שתף קטע נבחר

עסקת סלקום: בלסאות' חיסלה את פעילותה בישראל

ולא רק היא: גם קבוצת ספרא, איתה מעוניין דנקנר לבנות שותפות שווה, נמצאת בהליך דומה של צמצום פעילות בישראל

אחת הבדיחות הידועות בענף הסלולר קשורה למחלקה הבינלאומית בחברת הטלקום האמריקנית בלסאות'. בשנתיים-שלוש האחרונות מכרה בלסאות' את כל אחזקותיה בחברות סלולר מחוץ לארצות הברית. האחזקה היחידה שנותרה לה עם השלמת המכירות האלה היתה אחזקתה בחברת הסלולר הישראלית סלקום. עתה, עם מכירות אחזקותיה בסלקום לקבוצת אי.די.בי, תכלול פעילותה הבינלאומית של בלסאות' את המחלקה הזו בלבד, שמונה שבעה עובדים בלבד.

 

האגדה מספרת כי אחד הגורמים שהקשו על סגירת העסקה עם בלסאות' היה ראש המחלקה הבינלאומית בבלסאות', שחשש למקום עבודתו. וכך, למרות רצונו של דנקנר לרכוש את סלקום, הרכב בעלי המניות של החברה נותר ללא שינוי מאז הקמתה: בלסאות' (34.5%), ספרא (34.5%), דנקנר (25%), בני ודני שטיינמץ (3%) ושלמה פיוטרקובסקי (2%).

 

לא רק קבוצת בלסאות' יוצאת מישראל. גם קבוצת ספרא, איתה מעוניין דנקנר לבנות שותפות שווה, נמצאת בהליך דומה של צמצום פעילותה בישראל. אחד המהלכים שביצעה המשפחה בתחילת 2003 היה מכירת השליטה בבנק הבינלאומי לקבוצת בינו-ליברמן תמורת 90 מיליון דולר. בשלב זה לא ברור מה תהיה החלטת הקבוצה באשר לסלקום, אך לא מן הנמנע כי קבוצת ספרא תחליט לחסל את כל פעילות המקומית.

 

הדיונים סביב שינויי הבעלות בסלקום נמשכים זה יותר משנתיים. בכל פעם משהו אחר מעכב את התהליך - פעם הערכת שווי בעייתית של ספרא ובלסאות', פעם הכרזת השותפים כי אין בכוונתם למכור את אחזקותיהם בחברה, ופעם התעלמות הדדית של כל השותפים זה מזה. התוצאה: הבעלות על סלקום נותרה כשהיתה מאז הקמתה.

 

הסיכוי כי קבוצת ספרא תבחר לממש את זכותה להשתלט על סלקום נראה עתה נמוך. ההתלבטות המשמעותית יותר הניצבת עתה בפני הקבוצה היא אם להיענות להצעתו של דנקנר ולהיכנס לשותפות בשליטה בסלקום, או לחלופין לקפוץ על העגלה של בלסאות' ולמכור את חלקה לדנקנר.

 

האפשרות השנייה נראית קצת יותר הגיונית, משום שקבוצת ספרא עסקה בשנים האחרונות בצמצום עסקיה בישראל. עם זאת תשובה סופית על כוונותיה של הקבוצה תתקבל רק בעוד משלושה חודשים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים