בימי שבת ממלאים מטיילים את כרם מהר"ל, מושב שקט על אחד ממורדות הכרמל. המקום יפה לא רק בזכות הנוף הירוק הטבעי, אלא גם בגלל פיזור הבתים בו: אלה החדשים שנוספו בשנים האחרונות הוטמעו בין בתי הוותיקים, במקום בשכונה נפרדת, כמקובל בהרחבות. אחד מהם מושך את תשומת הלב במיוחד: בני הבית הזה, שתיכננה ורד בלטמן כהן, כבר התרגלו לתגובות שהוא מעורר בקרב עוברי אורח, שעוצרים מולו, דופקים בדלת ומבקשים לסייר בו.
קובייה לבנה, שנדמית כמרחפת, היא המראה שנגלה לבאי הרחוב, והשילוב בינה לבין אבן הלקט שמחפה את חלקו התחתון של הבית מעורר את סקרנותם. לאלה נוספים הנוף והטופוגרפיה הייחודית של המגרש, שממוקם על צלע הר – נתון שהוביל את תכנונו של הבית.
הדיירים, זוג בפרק ב', התאהבו בנוף וחלמו על בית שיתאים לחייהם החדשים, הכוללים ילדים בוגרים מהנישואים הראשונים (שביקשו פרטיות מקסימלית בחדריהם) וילדה קטנה שהולידו יחד. גודל המגרש 750 מ"ר, ועליו תיכננה בלטמן כהן בית בשטח של 240 מ''ר, על שתי קומות: בתחתונה חדר משפחה, שלושה חדרי שינה ושני חדרי רחצה, והעליונה היא דווקא קומת הכניסה שבמפלס הרחוב, ובה החללים המשותפים של הסלון והמטבח. החלוקה לשני מפלסים באה לידי ביטוי גם בחוץ: כל קומה/קובייה זכתה לחיפוי אחר, והשוני מדגיש את הטופוגרפיה המיוחדת של המגרש.
קומה הכניסה חופתה בבטון מוחלק. המטבח תוכנן כשני קווים מקבילים: קיר של ארונות גבוהים ולבנים מקביל לקיר האבן שמלווה את המדרגות. מולו הוצב "אי" שבו הכיור והכיריים, ושנבנה מעץ אגוז עם משטח עבודה מאבן קיסר דמוית בזלת.
בהשראת הנוף ואבני הלקט שמחפות את הקומה מבחוץ עיצבה בלטמן כהן לוח מתכת בגוון חלודה, שמחפה את הנישות של החלונות.
חדרי השינה חופו בפרקט מעץ אלון, ומכל אחד מהם אפשר לצאת החוצה. חדרי הבנות פונים לכיוון ההר ויוצאים לחצר שנוצרה בחפירה של הקומה בצלע ההר, ושבה נבנו טרסות מחופות באבן. מחדר ההורים ופינת המשפחה אפשר לצאת אל הגינה האחורית של הבית, שפונה אל הנוף. על פינת הישיבה בחוץ מצלה הקובייה המרחפת, שנשענת על שני עמודים תומכים.
בחדר ההורים, כמו בסלון, הקירות לבנים והרהיטים מועטים: מיטה שמעליה חלונות "סרט" ומולה ארון בגוון הקיר.
>> ואיך נראה בית סוכנות ישן בכרמל, ששופץ והפך לבית משפחתי עדכני ונוח?
- קבלן: שי יזמות ובנייה.
- סטיילינג לצילומים: מאירה סיטון.
- חלונות בלגיים: עוז גלעדי.
- רצפת בטון: אבן גן.
- גופי תאורה: STOR.
>> לאתר של עמית גרון.