלי משכורות, וכל חודש יהיו לנו חובות וקשיים, כשראשי הרשויות יחגגו על חשבוננו עם זיקוקי די-נור", הסביר יו"ר ועד העובדים באיגוד כבאי הגליל המערבי, ויקטור חזיזה, את החלטתם לאיים לא לאבטח הערב את אירועי יום העצמאות, ובכלל זה את הפעלת הזיקוקים. על פי התקנות לא ניתן להפעיל זיקוקים ללא כבאים.

 

ההודעה נמסרה גם למשטרה ולנציבות הכיבוי הארצית. הכבאים נוקטים עיצומים ועובדים במתכונת שבת היות שלא קיבלו את משכורות חודש אפריל.

 

למרות איום הכבאים, אמר גורם משטרתי בכיר במרחב גליל כי מאחר שהכבאים עובדים במתכונת שבת יינתן פיתרון נקודתי לכל בעיה שתתעורר, ואין  

בכוונת המשטרה להתערב ולאסור על קיום מופעי זיקוקים.

 

ואולם, מו"מ מואץ התקיים בין ארגוני הכבאים לבין משרד הפנים, ובסיומו הוחלט כי משרד הפנים יקזז סכום של כ-4.5 מיליון שקלים מהתקציב שהוא אמור להעביר לרשויות המקומיות החייבות כספים לאיגודים השונים. הכסף יועבר לאיגודים, ומשם לחשבונות הבנק של העובדים. מוסקו אמר כי הכסף יועבר עד יום שישי הקרוב.

 

יו"ר ועד העובדים באיגוד הכבאים בגליל המערבי, ויקטור חזיזה, אמר כי עם קבלת ההודעה משירותי הכיבוי הארציים חוזרים הכבאים בגליל המערבי לעבודה סדירה, על כל המשתמע מכך.

מלבד משכורותיהם של כבאי האיגוד בגליל המערבי, ישולם גם שכרם של עובדי האיגוד בגליל העליון, טבריה-צמח, השרון, פתח תקווה, איילון ובית שמש, ובסך הכל שבעה איגודים שונים.

 

כבר קרוב לשנה שכבאי הגליל המערבי נאבקים לקבל את שכרם מדי חודש, והם הודיעו כי אם לא יקבלו את שכרם עד יום ראשון, יסגרו לחלוטין את התחנות ביישובי האיגוד.

 

בעבר כבר הפגינו הכבאים, ואף שבתו וחסמו כבישים, אולם עדיין אין הם מקבלים את משכורותיהם כסדרן, ומדי חודש עליהם לנקוט בעיצומים ולסגור תחנות. גם לאחר שמשרד הפנים החליט לקזז את חובות הרשויות לאיגוד הכיבוי מהכספים שהוא מעביר לרשויות המקומיות, לא נפתרה הבעיה.

 

שיאם של העיצומים נרשם בחודש נובמבר 2004, לאחר שהכבאים לא קיבלו את שכרם משך קרוב לשלושה חודשים. חובות האיגוד העמיקו באותה תקופה עד כדי כך, שהיה חשש כי לא יהיה כסף לרכישת דלק לרכבי הכיבוי.

 

חזיזה אמר כי הגיעו מים עד נפש. "אנחנו פועלים במתכונת שבת, לא נוקטים בפעולות מניעה ורישוי, אבל לאיש לא אכפת. יש חובות של יותר מחמישה מיליון שקלים לאיגוד, ובדרך כזו אי אפשר להמשיך לפעול. אנחנו מקבלים את המשכורות בסוף החודש במקום בתחילתו. החובות של הרשויות המקומיות לאיגוד לא מעניינים את הבנקים. הם חונקים אותנו בריביות ולא מאפשרים לאנשים לחיות כמו שצריך. אנחנו מעוניינים שראשי הרשויות המקומיות יבינו ששירותי הכיבוי לא מובנים מאליהם".

 

הכבאים חנכו אתמול תחנה במשגב, והביעו פליאה על עיתוי פתיחת התחנה. "הרשויות באזור משגב חייבות לנו קרוב לשלושה מיליון שקלים, ובכל זאת מקבלים תחנה חדשה ושירותים טובים. מי שמשלם את המחיר הם הכבאים", הסביר חזיזה.


פורסם לראשונה 11/05/2005 11:34

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אבי כהן
"שירותי הכיבוי לא מובנים מאליהם" (ארכיון)
צילום: אבי כהן
צילום: אחיה ראב"ד
נאבקים לקבל את שכרם (ארכיון)
צילום: אחיה ראב"ד
צילום: איי פי
יום העצמאות. לא יאבטחו הפעלת זיקוקים (ארכיון)
צילום: איי פי
מומלצים