כרמל וונצ'רס גייסה 200 מיליון דולר לקרן שנייה

הקרן החדשה תתמקד בתחומי התוכנה והתקשורת. שותפי הקרן החדשה הם שלמה דוברת, אבי זאבי, הראל בית-און, רינה שאינסקי ואורי בן-דורי

אלי שמעוני

|

03.05.05 10:09

 

תעשיית ההון סיכון הישראלית ממשיכה לגייס כספים, והפעם זו קרן הון סיכון כרמל וונצ'רס שהודיעה כי השלימה גיוס קרן שנייה בהיקף של 200 מיליון דולר.

 

כרמל וונצ'רס II תתמקד בהשקעות בתחומי התוכנה והתקשורת. שותפי הקרן החדשה הם שלמה דוברת, אבי זאבי, הראל בית-און, רינה שאינסקי ואורי בן-דורי.

 

"בהתבסס על הניסיון התפעולי שלנו ורשת הקשרים הבינלאומיים, אנו מחויבים להמשיך ולאתר הזדמנויות השקעה מבטיחות וליצירת רווחי הון להם ולמשקיעינו", אמר שלמה דוברת, שותף ומייסד של כרמל וונצ'רס.

 

אבי זאבי, שותף ומייסד של כרמל וונצ'רס, מסר כי "אנו מעריכים מאד את התמיכה החזקה לה זכינו מקבוצת משקיעים בינלאומית איכותית שכזו. אנו צופים קדימה לעבודה משותפת עם היזמים לבניית הדור הבא של חדשנות טכנולוגית".

 

כרמל נהנתה מתמיכה של משקיעיה המוסדיים הקיימים, בין היתר שלושה גופים המנוהלים ע"י Grove Street Advisors והכוללים את קאלפרס – קרן הפנסיה של עובדי מדינת קליפורניה ואת קרן הפנסיה של מדינת אורגון.

 

כמו כן המשיכו והשקיעו בקרן קבוצת פרטנרס משוויץ, די-פרטנרס, פומונה קפיטל, סיטיגרופ וקרן הון הסיכון של חברת סימנס. בנוסף הצליחה כרמל לצרף לרשימת משקיעיה ארגונים בינלאומיים מובילים הכוללים את הורסלי ברידג', ג'י-פי מורגן פלמינג, גוף השקעה ממשלתי מוביל ממזרח אסיה, ל.ג'י.טי. קפיטל, הרבורוסט, קרן קאופמן, קרן ההשקעות של חברת הביטוח סוויס-רה, וולשיר וגולדמן זאקס.  

 

קלינט האריס, שותף מנהל ומייסד של Grove Street Advisors ציין: "אנו מעורבים בשוק הון הסיכון הישראלי מתחילתו. כרמל וונצ'רס צמחה להיות אחת מקרנות הון הסיכון המובילות בישראל, שוק שביצועיו בעשר עד חמש עשרה השנים האחרונות לא נפלו ואף עלו על אלו של השוק האמריקאי. בדומה לקרנות החדשות הטובות ביותר מחוץ לישראל, לשותפי כרמל ניסיון אופרטיבי מוצלח יוצא דופן והם הצליחו לבנות לכרמל מוניטין חזק בקהילת הון הסיכון הבינלאומית והישראלית. אנו שמחים שהצלחנו להגדיל משמעותית את סכום ההשקעה שלנו בכרמל". 

 

כרמל, שנוסדה בשנת 2000, מתאפיינת במעורבות פעילה בחברות פורטפוליו, וכל אחד משותפי הקרן מטפל ב-5-4 חברות בלבד. הקרן מסייעת לחברות הפורטפוליו במיצוב ובתכנון אסטרטגי, בקישור לשותפים ולקוחות, בהקמת צוותי הנהלה בישראל ובחו"ל, בפיתוח נוכחות בארה"ב ובאירופה ובבניית מערך מכירות בינלאומי. 

 

אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד