העובדה שבטטה בריאה יותר מתפוח אדמה ידועה לכל, והאמור הוא לכולם:  צמחונים, טבעונים, ילדים, אלה המקפידים על דיאטה ואפילו סוכרתיים. באופן מפתיע, אף על פי שבטטה מתוקה יותר מתפוח אדמה, הרי שבזכות הסיבים התזונתיים שבה הפחמימות שלה מתפרקות לאט יותר לסוכר בדם. כאשר צולים את הבטטה בקליפתה בתנור, ניתן להבחין בסיבים אלה לאורך הבטטה.

 

אני אוהבת לעשות מבטטות צ'יפס אפוי. אפשר כמובן להכין בצורה דומה למתכון שלפניכם גם תפוחי אדמה (האדומים, דזירה, יתאימו לכך מאוד), שורש סלרי או סלק. את הבטטה יש לקלף ולחתוך לפרוסות דקות, וכאן המקום לבדוק אם הסכין שלכם טובה מספיק. נקדיש לזה מעט זמן, שכן זוהי נקודה חיונית להצלחת המתכון.

 

עוד בהבראת מתכונים

 

 

איך בוחרים סכין טובה – ושומרים עליה

 

סכין יש למדוד עוד בחנות, ולדמות פעולות חיתוך וקיצוץ "על עיוור" גם אם זה דורש מהמוכר להוציא מהאריזה 15 סכינים שונות. וכך תתייחסו אליה בהמשך:

 

  • לא מכניסים סכין שף למדיח. שטיפה ידנית במים וסבון וייבוש מהיר ימנעו חלודה ופגיעה במתכת.
  • עדיף לתלות את הסכין על פס מגנטי, שכן אחסון במגירה או בבלוק עץ עומד פוגעים בחדות השפיץ והלהב עם הזמן.
  • סכין שף יש להשחיז באופן מקצועי פעם בשנה, ולתת לה חידוד באופן ביתי לפחות פעם בשבוע. כדאי להשקיע במשחיז קל להפעלה עם גלגלים קרמיים שדורשים פחות מיומנות מאשר השיטה הישנה של אבן או מוט השחזה.
  • לא חותכים על משטח קשה כזכוכית או שיש. עדיף להשתמש בקרש עץ עבה או קרש פלסטיק (לא מהסוג הדק והגמיש).
  • בסכין שף חותכים רק אוכל. בשום פנים ואופן לא משתמשים בה לפתוח קופסאות שימורים סוררות או לנסר צינור. כמו כן, כדאי להימנע משבירת עצמות עוף או קליפת אגוז קוקוס.

 

צ'יפס בטטה

 

מרכיבים:

 

  • 1 בטטה
  • 1  כפית שמן זית
  • קורט מלח (לבחירה)
  • 150 מ"ל יוגורט אמיתי וחמצמץ
  • 1 כף כוסברה קצוצה
  • ½ כפית חמאת בוטנים טבעית (ללא תוספת סוכר או שומנים מוקשים)
  • ½ כפית רוטב צ'ילי מתוק ביתי (או כמה טיפות טבסקו, או שבבי צ'ילי יבשים)

 

הוראות הכנה

 

1. קולפים את הבטטה ופורסים עם סכין חדה לפרוסות אורכיות בעובי 2 מ"מ.

 

  (צילום: דודו אזולאי)

 

2. מסדרים את הפרוסות  על רשת התנור. מברישים עם מעט שמן זית, משני הכיוונים. ממליחים את הצ'יפס אם חייבים, אני מעדיפה לוותר על ההמלחה.

 

  (צילום: דודו אזולאי)

 

 

3.  מחממים תנור ל-210 מעלות, ואופים (עדיף עם טורבו) עד שהבטטות פריכות ושחומות, במשך 15 עד 20 דקות.

 

 

  (צילום: דודו אזולאי)

 

4.  מערבבים בקערית את היוגורט, חמאת הבוטנים, הכוסברה והצ'ילי, ומגישים לצד הצ'יפס.

 

 

  (צילום: דודו אזולאי)

 

 

>> איך מבריאים פיצה?כל הטיפים