1. יובל יסקי, ראש המחלקה לארכיקטורה ב"בצלאל", בוחר:
המשכן לאמנות בעין חרוד
אדריכל: שמואל ביקלס
"המשכן לאמנות הוא המבנה הראשון שהוקם בארץ כמוזיאון לאמנות יפה, ובעיני הוא מגלם כמה מהתכונות הנפלאות ביותר שהאדריכלות מסוגלת לבטא. יופיו של המוזיאון אינו רק בצורתו וחלליו אלא גם בהיבטיו הרחבים. בהיבט התרבותי המוזיאון הוא ביטוי לשאיפתה של חברה קטנה להפוך לחברת מופת ולשמר ערכים שאינם מאפיינים חברות 'כפריות' כלל וכלל. מבחינה אדריכלית המשכן הוא יצירת מופת של אחד מגאוני האדריכלות החשובים שפעלו בארץ ולא זכו להיכנס, עדיין, לפנתיאון.
כנסיית הקבר
"רק יותר מאלפיים שנים של נצרות, קדושה ומלחמות אמונה יכולים לייצר מורכבות ויופי אדריכליים כמו שכנסיית הקבר מציעה. המתחם, הכולל את חמש התחנות האחרונות של הוויה דולורוזה, נבנה מהמאה הרביעית ואילך ומשמש זה לצד זה יוונים אורתודוקסים, ארמנים, אתיופים, קתולים, קופטים, סורים ואחרים שחילקו את המרחב ביניהם בצורה מדוקדקת.
מרכז המבקרים רמת הנדיב
אדריכלית: עדה כרמי-מלמד
"ישנן יצירות מופת רבות שראויות להיכלל ברשימת המבנים 'היפים' בארץ: בית ההבראה מבטחים בזכרון יעקב בתכנונו של יעקב רכטר, בית המשפט בחיפה בתכנונם של ברכה ומיכאל חיוטין, בית העירייה בבאר שבע בתכנונם של נדלר-נדלר-ביקסון-גיל, מוזיאון עין חרוד בתכנונו של שמואל ביקלס, ספריית שוקן ובית ויצמן בתכנונו של אריך מנדלסון, ועוד רבים אחרים.
4. בני לוי, ראש המחלקה לאדריכלות במרכז האקדמי אריאל, בוחר:
בית מבטחים, זכרון יעקב
אדריכל: זאב רכטר
"בית הבראה מבטחים
הוא מבנה מינימליסטי ואצילי, הצהרה אדריכלית ברורה המשתלבת עם הנוף והטבע - כתר עדין בראש ההר, ארגון פנימי מצוין שבו חוץ ופנים חיים בהרמוניה, גיאומטריה וסטרוקטורה פשוטות ומתוחכמות כאחד. אחד משיאי המודרניזם בישראל וזכר לתקופה חברתית, תרבותית ואדריכלית ראויה".
>> ומה הבחירה שלכם? לחצו על 50 התמונות כדי לקרוא על הבניינים