כמה תלמידים לומדים כאן: כ-400 (בשלושה תארים)
ראש בית הספר: אדריכל ד"ר ערן נוימן
מרצים בולטים: איתן ומיכל קימל-אשכולות, אמיר מן ועמי שנער, דני לזר, אמנון בר אור, שם טוב צרויה (שותף בכיר במשרד יסקי-מור-סיון).
בוגרים בולטים: ניצן קלוש-צ'ציק ולירן צ'ציק (זכו בתחרות עיריית נתניה), ארז אלה (מרצה בבצלאל ובעל משרד עצמאי), דפנה מתוק (מרצה בבית הספר ושותפה במשרד דני לזר), ליאור ויתקון וליאור ציונוב (זכו בתחרות מוזיאון אום אל-פחם).
מהו ייחודו של בית הספר?
"חשוב לנו שהבוגרים יהיו מסוגלים להתמודד עם שאלות אדריכליות מורכבות ולהציע דרכים להתמודד איתן באמצעים המשוכללים ביותר. לשם כך, הסטודנטים לומדים את האומנות האדריכלית בצורה מעמיקה - זאת אומרת, כיצד להתמודד עם שאלות אדריכליות דרך המדיה האדריכלית, זו שבכתב והדיגיטלית. אדריכלים אמורים לדעת לעשות אדריכלות ולא רק לחשוב עליה באופן קונספטואלי, לכן מושם דגש על העשייה והביטוי האדריכלי.
"בית הספר הוא חלק מאוניברסיטת תל אביב, המאחדת בין לימודי רוח, חברה, אמנויות ומשפטים יחד עם הנדסה, מדעים מדויקים ומדעי החיים. הודות לכך הסטודנטים נחשפים לידע מגוון ויכולים לפתח עמדה ביקורתית על הידע האנושי ועל האופן שבו האדריכלות צריכה ויכולה להתייחס לשאלות חברתיות, פוליטיות ותרבותיות. האוניברסיטה פותחת בפניהם אופקים רחבים, שאליהם הם צריכים להתייחס".
כיצד פועל בית הספר להתמודד עם הגזירות של רשם האדריכלים ביחס לאדריכלים צעירים?
"בית הספר לוקח, יחד עם שאר בתי הספר לאדריכלות, חלק בסוגיה זו. אנחנו נמצאים בדיון עם הרשם ועם נציגי המועצה להשכלה גבוהה על מנת להסדיר את העניין בצורה הטובה ביותר, שתהיה מקובלת על כל הצדדים".
- אתר בית הספר לאדריכלות של אוניברסיטת תל אביב
בחזרה לכתבה הראשית