שתף קטע נבחר

"הדרן" מכר כרטיסים לפיינל פור במחיר גבוה פי 10 ממחירם הרשמי

'ידיעות אחרונות' חושף: על חלק מהכרטיסים למשחקי מכבי ת"א במוסקבה הושמו מדבקות ועליהן נרשם מחיר הגבוה בהרבה מהמחיר הרשמי. י.א, ששילם 825 שקלים לכרטיס, נדהם לגלות שמתחת למדבקה התנוסס הסכום 12.5 יורו, כ–70 שקלים בלבד. מנכ"ל "הדרן" דודי ברקוביץ': "הכל חוקי"

כרטיסים לגמר היורוליג במוסקבה, שהמחיר שהודפס עליהם היה 12.50 יורו (כ – 70 שקלים), נמכרו במשרד הכרטיסים "הדרן" בתל אביב ב – 825 שקלים. כך חשף אתמול איש עסקים ממרכז הארץ, שנסע עם שני בניו למשחקים בבירת רוסיה, עם כרטיסים שרכש ב"הדרן".

 

המקום שבו היה נקוב המחיר הרשמי (12.50 יורו) על הכרטיס שהונפק ע"י מארגני הפיינל פור, הוסתר על ידי מדבקה לבנה, שעליה הודפס מחיר של 825 שקלים, הגבוה כאמור במאות אחוזים מהמחיר הרשמי.

 

י.א נסע בשבוע שעבר למוסקבה, לרגל עסקיו, והחליט לנצל את ההזדמנות כדי לקחת את שני בניו, רועי ואלירן, לחוויית הפיינל פור. הוא הזמין חדרים במלון במוסקבה, ופנה למשרד "הדרן" כדי לרכוש כרטיסים למשחקים.

 

מספר י.א: "מספר ימים לפני הפיינל פור רכשתי בהדרן שישה כרטיסים. על כל אחד משלושת הכרטיסים לגמר הופיע מחיר של 825 שקלים, ועל השלושה לחצי-הגמר – 625 שקלים. בסך הכל זה יוצא 4,350 שקלים, אבל ביקשו ממני 3,750 שקלים. זה נראה לי כמו שוק, כי עשו לי הנחה מבלי שביקשתי. אני ביקשתי במפורש שהכרטיסים יהיו רק למקומות הטובים, ואמרו לי שאלה מקומות טובים. כשהגעתי לאצטדיון, ראיתי שאני עולה ועולה עד למרומי היציע. אמרתי לעצמי 'זה לא יכול להיות'.

 

"אחר-כך שאלתי ישראלים שהיו באולם כמה עלה להם כרטיס, והם הציגו לי את הכרטיסים שלהם, וראיתי שיש עליהם מדבקה. הורדתי את המדבקה ואז ראיתי שבאמת, מתחת למדבקה הופיע המחיר הנקוב – 12.50 יורו".

 

ממשיך י.א: "בסופו של דבר יצא ששילמתי בארץ 825 שקלים על כרטיסים בשורה 16, ואלה שישבו במקום הרבה יותר טוב, בשורה 3, שילמו רק 70 שקלים. מה אגיד לך, המשרד בארץ השפיל אותי. הרגשתי מושפל מול החברים שצחקו עלי. לגמר כבר לא השתמשתי בכרטיסים שקניתי ב'הדרן', הם נשארו אצלי עם הביקורת. קניתי במוסקבה שלושה כרטיסים חדשים למקומות טובים יותר ב- 200 יורו. אם כבר שילמתי כל-כך הרבה, לפחות שאראה את המשחק כמו שצריך".

 

מנכ"ל "הדרן", דודי ברקוביץ' הגיב אתמול: "קיבלנו את הכרטיסים בחוזה מאיטליה. האיטלקים אמרו לנו באיזה מחיר למכור את הכרטיסים, וקיבלנו עמלה של עשרה אחוז בלבד. מכרנו כרטיסים במחירים שבין 850 שקלים ל – 1,250 שקלים כשלושה שבועות לפני הגמר, כשהכל היה עדיין חם והכרטיסים לפיינל פור היו קשים להשגה. בסוף גם נתקענו עם 80 כרטיסים שאותו איטלקי נאלץ לזרוק לפח".

 


רועי ואלירן עם הכרטיסים והמחיר המופקע (צילום: ראובן שוורץ)

 

בקשה למדבקה שנוספה לכרטיס המקורי ועל פער המחירים הבלתי סביר, אמר מנכ"ל "הדרן": "יש אנשים שנכנסים למכרזים באינטרנט. היו מכרזים בחודש יולי. ביולי הכרטיס עלה 12.50 יורו. תמסור לחבר הנחמד, שכשהאיטלקי הזה קנה את הכרטיסים ב – 12 וחצי יורו, מכבי תל אביב הייתה רק בשלב הבתים. הוא לא יודע אם מכבי תהיה בגמר או לא. לוקחים סיכונים בעסקים, ואלה סיכונים גדולים להביא כאלה 300 כרטיסים. זה גם לא 12 וחצי יורו, אלא 12 וחצי כפול שתיים, כי מדובר בחבילה לשני המשחקים יחד, ועוד דמי משלוח".

 

אבל במקום 12.50 יורו לדרוש מעל 800 שקל, זה נראה מחיר מופרז.

"יש לנו חוזה עם הבן-אדם שקנה את הכרטיסים מראש. אני יכול להציג אותו בפנייך".

 

מי זה הבן-אדם?

"קוראים לו דניס. בחור איטלקי".

 

איזה משרד או חברה מייצג האיטלקי הזה?

"לא יודעים. זה בחור פרטי. עורכי דין ערכו איתו את החוזה. הכל מסודר".

 

יכולתם לסמוך עליו?

"בפעם הראשונה שהוא עשה איתי דבר כזה פחדתי נורא. אבל הכסף אצלי, לא אצלו. אני עושה לו את ההעברה הבנקאית. בדקתי שהכרטיסים אינם מזויפים. האחריות שלנו כמשרד כרטיסים, מהגדולים, לבדוק שאנחנו מוכרים לאדם מוצר ולא מרמים אותו. המוצר שמכרנו חוקי, אמרו לו שהמקומות למעלה באמצע".

 

למה עשיתם לו הנחה?

"לא זכור לי שנתנו לו הנחה. בשביל דבר כזה הקופאים צריכים אישור שלי".

 

לגבי טענת האוהד, שבמעמד רכישת הכרטיסים ב"הדרן" נאמר לו שהכרטיסים הם למקומות הטובים באולם, ובפועל הוא מצא את עצמו במרומי האולם, השיב ברקוביץ': "הקופאים אצלנו תודרכו לומר שהמקומות הם למעלה באמצע, ואפילו החזקנו מפה של האולם, למען אנשים שביקשו לדעת היכן הם יישבו. לא היו כרטיסים למקומות הטובים".


אוהדי מכבי בגני יהושע. הכניסה ללא תשלום (צילום: איי פי)

 

אתם שמתם את המדבקה?

"האיטלקים שולחים לנו את הכרטיסים ואומרים לנו זה המחיר".

 

מה תאמר לאותו אוהד, שמרגיש מרומה כשרכש מכם כרטיסים במחיר מופרז?

"אני מבין את התסכול שלו, אבל באמת שלא חייבתי אותו לקנות. כל המחירים הנקובים על הכרטיסים היו נמוכים, וכל הכרטיסים נמכרו במחיר שהוא שילם. הוא יכול היה לנסוע למוסקבה בלי כרטיס, ולחפש שם. מי שקנה באינטרנט לפני חצי שנה שילם 12.50 יורו. מי שטורח בערב שבת, אוכל בשבת".

 

ראוי לציין כי כבר במוצאי שבת האחרונה, במהלך מסיבת הקוקטייל של היורוליג בה נבחר השחקן המצטיין של העונה (אנתוני פרקר), סיפרו מקורבים למשלחת של מכבי ת"א שידוע להם כי על גבי כרטיסים רשמיים של היורוליג הודבקו בארץ מדבקות לבנות, עם מחירים של מאות שקלים, סכום הגבוה במאות אחוזים מזה שנקוב על גבי הכרטיס הרשמי.

 

תגובת היורוליג: לא מכרנו כרטיסים דרך סוכנים

 

בתגובה לשאלת "ידיעת אחרונות", אמר אתמול האחראי על התקשורת ביורוליג, ולדימיר סטנקוביץ': "אנחנו מכרנו עוד הרבה לפני הפיינל פור. 6,500 כרטיסים דרך אתר האינטרנט שלנו. לא ייתכן שמכרנו לסוכנים כאלו או אחרים כרטיסים בצורה לא רשמית או רשמית, גם לא לאיטלקים. יכול להיות שמישהו עשה מהכרטיסים שוק שחור, וזו לא הבעיה שלנו. כל קבוצה שהשתתפה בפיינל פור קיבלה משהו כמו 800 כרטיסים. מבחינתנו, הסכום שהיה נקוב על הכרטיס שולם, וזהו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ראובן שוורץ
825 שקל כדי לראות את מכבי
צילום: ראובן שוורץ
צילום: ראובן שוורץ
שארפ ושאראס, היה שווה?
צילום: ראובן שוורץ
מומלצים