שתף קטע נבחר

חמישה יינות וברנדי

שגיא קופר מחזיר חוב ומספר על השקה של שני יינות חדשים של יקב "הרי גליל", וחושף את הברנדי החדש והמצוין של תשבי, שגם הושק לאחרונה

אני חייב לכם עדכון אחד מלפני חג הפסח, לגבי היינות החדשים של יקב הרי גליל. כזכור, דובר אז על השקה של יראון חדש – 2002 – וכן על השקה של יין חדש, מסוג שמעולם לא יוצר ביקב.

 

ביום שני בערב הוצגו היינות החדשים של היקב, כולם טובים, כולם נעימים וכולם נותנים תמורה טובה, או, במילים אחרות "מספקים את הסחורה". בסך הכל יש עכשיו ליקב שמונה יינות שונים בפורטפוליו שלו. חלק מהיינות האלה יהיו זמינים במסעדות ובחנויות יין מתמחות, ולא כל כך ברשתות השיווק.

 

הרי גליל שיראז קברנה 2003 – היין החדש של היקב - שילוב זה – 50:50, אוסטרלי בסגנונו – הוא שילוב כמעט אידיאלי למי שרוצה להנות מיין מודרני, מתוחכם יותר מהממוצע ובעל טעמים מגוונים. השיראז תורם ליין הרבה תיבול מעניין ואילו הקברנה נותן לו גוף, ועומק. צבעו של היין יפה מאוד, ארגמני, והוא בעל אף מאוד נעים, קצת חייתי, ועם זאת עשיר. סיומת ארוכה אבל עדינה. יופי של יין לאוכל מתובל יותר – מצוין למנגלים, אם להיות קשורים לימים אלה. 14% אלכוהול.

מחיר מומלץ לצרכן - כ- 55 שקל.

 

הרי גליל סוביניון בלאן 2004 -  זהו המשך לסוביניון בלאן של 2003. יין בעל צבע זהב בהיר, מבריק, אף טוב ורענן. היין עשוי על הצד המינרלי יותר של הסוביניון בלאן. גבי סדן, יינן היקב, סיפר על תהליך הייצור של היין וציין שהוא לא ראה כלל זגים: הענבים נבצרו ידנית ונסחטו בצורה עדינה על אשכולות שלמים. עם סיום התסיסה, היין הופרד מהמשקעים הכבדים ונשמר במיכלי נירוסטה במשך מספר חודשים, על מעט ממשקעי השמרים הקלים. התוצאה, כאמור, היא יין עדין, בעל אף פירותי וגוף יחסית מלא. יין קיצי, שיתאים מאוד גם לליווי ארוחות קיץ קלות ובראנצ'ים, אבל גם לבישול של מאכלי דגים וירקות מאודים. 12.5% אלכוהול. מחיר מומלץ לצרכן 35 שקל (לא יותר).

 

הרי גליל שרדונה 2004 - יין יפה, גוון זהב מעט עמוק, מאוד מאוזן ונעים. הוא מצטרף לרשימה – מתארכת – של יינות שרדונה בעלי יחוד ואופי שאינו מצדיק את תנועת ה"כל חוץ משרדונה" של השנים האחרונות. כ- 40% מהיין יושן בחביות עץ חדשות, והשאר – במיכלי נירוסטה בלבד. בסיום התסיסה נעשה שילוב של שני היינות, מה שנתן יין בעל אופי מאוד מעודן, עם גוף טוב ומרקם חמאתי, אבל ללא שלטון עץ. 13.5% אלכוהול. אם אתם מחפשים לבן מעט כבד יותר – ב- 35 שקל, זאת עסקה מצוינת.

 

הרי גליל פינו נואר 2003 - שומו שמיים, האזיני ארץ: פינו נואר ישראלי ראוי לשתיה? קוט ד'אור זה עדיין לא, אבל אנחנו בכיוון הנכון, ללא ספק. יין אדום ארגמן בינוני בעומק. אף אופייני מאוד לזן – ראו הוזהרתם אם אתם לא אוהבים – אבל לא אופייני מדי... דובדבנים, סיגליות, טבק ואדמתיות, אולי יש משהו קצת חייתי גם ביין הזה. תהליך הייצור שלו כלל שימוש בחביות משומשות בלבד – במגוון שנים – בהן הוא שהה כחצי שנה. התוצאה? יין לא כבד, משובח לכל הדעות, במיוחד אם יוגש מקורר מעט. מחיר מומלץ לצרכן – 55 שקל. בהחלט מומלץ.

 

הרי גליל יראון 2002 - עם 54% ק"ס ו- 46% מרלו, גבי סדן קרב מאוד את הבלנד המוביל של היקב להיות בלנד של חצי-חצי. היראון של 2001 היה מבוסס יותר על קברנה סוביניון (כ- 70%). הסיבה, אומר סדן, היא באיכותו המצוינת של יבול המרלו משנה זאת, שהיתה מעט בעייתית מבחינה אקלימית, ומכאן תרומתו הרבה יחסית ליין. היין מפגין צבע עמוק ועשיר, ואף בהתאמה: מרוכז, ריבתי אפילו. היראון – כמו קודמיו – הוא בעל גוף מאוזן ומוצק. זה יין שללא ספק ירוויח מיישון בתנאים טובים, ויחזיק היטב לפחות עוד כמה שנים. לשתיה מיידית – רצוי מאוד להניח להתפתח בכוס, ואני מתפתה אף לאמר – לשמור כוס לשתיה ביום שלמחרת. שימו לב לרמת האלכוהול של היין – 15%. היא גבוהה, אבל לא מורגשת. היין יתמודד היטב עם מנות כמו אוסובוקו של טלה וסטייק עסיסי ומפולפל. מחיר מומלץ לצרכן – 85 שקל.

 

 

אסטייט ברנדי תשבי

 

יקב תשבי, שבאוגוסט יחגוג שני עשורים להיווסדו, השיק ממש לאחרונה את הברנדי החדש של היקב - יונתן תשבי אסטייט ברנדי 1993, שיושן 12 שנה בחביות.

 

גולן תשבי, יינן היקב, זיקק את הברנדי בשנת 1993, ומאז ביקבק ומכר היקב לאחרונה חלק ממנו לפני מספר שנים, ועתה הוא מוציא כמות מוגבלת נוספת. שאר הברנדי יישאר בחביות ויוצע שוב למכירה – בחלקו לפחות – בעוד מספר שנים. הברנדי עשוי מ-100% ענבי פרנץ' קולומבאר מכרמי זכרון יעקב. הייצור על פי האסכולה והמורשת המקובלת בקוניאק שבצרפת, בהתאם לסגנון הבישול של רמי מרטן, במזקקת אלמביק מקורית הנמצאת ביקב תשבי. המזקקה – כמעט בת 100 שנה – יוצרה בעבודת יד עבור רמי מרטן ואף נקנתה מהם, משומשת.

 

כאשר היה הברנדי הזה בן 3 שנים, הוא זכה בגביע דומק ובמדליית זהב. בנוסף, השיקו ביקב את ה-Eau De Vie יונתן תשבי שיוצר מענבי פרנץ קולומבר וזוקק במזקקת האלמביק ביקב. ברנדי זה נשאר לבן היות ולא יושן בחביות עץ.

מחיר הבקבוק – לרכישה רק ביקב – כ- 250 שקל. אם אתם ביקב, טעמו אותו והתרשמו ממנו בכוס ארוכה, ולא בכוס "קוניאק" מסורתית.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הרי גליל שיראז קברנה 2003 - מצוין למנגלים
הרי גליל פינו נואר 2003 - בכיוון הנכון, ללא ספק
צילום: שגיא קופר
יקב הרי גליל - משיקים במרץ
צילום: שגיא קופר
הברנדי של תשבי - מצוין
מומלצים