הכל פתוח

דירה משפחתית בלב תל אביב הפכה לחלל אורבני פתוח ומהודר, שמתאים לזוג ללא ילדים. הצצה ראשונה לדירה שבה תוכלו לבקר בסוף השבוע, במסגרת אירועי "בתים מבפנים"

יעל חן

|

17.05.11 01:38

בתים מבפנים דירה בחיסין
בתים מבפנים דירה בחיסין (המקום: רחוב חיסין בתל אביב. מטראז': 90 מ''ר, בתכנון האדריכלית מרים מימן. לבני הסיליקט התגלו רק בזמן השיפוץ והוחלט להשאירן חשופות. הקיר המרכזי מתקשט רק במסך פלזמה, שתחתיו קופסת מדיה על גלגלים, שראה בעל הבית אצל די ג'יי, נדלק והזמין)
בתים מבפנים דירה בחיסין
בתים מבפנים דירה בחיסין (הרצפה חופתה בעץ אלון. במרכז הסלון שולחן עץ עגול מרג'סטאן שבהודו. מולו כורסת עור מ''פנטהאוז רהיטים'' ומונחת בחן על הרצפה, לאחר שאיבדה את הציר עליו הסתובבה שנים. על קורות המתכת שמעל הספות הותקנו פרוז'קטורים פשוטים, שזורקים אור נעים על התקרה)
בתים מבפנים דירה בחיסין
בתים מבפנים דירה בחיסין (ארונות המטבח עשויים עץ אלון. ארונות לבנים מסתירים מזווה, מקרר ואת מכונות הכביסה והייבוש. צנצנות ותבלינים על מדף צר מכניסים צבע לחלל. בני הבית סועדים על בר ארוך, גם הוא מאלון, וכסאות מסתובבים מ''פיק אפ בר כסאות''. שתי מנורות מתכווננות מ''קמחי תאורה'' מאירות את הבר, ושתיים זהות מותקנות מעל פינת העבודה בחלקו הצפוני של הסלון )
בתים מבפנים דירה בחיסין
בתים מבפנים דירה בחיסין (שתי דלתות הזזה צבועות שחור מובילות מהסלון אל חדר השינה. בחדר ארון קיר לבן נחבא מהעין, ומול המיטה, שעוצבה ויוצרה בידי אבי אלטמן, שידה מברזיל. חדר האמבטיה הצמוד (אל דאגה, יש שירותי האורחים) גדול יחסית, עם רצפה אפורה וקירות מחופים קרמיקה לבנה. ארון האמבטיה עשוי יציקת בטון מבית ''סטודיו קראפט'', שסוד קסמו בכך שהמים משאירים עליו גוונים משתנים של אפור)
 

כניסה יפהפייה מקדמת את פני הבאים לבניין באוהאוס לשימור, ברחוב חיסין בתל אביב. הבית, הנושק לכיכר הבימה המחודשת, מתהדר בגינה מטופחת, דלת גדולה ומזמינה מעץ מלא וזכוכית, לובי מפואר וגרם מדרגות עם מעקה קלאסי מעץ חום, מתעקל וחלק.

 

בקומה השלישית נכנסת המעלית ישר לתוך דירתם של יואב ובת זוגו, המתגוררים בדירה שהיתה בת ארבעה חדרים והפכה לדירת שני חדרים.

 

על העיצוב אחראית האדריכלית מרים מימן. "ככל שהתקדמנו בשיפוץ, נחשפו לעיני קירות עשויים לבנים של פעם, לבני-סיליקט, שכלל לא ידענו שקיימות מתחת לקירות הצבועים. ממש שכיית חמדה", מספרת מימן. "החלטנו לשמר אותן, מה שהאריך את השיפוץ לשמונה חודשים, כי נאלצנו לתמוך את חיבורי הקירות עם התקרה ב'ריילסים' (קורות מתכת. י"ח)".

 

לדברי מרים, מה שהנחה אותה הוא שימוש בחומרים ובצבעים דומים. מה שעוד בולט בדירה הוא הקפדה על ארונות אכסון לבנים, כך שהם נבלעים בקירות. הארונות במטבח מסתירים מזווה, מקרר ואת מכונות הכביסה והייבוש, וגם בחדר השינה ארון קיר לבן. 

 

צילום: סטודיו יונתן בלום
בתים מבפנים דירה בחיסין (צילום: סטודיו יונתן בלום)

 

 ליואב, בעל הדירה, היה חשוב שהיא תעוצב כחלל אחד, פתוח ככל האפשר.

 

פינה אהובה?

"הסלון - הוא מרגיע אותי. הצבעים של הספות והקיר החשוף ממול מעניקים לי שקט".

 

חרטות?

"שלא התקנו וילונות. בזמן השיפוץ לא רציתי, ועכשיו, בכל דירה שאני מגיע אליה, אני נדלק על הווילונות. ברור לי שזה יעדן את הקירות החשופים".

 

על מה לא ויתרת?

"על חלל אחד, זה היה הכי חשוב. ושבכל זאת תהיה פרטיות לחדר השינה ולאמבטיה".

 

על מה כן ויתרת?

"על החלפת החלונות (שנשארו מאלומיניום לבן כיוון שמדובר בבניין לשימור. י"ח) ועל חדר נוסף. במקור היו כאן ארבעה חדרים, שהחלטנו להפוך לשניים. עם זאת, בעת הצורך ניתן להפוך את פינת העבודה לחדר".

 

פריט אהוב?

"יש כמה: השולחן ההודי בסלון, שנקנה בחנות 'אומה' ביפו ועשוי מגלגל של כרכרת עץ בת שמונים שנים, מרג'אסטאן. אני אוהב גם את הריילסים בסלון, ואת העובדה שהבלוקים שבתוכם נשארו חשופים. פריט אהוב נוסף הוא הקופסה שמכילה את מערכת הסטריאו".

 

בדירה הזו תוכלו לבקר בסוף השבוע במסגרת אירועי "בתים מבפנים" - אירוע אדריכלי שמתקיים בתל אביב-יפו פעם בשנה, שבו, במשך סוף שבוע אחד, אפשר לסייר ולבקר בעשרות בתים פרטיים, מבני ציבור וממשל, בתי תפילה וגינות. לרשימת הסיורים המלאה.

 

לבתים נוספים:

 

 

אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד