>> הצטרפו ל-xnet בפייסבוק

במרכז רעננה, בבניין בן 30 שנה, שוכנת דירה שבה התגוררה הסבתא 30 שנה. למרות גודלם הסביר של החדרים, הדירה הייתה חשוכה למדי וסבלה מחלוקה פנימית מיושנת, כך שבעלי הבית החדשים ביקשו ליצור ממנה דירה מוארת וביתית. לעבודה גויסה אדריכלית הפנים ליאת הדס, שמאמינה כי שיפוץ הקיים עדיף על רכישת החדש, ותפישת העולם הזו עמדה בבסיס השיפוץ. התהליך כולו - כולל עבודה קבלנית, חומרים, נגרות, ריהוט ומכשירי חשמל - עלה לזוג הצעיר 400 אלף שקלים.

עוד בתים יפים:

>> מהפך: בית ישן בלבוש חדש בכוכב יאיר

>> בית בכפר שמריהו, שעוצב בסגנון תאילנדי

>> שש נפשות על חצי דונם, ובריכה בקומת המרתף

"שיפוץ מאסיבי בורא חלל שמתאים לצורכי הדיירים ומסייע להם להשלים חלום", אומרת הדס. "גם אם תשקיעו הרבה, שיפוץ לעולם יעלה פחות ממכירה וקנייה ותשלום לכל גוזרי הקופונים שבדרך. כל מה שצריך הוא מבנה עצמות טוב ובעלי מקצוע מנוסים שיובילו את התהליך בלי כאבי ראש. עדיף מלחפש ולהתפשר ולקנות ולעולם לא לרהט כי פשוט נגמר הכסף".

ישראל ישראלי בדירה לדוגמה

התוצאה שהתקבלה היא דירה ישראלית לדוגמה, מודל 2011. יש בה פרופילים בלגיים בצבע שמנת, ריצוף באריחי שומשום, מטבח גדול, מואר ובהיר, כורסת אימס קלאסית, ומקום שיועד מראש לתליית עבודות אמנות. אדריכלית הפנים חושבת שבאי-הבית ימצאו בו אמירה של אנשים צעירים, שביקשו להגיע ל"פשטות איכותית" כדבריה.

מעל ספת הסלון נתלו שני בדי קנבס ריקים. "עד היום לא הרגישו בעלי הבית בשלים מספיק להתחייב ליצירת אמנות שתקטע את הקיר הארוך בן שבעת המטרים", מסבירה הדס. שני הקנבסים נתלו כדי לדמות את גודלה של היצירה הנדרשת, אולם לאחר מעשה החליטו הדיירים כי הם מדגישים את אדריכלות הפנים ומקרקעים את הספה שמוצבת תחתם - והקנבסים נשארו.

על הספה נזרקו כריות משי שנקנו ב"רמליס". "את הספה הזמנו אצל רפד, דבר שהוזיל עלויות. השקענו בכריות ממשי צרפתי שעלה הרבה מאוד. ההוצאה זניחה, כי השקענו רק בארבע כריות ושדרגנו ספה בסיסית למדי". כמו כן הוצבה רפרודוקציה לכורסת אימס המפורסמת, שנקנתה ב"אייטמס גלרי". "אני בעד רפרודוקציות. כך עיצוב קלאסי על זמני אינו נחלת עשירים בלבד". אומרת הדס. "המקור עולה 40 אלף שקלים, אך לנו הכורסה עלתה 5,000 שקלים. גם לזוגות צעירים מגיעה ההזדמנות לחיות לצד חפצים יפהפיים".

אלמנט מרכזי שינה את פני המטבח. לצד עמוד קונסטרוקטיבי שהיווה אילוץ, יצרה הדס עמוד נוסף. התוצאה היא נישה, שמצידה האחד משמשת קיר למסך טלוויזיה, ומצד שני מהווה חלק מאי המטבח.

מעל האי נתלה גוף תאורה שחלקו העליון כסוף וחלקו התחתון שקוף. "רוב הלקוחות מבקשים מאתנו בתים כפריים בשמנת. רצינו להכניס לעיצוב אלמנט חוזר של זיק מתכתי, שיהלום את גילו הצעיר של הזוג וייתן תחושה עכשווית וקלילה".

כל החלונות בדירה הוחלפו לחלונות בעלי פרופיל בלגי. בחלוקה המקורית יש רק חלון אחד במטבח, ובמזווה הסגור חלון שני. הדס חיברה בין שני החדרים, והתקבל מטבח גדול בעל שני חלונות מרשימים שהותאמו בגובה. מדף בטון נוצק כדי להעניק עומק ולתרום לתחושת הרווחה.

רצפת הפרקט בסלון הוחלפה במרצפות שומשום בגוון חול, וכשמבקרים בביתו של הזוג הצעיר נזכרים מיד בדירה הישראלית של פעם. "אריחי שומשום מעודנים מעניקים תחושה אורגנית. הם מאוד פרקטיים כי לא רואים עליהם לכלוך, והם מעניקים תחושה דומה לריצוף אבן טבעית, כי בניגוד לחומרים מתועשים שבהם כל האריחים נראים אותו דבר, כאן יש כמה טיפוסים של אריחים".

חדרי השינה חופו בפרקט עץ אלון טבעי בגמר שמן, שכן "רואים בו פחות שריטות. גם אם הילדים העתידיים שלהם יקשקשו על הרצפה, אפשר יהיה לנקות את זה. מעבר לכך, הרכבנו את הפרקט בשיטת הרכבה צפה, ואם יהיה צורך, אין בעיה להחליף חלק מהקורות בכל שלב".

אריחים לבנים וכחולים בחדר האמבטיה

לחדרי הרחצה נבחרו אריחים לבנים בעלי פס דקורטיבי בצבע כחול. "החללים קטנים ולא רצינו להעמיס. גודל האריח סטנדרטי, 20 על 20, אבל יש להם גמר גלזורה שמדמה עומק". לדברי הדס, לבן וכחול הם צבעים על-זמניים, שאינם נמאסים לעולם. את האווירה מחממות ארוניות אמבטיה שנעשו בעבודת יד של נגר - גם הן עשויות אלון טבעי, מוטיב חוזר בפרקט ובשידת הסלון.

"התמה היתה לעצב דירה צעירה בתחושה אורבנית עם טאץ' רטרו, קלאסיקה של המאה ה-20". אומרת הדס. על כן היא בחרה רהיטים מודרניים עם אמירה, דוגמת שולחן האוכל

(אייטמס), ועליו הונחה מנורה בעיצובו של דור כרמון ("טולמנ'ס").

בחדר השינה, שהיה מחניק וסגור, נפתחו חלונות חדשים שהציפו אותו באור. אדני החלון הרחבים תורמים לממד העומק ומהווים מדף דקורטיבי. בכל הדירה שולט הירוק כצבע סטיילינג, ובחדר השינה התווסף לו ורוד. "את רוב הכסף צריך להשקיע בשיפוץ על זמני ולא גחמני. ריהוט וטקסטיל יכולים לברוא חללים מתחדשים בעלות נמוכה", מסבירה המעצבת.