פורים יכול להיות חג מפחיד, לא רק בגלל שהבן שלי מתחפש מגיל שנתיים לאביר חמוש בגרזן קרב, ערפד שדם נוזל מפיו, מומיה ירקרקה או כל רעיון מזעזע אחר.

 

פורים מפחיד אותי בגלל השתוללות הממתקים המטורפת שמתרוצצת אצל כל מי שמגדל ילדים בגיל גן-בית ספר יסודי. בעבורי זה סרט אימה, לילדים היתה אורה ושמחה.

 

אבל את הסרט הזה אפשר לרכך עם תכולה מעט יותר הגיונית למשלוחי המנות, ולהגיש מוצרי מאפה ביתיים שאומרים: השקעתי במשלוח המנות שלכם תשומת לב, זמן ואהבה ביצירה ייחודית, ולא רק כסף ועמידה קצרה בתור של הסופר.  

 

מה אפשר לשים במשלוח מנות?

 

 

 

  • כדורי שוקולד זה ללכת על בטוח, כדאי להכין את המתכון שלי שאין בו חמאה ומרגרינה, ולשמחה יתרה אפשר לגלגל אותם בסוכריות חומות או לבנות, הן משמחות ממש כמו הצבעוניות, אבל אין בהן כל-כך הרבה צבעי מאכל.

 

 

וכמובן - אוזני המן. הפעם בחרתי במתכון המשלב קמח כוסמין   ושמן קוקוס, ושתי מליות לבחירה: תמרים ושוקולד.

 

  

אוזני המן מקמח כוסמין מלא

 

גם הילדים יאהבו. אוזני המן מקמח כוסמין מלא (צילום: גלי לופו אלטרץ)
גם הילדים יאהבו. אוזני המן מקמח כוסמין מלא (צילום: גלי לופו אלטרץ)

 

החומרים (ל-13 יחידות)

 

לבצק:

 

  • 1 כוס קמח כוסמין מלא
  • קורט מלח
  • ¼ כפית אבקת אפייה
  • 1 כף סוכר חום
  • 1 כף גדושה שמן קוקוס מוצק (20 גרם)
  • 2 כפות שמן זרעי ענבים (או כל שמן נייטרלי אחר)
  • ¼ כוס מיץ תפוזים סחוט טרי

 

למלית התמרים:

 

  • 4 תמרי מג'הול גדולים
  • 2 כפות אגוזי מלך קצוצים
  • ½ כפית קקאו
  • ½ כפית קליפת תפוז מגוררת

 

למלית השוקולד:

 

  • 4 ביסקוויטים בטעם שוקולד (או כל עוגייה אחרת)
  • 50 גרם שוקולד צ'יפס
  • 2 תמרי מג'הול גדולים
  • 1 כפית שמן קוקוס
  • 2 כפיות מיץ תפוזים

 

1. הכנת הבצק: שמים במעבד מזון קטן את כל החומרים היבשים: הקמח, המלח, הסוכר ואבקת האפייה ומערבבים כמה שניות. מוסיפים את שמן הקוקוס ומעבדים לפירורים. מוסיפים את הנוזלים הנותרים: שמן ומיץ התפוזים ומעבדים בפולסים קצרים מעט מאוד עד שנוצר כדור בצק. מוציאים מקערת המעבד, יוצרים צורת פיתה עבה, עוטפים בניילון ומקררים חצי שעה.

 

2. הכנה המלית:

 

מלית תמרים - מרחיקים את גרעיני התמרים ולשים בעזרת האצבעות את כל חומרי המלית. יוצרים נקניק שהקוטר שלו מעט משולש , עוטפים בניילון ומקררים.

מלית שוקולד- טוחנים את כל הביסקוויטים, השוקולד והתמרים, כשנוצרים פירורים מוסיפים את שמן הקוקוס ומיץ התפוזים ומעבדים לבצק. יוצרים נקניק שהקוטר שלו מעט משולש, עוטפים בניילון ומקררים.

 

3. מרדדים על משטח מקומח קלות את הבצק לעובי 2-3 מ"מ, קורצים עיגולים (בערך 12 עיגולים), פורסים פרוסות שוות בעוביין מנקניק המלית ומניחים בכל עיגול בצק משולשון מלית, ממש במרכז.

 

4. מקיפים באצבע טבולה במים את שולי הבצק ומקפלים לצורת משולש, צובטים קלות את החלקים שצריכים להתחבר אלו לאלו, משאירים את המרכז פתוח, מניחים על מגש מרופד בנייר אפייה ומקררים כשעה.

 

5. אופים ב 180 מעלות, 20 דקות עד שאוזני ההמן זהובות ופריכות.

 

 

>> למדור הבראת מתכונים