זו היתה דירת שני חדרים ישנה, טיפוסית לתל אביב: 57 מ"ר שמחולקים לפי פונקציות (שירותים, אמבטיה, מטבח, מרפסת שירות וכו'), ומסדרונות אפלוליים ונמוכי קומה שמעליהם בוידעם. בשמת אונגר ויהונתן אונגר, זוג צעיר, נכנסו לדירה, שיפצו אותה והפכו אותה לדירה חיננית בת שלושה חדרים וחצי. בני הזוג אחראים לתכנון ולעיצוב הפנים במשותף: היא סיימה את לימודי האדריכלות בטכניון לפני שנתיים וחצי, הוא בוגר המחלקה לעיצוב תעשייתי בבצלאל.

למרות הוספת החדר, הדירה המשופצת אינה נראית צפופה מהמקורית; להיפך, היא מרווחת ממנה. גם השימוש היצירתי שנעשה ברהיטים ישנים, בין השאר משיקולי תקציב, יכול לתת השראה לזוגות צעירים אחרים. "היתה תחושה צפופה ולא מנוצלת של המרחב", אומרת אונגר. "הדירה לא שופצה מאז שהוקם הבניין, ב-1947. כל פונקציה מוקמה בחדר נפרד – מטבח, סלון, חדר שינה, שירותים, אמבטיה ושתי מרפסות. הכל היה צנוע והתאים לתנאים של פעם: התנועה בדירה הייתה צפופה, באמבטיה לא היה מקום לארון, במטבח לא היה מקום לתנור או למשטח עבודה. לא היה לנו נוח. התלוננו והתלבטנו לגבי היקף השיפוץ. לבסוף הוחלט על מהפך, שכולל החלפת צנרת וחשמל והוספת חדר שיהפוך את הדירה שימושית ל'שלב חיים' נוסף".

המבואה הלא מנוצלת הפכה לחדר עבודה קטן. השולחן עשוי תריס ישן שנצבע תכלת ועליו הונחה פלטת זכוכית (צילום: אמית הרמן)
המבואה הלא מנוצלת הפכה לחדר עבודה קטן. השולחן עשוי תריס ישן שנצבע תכלת ועליו הונחה פלטת זכוכית (צילום: אמית הרמן)

השיפוץ ארך שלושה חודשים. בבסיסו עמדו שלוש החלטות עקרוניות: הפיכת מבואת הכניסה – חלל לא מנוצל - לחדר עבודה, הוספת חדר וביטול המסדרונות. "זה היה כמו להרכיב פאזל", אומרת אונגר. המטבח הישן הפך לחדר הרחצה והשירותים; המטבח הפך לחלק מהסלון, שהורחב לכיוון המרפסת (ראו תוכניות למטה); ומה שהיה אזור האמבטיה, השירותים ומרפסת השירות, הפך לחדר נוסף. "נוצרה תחושת מרחב עד כדי כך ששכנים, בעלי דירה של כ-70 מ"ר, טוענים שאצלנו 'מרגיש' מרווח יותר", היא מתגאה.

שולחן הקפה מורכב מפלטת זכוכית שהונחה על ארגזי פרי הדר (צילום: אמית הרמן)
שולחן הקפה מורכב מפלטת זכוכית שהונחה על ארגזי פרי הדר (צילום: אמית הרמן)

בעיצוב הפנים נעשה שימוש ברהיטים ישנים: שולחן העבודה הורכב מתריס ישן וממשטח זכוכית. כוננית שנקנתה בשוק הפשפשים הוסבה לארון אמבטיה: היא נמרחה בלכה, גלגלי הברזל צופו סיליקון, כיור הונח עליה והיא הודבקה לקיר בדבק נגרים מיוחד. שולחן נגרים ישן שבנה סבה של אונגר מהווה מחיצה שימושית ודקורטיבית בין המטבח לסלון, עם פונקציה כפולה של בר ביתי ושולחן אוכל. מיכלי נירוסטה הוסבו לגופי תאורה, ופלטת זכוכית שהונחה על ארגזים ישנים של פרי הדר משמשת כשולחן סלון עם פתרון אחסון יצירתי. על שולחן הנגרים בולט גוף תאורה עשוי עץ, אלומיניום ונורות חשופות, בעיצובו של צור. גם צמד החתולים שחיים בבית זכה להתחשבות: מרפסת שירות קטנה שיוצאת מחדר הרחצה נותרה פתוחה למענם, כדי שלא יהיו כלואים.

מבט לחדר השינה, דרך פינת העבודה (צילום: אמית הרמן)
מבט לחדר השינה, דרך פינת העבודה (צילום: אמית הרמן)

>> ליצירת קשר עם בשמת אונגר ויהונתן צור לחצו כאן.

עוד דירות מעניינות:

>> דירה של משפחה צעירה בבניין לשימור ביפו

>> ודירת התפנוקים של זוג שילדיו בגרו ועזבו